עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
רמוטיב Popu 05/03/2013 13:08
  • אני לוקח רמוטיב כבר חודשים בהתחלה הייתה השפעה טובה אך לאט לאט ההשפעה ירדה והדיכאון חזר יש שיפור אך יש גם עליות ורידות האם זה אופיני להמשיך טיפול או להפסיק לכמה זמן אפשר לקחת את הרמוטיב????

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 10/03/2013 15:17
  • שלום רב, בדומה לנוגדי דיכאון אחרים, גם השפעתו של רמוטיב לא מובטחת לאורך זמן ובמידה ועל אף הטיפול, התסמינים של דיכאון חזרו, מומלץ לשקול החלפת התכשיר.

  • + הוסף תגובה
פרוקלטין גבוהה עם ריספרדל Daniel 04/03/2013 19:15
  • אני קורא עוד ועוד שרמות גבוהות של פרוקלטין בדם גורמות לבעיה הזאת, אצטט לך מהערך הזה בויקיפדיה שעוסק ב"יתר פרוקלטין בדם" http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%AA%D7%A8_%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%99%D7%9F_%D7%91%D7%93%D7%9D ציטוט מויקיפדיה: תסמינים: אצל גברים, בנוסף, יכולה להיווצר גינקומסטיה (דדנות הזכר - הגדלה של השד). ידוע כי הריספרדל באופן קבוע גורם להורמון הזה להגיע לרמות גבוהות אצל גברים ונשים. מה הסיכוי שבשימוש ממושך וארוך טווח של 1 מ"ל תיווצר אצלי הגדלה מסויימת של השד? אינני מדבר בהכרח על צמיחת שדיים גדולים אלא אפילו על נפיחות כלשהי בבית החזה, גדילה כלשהי של השדיים, או רקמת השד , וכל ההשלכות של הפרוקלטין הגבוהה. זה כתוב בבירור בויקיפדיה שזה ההשלכות של יתר פרוקלטין בדם וזה כתוב בעוד מלא מאמרים העוסקים בפרוקלטין. הרי ריספרדל תמיד יגרום להורמון הזה להגיע לרמות גבוהות , ואלה ההשלכות של פרוקלטין גבוהה . תודה רבה!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 10/03/2013 15:15
  • שלום רב, הסיכוי לכך קיים אם כי נמוך מאחר ומדובר במינון נמוך. מומלץ להיות במעקב רפואי ובמידה ויופיעו תסמינים של פרולקטין גבוה (כגון פגיעה בתפקוד המיני, נפיחות בשד) לבדוק רמת פרולקטין בדם.

  • + הוסף תגובה
גמילה מקלונקס גידי 03/03/2013 20:14
  • אם מישהו לקח במשך תקופה ממושכת כדור נגד חרדה כמו קלונקס. רציתי לשאול מהם הדרכים לגמילה מקלונקס ובמה זה כרוך?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 04/03/2013 12:42
  • שלום רב, קלונקס הוא כדור הרגעה שהשפעתו המרגיעה מוגבלת למספר שעות. נטילה ממושכת של הכדור עלולה להביא עם הזמן לסבילות להשפעותיו. הפסקתו, במיוחד במקרים בהם נוטלים מינונים גבוהים, עלולה להיות מלווה בתסמיני גמילה ולכן, כשמחליטים להפסיקו, יש לעשות זאת באופן הדרגתי ובמסגרת מעקב צמוד של הרופא המטפל שינחה את המטופל באופן ספציפי בנוגע לקצב ירידה במינון ומשך הטיפול. באופן כללי, מומלץ לרדת ברבע מינון (של המינון היומי הכללי) פעם בשבוע, אך כאמור, אין לעשות זאת על דעת עצמך, אלא בהתייעצות עם הרופא.

