- אינפומד
- רפואת שיניים
- ד"ר מלכה אשכנזי

ד"ר מלכה אשכנזי
מרפאות
- קליניקה פרטית, מוטה גור 7, פתח תקווה
אודות ד"ר מלכה אשכנזי
סיימתי את לימודי הדוקטורט ברפואת שיניים באוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 1979. בשנת 1987 השלמתי בהצטיינות את התמחותי ברפואת שיניים לילדים באוניברסיטת תל אביב. לאחר סיום ההתמחות יצאתי ללימודי פוסט־דוקטורט ביוסטון, טקסס, למשך שלוש שנים.
עם חזרתי לישראל בשנת 1990 ועד שנת 2008 עסקתי בהוראה ובהדרכה של מתמחים, סטודנטים ושינניות במגוון רחב של נושאים קליניים ועיוניים בתחום רפואת השיניים לילדים. במהלך השנים הדרכתי וליוויתי עשרות סטודנטים בביצוע עבודות הדוקטורט שלהם, ומתמחים רבים בביצוע עבודות מחקר במדעי היסוד.
לצורך קידום פעילותי המחקרית זכיתי במענקי מחקר (גרנטים) רבים. פרסמתי למעלה מ־95 מאמרים מדעיים בעיתונות המקצועית בארץ ובעולם, הרציתי בכנסים בינלאומיים רבים, ומשמשת כסוקרת עבור כתבי עת מדעיים מובילים בתחום.
בשנת 2008 מוניתי לדרגת מרצה בכירה ברפואת שיניים לילדים. בשנת 2012 עברתי, יחד עם פרופ’ לירן לוין, קורס ייעודי לביצוע אוטוטרנספלנטציות בלידס, אנגליה.
במהלך השנים שימשתי כחברה בוועדה המקצועית ובוועדת הבוחנים של האיגוד הישראלי לרפואת שיניים לילדים ולאורתודונטיה מטעם ההסתדרות לרפואת שיניים. בשנים 2004–2009 כיהנתי כיו"ר ועדת הביקורת של האיגוד, ובשנים 2009–2011 שימשתי כיו"ר האיגוד הישראלי לרפואת שיניים לילדים.
בשנת 2020 ייסדתי את תוכנית ההתמחות ברפואת שיניים לילדים במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, ומאז אני עומדת בראש התוכנית ומשמשת כמנהלתה.
כרופאת שיניים לילדים אני דוגלת בגישה הסברתית, אמפתית ומבוססת תקשורת, ומתנגדת לטיפול בילד בכפייה. אני מאמינה כי שיתוף פעולה, חינוך והעצמת הילד והוריו הם תנאי יסוד להצלחת הטיפול ולבניית אמון לטווח ארוך.
מחקריי מתמקדים בעיקר במניעת מחלות שיניים בילדים ובטיפול בחבלות דנטליות קשות, תוך שילוב גישות קליניות חדשניות והיבטים ביולוגיים ושיקומיים. על שמי ועל שם המרכז הרפואי שיבא רשום פטנט המתאר שיטה חדשנית ויעילה להשלמת שן קדמית בנערים שאיבדו שן קדמית בעקבות חבלה, במטרה לשמר אסתטיקה, תפקוד והתפתחות תקינה של הלסת והשיניים.
האני מאמין שלי...
כרופאת שיניים לילדים אני דוגלת בגישה טיפולית מבוססת הסברה, אמון ושיתוף פעולה, ומתנגדת לטיפול בילדים בכפייה או באמצעים כוחניים. תפיסתי הקלינית והחינוכית מדגישה בניית קשר טיפולי, חיזוק תחושת הביטחון של הילד ומשפחתו, והתאמת ההתערבות הרפואית לצרכיו הרגשיים, ההתפתחותיים והבריאותיים של המטופל הצעיר.
חשוב לי במיוחד לתת לילד טיפול ללא כאב.
- שירות ניתן בשפות:
עברית
אנגלית
ערבית
מה הלקוחות שלנו מספרים על ד"ר מלכה אשכנזי
- המ13/04/2026מצויין5זה כבר המקרה השני (לצערנו) שבו נזקקנו לטיפול חירום של ד״ר מלכה אשכנזי, והפעם האתגר היה אפילו גדול יותר. פעם נוספת שנוכחנו לגלות כמה היא מקצועית ומובילה בתחומה - החל מהגישה לילדים, ברגישות ובגובה העיניים, ועד לתוצאה לא מתפשרת. אין כמוהו ומזל שיש אותה.
- גל13/04/2026מצויין5שני ילדיי מטופלים אצל דר אשכנזי. רופאה שיש לה גישה לילדים. הילדים שלי עולים על הכסא וסומכים עליה. צחצוח השיניים הוא טקס עיקרי בכל ערב בזכותה!!! פעם בחצי שנה לאמוותרים על ביקור.
- לא13/04/2026מצויין5דעתי ניקוי שיניים על ידי שיננית
- עי13/04/2026מצויין5אין דברים כמוה היא קוסמת . ולנו יש מקרה מורכב היא רואה את הילד כאילו שלה . מקצוענית !!!! היא כמו מלאך שמגיע לעזור ועשתה את זה בצורה מושלמת . הבן שלי איבד שן מהשורש ועוד אחת נשברה, הוא סובל מאוד מהנראות היא סידרה לו את השן שנשברה והגדילה את השן לייד וזה כמעט בלתי מורגש שאיבד שן . הגישה והפתרון מושלמים היא הצילה אותו ❤️
- בת11/02/2026מצויין5מלבד מקצועיות של טיפול עצמו הרופאה נהדרת לילדים עם פחד ו/או חרדה מטיפולי שיניים. היא מדברת בגובה עיניים מקדישה את הזמן הדרוש וממש עובדת על הפחתת חרדות
- כלל חוות הדעת נרשמו ע"י מטופלים שנכחו אצל הרופא/ה
- אנחנו לעולם לא נציג חוות דעת המכילות מידע רפואי / אישי של המטופלים
- כל חוות דעת מוצגת - הרופאים שלנו לא רשאים להסיר חוות דעת מהאתר (אלא אם כוללים מידע פרטי או מילים פוגעניות)
