למי לפנות לייעוץ במקרה של קשריות לימפה מוגדלות בצוואר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בגלל נפיחות נערכו בדיקות של צידי הצוואר ונראו מספר קשריות לימפה מוגדלות. למי לפנות לייעוץ?

תשובה:
ההגדלה בבלוטות הלימפה יכולה להיות על רקע תגובה לזיהום וירלי או חיידקי, במחלות דלקתיות שונות או בגידולים שונים ראשוניים או משניים. אני מציעה להתחיל את הבירור אצל רופא המשפחה, ולשקול ביצוע אולטרסאונד או ביופסיית מחט תחת אולטרסאונד. רפואה שלמה