  • + הוסף תגובה
מירו (רמרון) רון 02/03/2013 19:13
  • שלום בן 38, סובל מחרדה וכדו'. מטופל בלוסטרל עם תוספת מינימלית של ריספונד (לדברי הרופא זה מחזק את השפעת הלוסטרל) כמו כן בגלל הפרעות השינה, הרופא המליץ על מירו במינון לפי הצורך. א. מאיזה מינון זה משפיע על כמיהה למתוקים, האם גם במינון של 7.5-15 ? ב. איזה מינון נדרש לצורך השפעה על השינה, האם גם במינונים נמוכים ? יש המלצה ברורה בעניין? ג. האם מירו מעלה משפיע על רמות ההורמונים (פרולקטין וכו') ? ד. האם בלקיחת התרופה קבוע, יש צורך במעקב של בדיקות דם כלשהן ? ה. אם אני מחליט להפסיק, האם יש צורך להפסיק בהדרגה ? באיזה אופן ? או שבכלל אפשר לקחת פעם פעמיים בשבוע או לפי הצורך מבלי קביעות ? ו. האם הפסקת שימוש במירו יוצרת תופעות לוואי של הפרעות שינה וחרדה ועוד ? אשמח על מענה לשאלות תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 04/03/2013 12:41
  • שלום רב, מירו הוא תכשיר נוגד דיכאון עם השפעה מרדימה. לפעמים, הוא ניתן כתחליף לכדור שינה אם כי זאת לא ההתוויה הרשמית שלו. הבחירה במינון הספציפי היא בהתאם לתגובת המטופל, ומומלץ להסתפק במינון הנמוך ביותר שעוזר (יש להתנסות קודם ברבע כדור ואם זה לא מספיק לעלות בהתאם לתגובה). ההשפעה על תאבון והמשקל משתנה מאדם לאדם וככל הנראה לא תלויה במינון. הכדור לא ממכר ואין צורך ב"גמילה" ממנו, ניתן להפסיקו בבת אחת.

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי רעבה 02/03/2013 11:02
  • למרות הפסקת הלוסטראל התקפי הרעב טרם חלפו. לקחתי לוסטראל רק שבוע ותופעות הלוואי הקשות היו מהיום הראשון. מתי אפשר לצפות להפסקת תופעות הלוואי (כמו רעב) אחרי הפסקת לוסטראל?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 04/03/2013 12:40
  • שלום רב, באופן כללי, תופעות לוואי אמורות לחלוף תוך זמן מאוד קצר לאחר הפסקת הטיפול, לרוב תוך ימיים שלושה. במידה וזה לא קורה, כדאי לפנות לבדיקת רופא משפחה כדי ולבדוק סיבות אחרות לתופעות.

  • + הוסף תגובה
וולבוטרין + snri לא מצליחה 28/02/2013 01:12
  • שלום! אודה מאוד לתשובתך! 3 תרופות ssri לא עזרו לדיכאון ותופעות לוואי היו בלתי נסבלות. אדרונקס 8 מ"ג עוזרת מאוד לשליטה בבולמוסים (אני סובלת גם מבולמוסים ומעודף משקל) ולכן הובילה לירידה במשקל, אך לא משפרת את מצב הרוח. ביקשתי מהרופא להישאר עם האדרונקס למטרה זו למרות שמצב הרוח לא השתפר. 1. האם יש טעם או בעיה לנסות לשלב וולבוטרין עם אדרונקס כדי לשפר את מצב הרוח? 2. מה בדבר העלאת מינון אדרונקס ל 12 מ"ג? יעזור? בתודה מראש!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 04/03/2013 12:38
  • שלום רב, אין מניעה לשלב בין שתי התרופות: ולבוטרין ואדרונקס, אך יש לקחת בחשבון ששתיהן מעוררות ועלולות להגביר רמת החרדה. המינון המקסימלי של אדרונקס הוא 12 מ"ג ליום, אך הסבירות שהעליה במינון תשפר מצב אם המינונים נמוכים יותר לא עזרו, היא יחסית נמוכה. כמובן, המידע הנ"ל לא מהווה תחליף לבדיקה והמלצה של רופא המטפל ואין לבצע שינויים בטיפול התרופתי ללא התייעצות איתו.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס וחרדה פומיקי 27/02/2013 10:08
  • לד"ר אירנה שלום. אני מאובחנת כלוקה בדיכאון עם חרדה, מטופלת מזה 35 יום עם ציפרלקס. בימים האחרונים סובלת מהתקפיי חרדה על בסיס יומי. א. מה ניתן לקחת במידה והלוריוון לא עובד? ב. האם ניתן לומר שהציפרלקס לא עובד? ג. האם דלקת שלפוחית השתן והאנטיביוטיקה גורמת להתקף חרדה? ד. עד מתי אמורות תופעות הלוואי של הציפרלקס להמשך? בתודה גדולה מראש

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 04/03/2013 12:34
  • שלום רב, באופן כללי, תופעות לוואי של ציפרלקס (כגון עליה ברמת החרדה) מופיעות בתחילת הטיפול וחולפות תוך שבוע שבועיים. במידה והתופעות החלו כעבור חודש מתחילת הטיפול, לא סביר כי מדובר בתופעותלוואי אלא החמרה בתסמינים של החרדה. מהודעתך עולה כי את סבלת או ממשיכה לסבול מדלקת ונוטלת טיפול אנטיביוטי. יש סיכוי שהמחלה הייתה עבורך גורם דחק שהחמירה את התסמינים הנפשיים ויש סיכוי שמצבך נפשי ישתפר כשהמחלה תחלוף ולא תהיה זקוקה יותר לאנטיביוטיקה. בכל מקרה, לא ניתן לתת המלצות ספציפיות או לאבחן את מצבך ללא בדיקה פרטנית ומומלץ שתפני להערכתו של הפסיכיאטר המטפל.

  • + הוסף תגובה
טיפול משולב/השמנה שלום 25/02/2013 09:45
  • שלום! אני מטופלת באדרונקס שעוזר רבות במניעת זלילה ודיכוי תיאבון (אני בעודף משקל משמעותי). זה היה רעיון נפלא של הרופא. העניין הוא שהאדרונקס במינון 8 מ"ג אינו מועיל לדיכאון (הסיבה שבגינה פניתי לטיפול) ואינו משפר את מצבי מבחינה זו. הרופא המליץ על שילוב של ssri עם האדרונקס אבל גם הציפרלקס (בעבר) וגם הלוסטראל (כרגע) לא ממש הועילו למצב הרוח ותופעות הלוואי אף הגבירו את הרעב ודיכאו את היצר המיני. שאלותיי: 1. האם אפשר לשלב איקסל עם אדרונקס? הבנתי שאיקסל היא תרופה שאינה גורמת לרעב והשמנה ואינה פוגעת במיניות. 2. האם יש תרופת SSRI שאינה יוצרת רעב או פגיעה במיניות ואפשר לשלבה עם אדרונקס? 3. כיצד ניתן לשפר את מצב הרוח אבל בלי לפגוע באפקט החשוב כל כך של האדרונקס? אולי להעלות את מינונו? 4. האם השימוש בלוסטראל מוביל להשמנה מהתרופה עצמה או שעלול להוביל להגברת התיאבון והוא שעלול להוביל להשמנה? במילים אחרות - האם השימוש בלוסטראל לא יוביל להשמנה אם אני מקפידה על תפריט תקין? (פשוט קראתי תלונות על מטופלים שלא שינו את התפריט ובכל זאת עלו במשקל). הדבר מטריד אותי ביותר. תודה תודה!!

  • + הוסף תגובה
ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור?? שלום 25/02/2013 23:45
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 04/03/2013 12:31
  • שלום רב, עקרונית ניתן לשלב בין איקסל לאדרונקס, אך יש לקחת בחשבון שלשתיהן מרכיב מעורר וזה עלול להגביר תסמיני חרדה. תכשירים מקבוצת SSRI ככלל, עלולות להביא לעליה במשקל שהמנגנון הספציפי שלה אינו ידוע, אך כנראה קשור להשפעתן על מטבוליזם (חילוף החומרים) ולא רק לתזונה עצמה. בכל מקרה, הקפדה על תזונה בריאה ומאוזנת ופעילות גופנית, עשויים למנוע עליה מיותרת במשקל. לא ניתן מראש לנבא סיכויים של התרופה הספציפית או השילוב התרופתי לעזור לך, ואין אלא להתנסות בתרופה כדי לקבוע זאת.

  • + הוסף תגובה
וולבוטרין מינון מ. 14/01/2013 21:36
  • שלום רב, התחלתי ליטול וולבוטרין לפני כ 4 שבועות בעקבות דכאון אחרי לידה. לאחר שבוע במינון של 150 הרופא העלה לי ל 300 בטענה ש 150 זה לא מינון טיפולי. אני לוקחת 300 מג במשך שבועיים וחצי ומרגישה החמרה בחרדה ואי שקט. האם תופעות אלה אמורות לחלוף? האם 150 אכן לא מספק? יש לציין שבשבוע שלקחתי 150 מג לא חשתי בתופעות הלוואי.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/01/2013 10:57
  • שלום רב, התופעות של אי שקט וחרדה אכן עלולות להיות תופעות לוואי של וולבוטרין. במידה והמצב לא משפתר תורך שבוע -שבועיים, הן מבחינת תופעות הלוואי והן מבחינת השיפור במצבך הכללי, הייתי ממליצה לשקול החלפת התכשיר.

  • + הוסף תגובה
חשוב מאוד סימה קנתן 03/03/2013 22:44
  • בבקשה ממך תפסיקי עם הכדור הזה מייד הכדור הזה גרם לי לציפצןפים באוזניים פשוט הרס לי את החיים וראיתי שזה קרה להרבה אנשים זה גם רשןם בתןפעות לווי של הכדור בבקשה תפסיקי עם הכדור הזה

  • + הוסף תגובה
קשר קרן 27/02/2013 18:34
  • הייתי רוצה ליצור איתך קשר טלפוני. האם זה אפשרי? אודה לך מאוד. ניתן לשלוח את הטלפון דרך האתר או דרך האימייל שלי goldbreg.25@hotmail.com. בתודה גדולה מראש.

  • + הוסף תגובה
השמנה תרופות יניב 23/02/2013 21:41
  • שלום מה הסיבה שתרופות פסיכיאטריות משמינות ? האם זה משהו שקשור לתרופה ישירות או שהסיבה היא עקיפה שהתרופות מגבירות תאבון ועקב כך עולים במשקל ? שאלתי היא בעיקר לגבי תרופות ממשפחת SSRI כמו לוסטרל. וכן למשל לגבי מירו (רמרון) שעליו קראתי שמגביר חשק למתוק.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 25/02/2013 14:58
  • שלום רב, המנגנון הספציפי של עליה במשקל כתוצאה מטיפול בתכשירים מקבוצת SSRI אינו ידוע. קרוב לודאי שמדובר במספר גורמים ואחד מהם הוא שיפור בתאבון כחלק משיפור במצב הנפשי כי הרי חוסר תאבון הוא אחד התסמינים של דיכאון. בנוסף, מניחים כי אצל חלק מהמטופלים, נוגדי דיכאון מקבוצה זו גורמים לשינויים מטבוליים (שינוים בחילוף החומרים) אשר גם הם אחראים על שינויי משקל. בכל אופן, תזונה נכונוה ופעילות גופנית עשויים להיות יעילים בניסיון להוריד משקל ו/או לשמור על המשקל התקין. בנוגע לרמרון, המנגנון של עליה במשקל עם התרופה זו הוא שונה ומובסס בעיקר על הגברת תאבון.

  • + הוסף תגובה
האם נטילת תרופות פסיכיאטריות "תכתים" את התיק הרפואי? אליס 23/02/2013 03:11
  • שלום, הלכתי לפסיכיאטרית באופן פרטי והיא נתנה לי מרשם לכדורים נוגדי דיכאון. כיוון שאינני יכולה להרשות לעצמי ביקור תכוף אצל פסיכיאטרית שלא דרך הקופה, לא התחלתי ליטול את הכדורים מחשש שכדי לחדש את המרשם אצטרך לפנות לקופה ואז היותי בדיכאון תיחשף בעתיד למקומות עבודה (כמו למשל בית ספר שבו ארצה לעבוד כמורה) שיבקשו אישור רפואי כלשהו. האם יש בסיס לחשש זה? האם רופאת המשפחה תהיה מחוייבת לדווח על דכאוני למי שיבקש אישור רפואי? (רצוי לציין שאינני סובלת מתופעות פסיכיאטריות חמורות. בחי היומיום אני עובדת אהודה ולומדת מצטיינת) בתודה מראש, אליס

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 25/02/2013 14:51
  • שלום רב, באופן כללי, הרישום אודות הטיפול התרופתי שאת מקבלת, כולל הטיפול בנוגדי דיכאון, יצויין בתיקך הרפואי ועלול להופיע ברשומות רפואיות. יחד עם זאת, סביר להניח שעצם העובדה שהינך מטופלת בנוגד דיכאון לא אמורה לפגוע בסיכויים התעסוקתיים שלך, ולעומת זאת, לדיכאון שאינו מטופל עלולות להיות השלכות על תפקודך ועל הסיכויים שלך להגיע למשרות הרצויות.

  • + הוסף תגובה
לוסטרל ניר 22/02/2013 01:08
  • שלום זה יהיה קצת ארוך, אני מתנצל מראש. אבל זה חשוב להבנת התמונה, ואעריך את סבלנותך. בן 38 מזה לא מעט שנים אני סובל מחרדה ברמה כזו או אחרת לפעמים גם התקפי פאניקה. לפני מספר חודשים החלטתי ללכת על טיפול תרופתי, ופניתי לרופא משפחה. הוא נתן לי לוסטרל 100 מ"ג, עם חצי מ"ג ריספונד (הוא טען שזה מחזק את השפעת הלוסטרל) כמו כן, קיבלתי מירו במינון של 15 מ"ג לפי הצורך, בגלל הפרעות שינה. בהמשך, לאור העובדה שלא היה שינוי משמעותי במצב הרוח, הוסף לי למיטקטל בהדרגה, עד למינון של 150 200 מ"ג. מאחר ולא ראיתי שינוי מהלמיטקל, בהסכמת הרופא הפסקתי (בהדרגה כמובן) ובמקום זה הרופא המליץ להעלות את המינון של הלוסטרל ל 200. בנתיים עליתי ל 150. כמה שאלות יש לי, ואודה לך על המענה א. האם מקובל לשלב ריספונד למטרת חיזוק ללוסטרל ? ב. האם 200 מ"ג לוסטרל זה מומלץ ? ג. אני לא בטוח שהמסקנה שלי אובייקטיבית, אבל הרגשתי שמאז שעליתי ל 150, גם לא ראיתי שינוי, אך בעיקר אני מרגיש הפרעות יותר בשינה. האם העלאת מינון יכולה לגרום לזה ? ד. מדי פעם יש לי התקפי רעד ודופק, אני שם לב לזה בעיקר כשאני במיטה. זה לא קשור למחשבות באותן רגעים. האם זה קשור לתרופות ? האם זה סימפטום של חרדה ? או יכול להיות בעיה רפואית ? (קראתי בעבר על מחלה ביותרת הכליה שיכולה לגרום לתופעות כאלו ולחרדה) יש לציין שהחרדה עדיין מלווה אותי ברמה כזו או אחרת, ואתמול לראשונה אחרי הרבה זמן היה לי משהו שהזכיר קצת התקף פאניקה. בין השאר אני מתלבט אם להעלות ל 200, או אולי כדאי לחשוב על תרופה אחרת ? (יש עוד תרופות מאותה קבוצה ssri למשל סרקוסט ואחרים) רב תודות

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 25/02/2013 14:47
  • שלום רב, באופן כללי, הטיפול בהפרעות חרדה למיניהן מקובל ורצוי להתחיל מטיפול בתרופה אחת ולא מהשילוב. יחד עם זאת, יש קושי להתייחס להרכב התרופתי הספציפי שהומלץ לך ע"י רופא המשפחה מבלי להבין את מצבך לעומק, כולל הערכת התגובה שלך לטיפול שקיבלת עד כה. כדי לתכנן המשך הטיפול ולהחליט לגבי התרופות והמינונים הספציפיים, מומלץ שתפנה להערכה של פסיכיאטר מומחה.

  • + הוסף תגובה
נרדיל רחלי 21/02/2013 22:40
  • אני מטופלת בתרופה נרדיל 15 מג קופסה של 100. אני בקופה לאומית ותמיד קשה לי להשיג אותה כי היא לא בשימוש רחב.והקניינים לא מביאים. בכל אופן היום הקניינית מסרה לי שמשבוע הבא לא יציעו נרדיל יותר אלא תרופה בשם מרגיל (לא בטוחה שאני כותבת נכון) בקופסה של 30. לא הצלחתי למצוא שם מידע באינטרנט. אשמח לעזרתכם. כמובן שאני רואה את הפסיכיאטר שלי ביום שלישי ואתייעץ איתו. בתודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 25/02/2013 14:46
  • שלום רב, סביר להניח שמדובר בתכשיר גנרי חילופי שמכיל את אותו החומר הפעיל.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס במבי 21/02/2013 13:56
  • לד"ר אירנה שלום, תוך כמה זמן אמורה ציפרלקס לעזור במצב של דכאון וכמה זמן במצב של חרדה? האם יש כדור היכול לסייע במקרה חרדה יותר חזק מלוריוון? במידה וכן אשמח לקבל את שמו. ולסיום,שתיהיה לך שבת קסומה....

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 25/02/2013 14:40
  • שלום רב, בדרך כלל, השיפור בתסמינים של חרדה ודיכאון מתחיל להופיע כעבור 4-6 שבועות מתחילת הטיפול בציפלקס (ותכשירים אחרים מקבוצת SSRI). לוריוון היא תרופת הרגעה שעוזרת להפחית תסמינים של חרדה באופן נקודתי אך לא משמשת לטיפול בהפרעות חרדה. במידה והיא לא עוזרת, ניתן לנסות כדורי הרגעה אחרים כגון קלונקס, אסיוול או ואבן.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס- חוסר יכולת להרדם אמא שבת 24/02/2013 12:18
  • בני בן 25 החל ליטול ציפרלקס בעקבות ארועי פאניקה חוזרים, חרדה ודיכאון שנלווה לכך. הוא נוטל את הכדור מזה 7 ימים. 4 ימים ראשונים חצי כדור, ואח"כ שלם. מאז שהחל ליטול את הכדור השלם מתקשה להרדם ואם כבר נרדם מתעורר אחרי מספר שעות מועט. האם זו תופעה מוכרת? כמה זמן כדאי לחכות עד החלטה אם זו אינה תרופה מתאימה לו? הוא עייף, חסר מנוחה ועצבני מכך.

