דלג לתוכן

האם אבוקדו עשוי למנוע את התפתחותה של מחלת הסוכרת?

אבוקדו הוא לא רק עוד תוספת טעימה ואקזוטית לדיאטה: הפרי הירקרק מכיל מולקולת שומן שעשויות להפחית את הסיכוי לתנגודת לאינסולין – מצב מקדים המתפתח שנים לפני התפרצותה של מחלת הסוכרת. מיוחד ליום המודעות למחלה: הכירו את הרכיב הטבעי שעשוי למנוע סוכרת סוג 2

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/11/2019
2 דקות קריאה


מחקר חדש שבוצע באוניברסיטת גואלף שבקנדה, מצא כי רכיב באבוקדו הצליח לעכב ואף למנוע התפתחות של תופעות מקדימות לסוכרת סוג 2 בעכברים. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Molecular Nutrition and Food Research.

מהי סוכרת סוג 2?
סוכרת סוג 2 היא מחלה מטבולית המתאפיינת ברמות סוכר גבוהות בדם הנובעות מפעילות לקויה של הורמון האינסולין או מחסור בו. אם היא אינה מטופלת, המחלה הנפוצה עלולה להוביל להתפתחות של מגוון בעיות בריאותיות, בהן מחלות לב, מחלת כליות, נזק עצבי ואפילו שבץ.

שנים לפני התפרצות המחלה ואבחונה מתפתחת לרוב תנגודת לאינסולין – מצב בו הורמון האינסולין המופרש מתאי הלבלב תקין, כמו גם כמותו, אך פעילותו באיברי המטרה לקויה. באופן מפתיע, כאשר קיימת תנגודת לאינסולין רמות הסוכר בדם יהיו תקינות, זאת בשל הפרשה מוגברת של ההורמון.

אישה מתלוצצת ומחזיקה אבוקדו על עינייה


זהו מרכיב הפלא שעשוי למנוע תנגודת לאינסולין
אבוקתין בי (avocatin B ) הוא מולקולת שומן המצויה באבוקדו. במהלך המחקר, החוקרים הזינו את העכברים בדיאטה עתירת שומן במשך שמונה שבועות, כדי לקדם השמנת יתר ועמידות לאינסולין. לאחר מכן, הוסיפו החוקרים את הרכיב אבוקתין בי לתזונתם של חלק מהעכברים לתקופה של חמישה שבועות. בסיום המחקר, בקרב קבוצת עכברים שהוזנה באמצעות דיאטה ששילבה גם את מולקולת השומן הקיימת באבוקדו, נצפתה האטה בקצב העלייה במשקל וברגישות לאינסולין.


האם אבוקתין בי בטוח לשימוש גם בבני אדם?
במחקר נוסף שבוצע, בחנו החוקרים את השפעתו של תחליף אבוקתין בי בשילוב עם דיאטה מערבית במהלך כחודשים. בסופו של הניסוי הקליני לא תועדו תופעות לוואי שליליות בקרב הנבדקים הקשורות בבריאות הכבד, השרירים או הכליות. 


מה הלאה?
צוות החוקרים החל לשקוד על ביצוע של ניסויים קליניים כדי להעריך את יעילותו של אבוקתין בי בבני אדם. עם זאת, עבור אוהבי האבוקדו ברחבי העולם לא מדובר בחדשות משמחות: החוקרים משערים כי אכילת אבוקדו בלבד לא תספק כמות נדרשת של אבוקתין בי שתסייע במניעת עמידות לאינסולין. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר איריס יעיש
ד"ר איריס יעיש אנדוקרינולוגיה
5.0
( 7 חוות דעת )
"הרופאה הייתה מקצועית, רגישה וסבלנית."
ד"ר ניצן דרור
ד"ר ניצן דרור אנדוקרינולוגיה ילדים
רופא בכיר במחלקת ילדים וביחידה לאנדוקרינולוגית ילדים בבית החולים מאיר בכפר סבא ובמכון סוכרת בשניידר
 My Doctor מיי דוקטור
My Doctor מיי דוקטור עור ומין
טיפול בחמצן ומימן מולקולרי , טיפולי פיזיותרפיה רצפת אגן לטיפול בדליפות שתן ובעיות ביחסים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום סוכרת

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו