טיפול בדימום מדרכי העיכול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/08/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אתמול יצאתי לבילוי עם החברות כמו בכל יום שישי . הכל היה טוב עד שחברה שלי (גיל 22) סיפרה לי שהיא הייתה בשירותים כי כאבה לה הבטן. היא חשבה שזה בגלל צואה, ובסוף ירד לה דם, ממש דם רגיל אדום כאילו זה איזה וריד. היא עכשיו ישנה אבל אני לא מסוגלת לישון אני נוראה פוחדת שזה חמור.

תשובה:
נראה שהחששות שלך קצת מוגזמים. אם הדימום היה בכמות גדולה - תוכלו לפנות למוקד קופ"ח או לחדר מיון. אם אחרי שחברתך היתה בשירותים הדימום פסק, ומאז לא חזר - היא תוכל לפנות לרופא המשפחה שלה מחר. קשה להעריך מרחוק ובלי לבדוק אותה, אבל יכול מאוד להיות שהיא סובלת מטחורים, שגורמים לדימום ללא כאבים. אם אכן מדובר בטחורים - הרי שחברתך צודקת, שכן הטחור הוא באמת וריד. אם הדימום פסק, ואיתו גם כאבי הבטן - אין סיבה לדאגה. אם הם נמשכים - במיוחד אם בכמות גדולה - כדאי לפנות לרופא.