  • + הוסף תגובה
ויפקס ונלפאקסין225.m"g נוהם 20/02/2013 19:10
  • בחודש האחרון חלה החמרה במצב הנפשי מחרדה כרונית ומצבי פניקה חל שיפור לטובה עקב העלאת מינון תרופתי קלונקס ויפקס 75 m"gל225 זיפרקסה מ 10ל20 מאז השינוי הזה כל יום אני יושן שעה פחות אני יושן ב10 קם ב12יש קשר בהעלאת ויפקס למצב שלי אני לא יכול לחכות עד הביקור אצל הרופא אני מאוד רוצה לדעת

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 21/02/2013 11:21
  • שלום רב, לויפאס עלולה להיות השפעה מעוררת. יחד עם זאת, הייתי נזהרת מלהסיק מסקנות כלשהן ולקשר בין התרופות לבין התופעות שאתה מתאר, מבלי בדיקה מדוקדקת.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס במבי 21/02/2013 09:07
  • האם יתכן שלאחר חוש של נטילות הכדור במינון של 10 מ"ג יחלו הקאות? והאם זה התקף של חרדה? האם את יכולה להמליץ על כדור נגד ההקאות ולמניעת התקפי החרדה?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 21/02/2013 11:15
  • שלום רב, ציפרלקס היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה שעלולה לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול, כולל בחילות. בדרך כלל לא מדובר בהקאות. התופעות מתחילות לרוב עם התחלת הטיפול וחולפות תוך שבוע. התופעות לא מופיעות חודש לאחר התחלת הטיפול, כך שבמקרה שלך, יש לבדוק סיבות אחרות לתופעה ולצורך כך יש לפנות לבדיקה דחופה לרופא משפחה.

  • + הוסף תגובה
חזרה של חרדות הילה 19/02/2013 09:47
  • שלום שמי הילה ואני בת 27. אני לוקחת ציפרלקס 20 מיליגרם קרוב לשלוש שנים. בשבועיים האחרונים מפלס החרדה שלי עלה ואיתוגם מעט מפלס הדיכאון. האם הגוף שלי יכול להתרגל לתרופה ולהפסיק להשפיע? האם כדי לבדוק מצב של מתח נפשי העולה על פעילות התרופה? מה יכולים להיות הגורמים לתופעה זו ומה הפעולות הרצויות שעלי לעשות על מנת למנוע מצב של חוסר תפקוד בעקבות חרדה. אשמח לתשובה ותודה מראש

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 21/02/2013 11:12
  • שלום רב, ההחמרה שאת מתארת במצבך הנפשי עלולה להיות קשורה לגורמים שונים ביניהם מצב דחק שאת חווה לאחרונה, מחלה גופנית, שינויים בשגרה קבועה וכד'. כמו כן, עליה ברמת החרדה ותסמינים של דיכאון, עלולים להופיע גם ללא סיבה נראת לעין, על אף הטיפול התרופתי שאת מקבלת. כדי לקבוע מהי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב, יש קודם כל להבין יותר טוב מה קדם להחמרה ומהם הביטויים של המצב. בהתאם לכך, ניתן לשקול שינויים בטיפול התרופתי, הפנה לטיפול פסיכולוגי, ביצוע שינויים בשגרת חייך וכד'.

  • + הוסף תגובה
תופעות לוואי של פריזמה ניקו 16/02/2013 12:45
  • ביתי בת 15 נוטלת 1.5 פריזמה ביום מזה חודש וחצי עקב חרדה. היא מרגישה טוב מבחינת חרדה ומצב הרוח שלה מצויין,אבל יש לה תופעות של :מתעוררת מוקדם ולא מצליחה לישון הרבה, סובלת מגלי חום לפעמים, ויש לה לפעמים כאב בטן (בקיבה)ותחושה של ריקנות למרות שהיא אכלה. האם להמשיך כרגיל עם הכדור ? או שאלו הן תופעות לוואי בעייתיות ? תודה רבה לכם.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 21/02/2013 11:08
  • שלום רב, בשלב זה חשוב מאוד לפנות להתייעצות עם הפסיכיאטר המטפל. אין לקבל החלטות בנוגע לשינוי בטיפול או הפסקתו ללא בדיקה.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!