דלג לתוכן

הפלה בעקבות מחזור שני של איקאקלומין

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/08/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

לאחר שנה של קיום יחסים לא מוגנים, ובעקבות מחזור לא סדיר, טופלתי באיקאקלומין. בחודש הראשון של הטיפול נכנסתי להריון, אך בדיקות ביתיות לא גילו אותו, ובעקבות דימום בן 4 ימים הגעתי למסקנה המוטעית כי אינני בהריון. הרופא רשם לי מחזור נוסף של איקאקלומין. בחמשת ימי הנטילה הרגשתי כאבים עזים וביום החמישי החל דימום כבד שהתברר כהפלה. כשבועיים לאחר ההפלה קיימתי יחסים לא מוגנים, ועכשיו אני מרגישה כי יש סיכוי שאני שוב בהריון. האם יש קשר בין האיקאקלומין להפלה? האם יכול להיות שנכנסתי שוב להריון בהשפעת המחזור השני של התרופה למרות הכל, כי הרי אינני יכולה להיכנס להריון באופן טבעי לחלוטין? איבדתי את אמוני בבדיקות הביתיות, ולכן גם לתוצאה שלילית אין משמעות בעיני.

תשובה:

איקאקלומין היא תרופה שמטרתה להשרות ביוץ. מייד עם הכניסה להריון יש להפסיק את נטילתה, כיוון שהיא פוגעת בעובר ועשויה לגרום להפלתו. אי לכך יש להיות במעקב הורמונלי הדוק, ולהפסיק את התרופה מייד כשמתחיל הריון. ייתכן שנכנסת להריון כתוצאה מהמחזור השני של האיקאקלוומין. ערכות הבדיקה הבייתית אמינות לרוב, אך מומלץ לבצע בדיקות שתן ודם בקופת חולים, שלרוב נותנות תוצאות מהימנות יותר. בהצלחה ואל ייאוש! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר עופר רק
ד"ר עופר רק אורתופדיה
פרופ' מיכל קרמר
פרופ' מיכל קרמר עיניים
ד"ר אלדד מור
ד"ר אלדד מור כירורגיה פלסטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו