ממצאים המעידים על שחפת בעבר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בתוצאות סריקה טומוגרפית של בית החזה נכתב: הודגמו שינויים בפסגות משני הצדדים עם עיבוי פלאורלי ומוקדים סובפלאורליים, חלקם מסויידים פוסט שחפתיים. אחד די גדול מסויד בפרוייקציה של אונה תחתונה מימין 12.5 ס"מ. מספר פלקים מסויידים. בלוטות לימפה מסויידות בשערים ובמדיאסטינום. לא הודגם מוקד ריאתי סולידי לא מסוייד. לא הודגם תסנין או תפליט. השינויים מתאימים לשינויים פוסט שחפתיים ישנים. האם יש לי שחפת?

תשובה:
שינויים אלה עשויים להצביע על כך שהיו בריאות שלך תהליכי דלקת בעבר. יכול להיות שסבלת משחפת לפני שנים רבות, ואותה שחפת האירה צלקות בריאה. בדרך כלל, שינויים אלה אינם מעידים על מחלה כעת, אבל כאשר מערכת החיסון נעשית חלשה בגלל מחלה או תרופות, השחפת עשויה להתפרץ. אני מניח שהרופא שלך יעשה אז בדיקה מיוחדת המכונה בדיקת מנטו, ואם היא תהיה חיובית - הוא ימליץ בפנייך על טיפול מונע לשחפת. תוכלי לקרוא עוד על בדיקת מנטו באינדקס הבדיקות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=175