פורום פסיכיאטריה
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
כדור מירו (לת)
דולי 21/05/2022 | 04:30אני לוקחת מירו 15 מ״ג כל לילה אבל שכחתי לקחת שתי לילות אני מרגישה רעידות ופחד בבקשה מה לעשות דחוף אני נמצאת החופשהפתח בחלון חדשהוסף תגובה
כדור רזין - כדור הפלא ?
לידור 12/06/2014 | 03:15שלום רב , מזה שנים אני סובלת מעודף משקל לא קיצוני במיוחד אך זה משקל עודף שמלווה אותי לאורך שנים. ניסיתי המון דיאטות וגם ספורט אני יורדת חמישה ק"ג ומתקשה לשמור על זה לטווח ארוך ואיני מרוצה גם ככה מהכמות הקטנה שאני מצליחה לרדת. המליצו לי על כדור רזין אשר מדכא את התיאבון פלאים ונותן דחיפה רצינית להפחתה במשקל. אני מאוד מתפתה ומשתוקקת לקנות אותו, הגיל שלי הוא 22 ורופא ה משפחה טען כי אני עלולה לחוות דיכאון קשה . אך מצד שני פגשתי אישה שלקחה את הכדור ורק הייתה מרוצה מבלי לחוש בתופעת הדיכאון. אני ממש אבודה ומחפשת פתרונות בלי סוף. מרגישה כאילו כל חיי אני רודפת אחרי הרזון משום שאף פעם לא הייתי באמת רזה כפי שאני רוצה להיות. אשמח להתייחסותך הכנה.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
רזין וציפרלקס
אביבה 19/05/2022 | 19:57שלום אני התחלתי לקחת רזין בסך הכל היום הראשון ואני לוקחת ציפרלקס שנה ויותר, האם מותר לקחת את זה אם אני לוקחת רזין, ואם כן האם אני יכולה חלילה להיכנס לדיכאון או שבגלל שאני לוקחת ציפרלקס אז לא?הוסף תגובה
רזין
דניאלה 22/06/2021 | 02:53רזין ניתן לרכוש דרך מרשם מרופאהוסף תגובה
משהו מכיר
תהילה 29/09/2020 | 06:26פסיכיאטרית טובה מאזור בני ברק .סבלנית ונעימה ובעיקר טובה עם הרבבה נסיון כי לצערי הפסיכיאטרית שלי נפטרה....הוסף תגובה
Razin
אילה 28/09/2020 | 11:17אני לוקחת דפלפט כשלוש שנים נגד מיגרנות והעלתי כ30 ק"ג רוצה לקחת razin. מה דעתך?הוסף תגובה
RAZIN
אילה 28/09/2020 | 11:06איזה תופעות לואי יש לtazinהוסף תגובה
ניתן להשיג בסופר פארם/ ניו פארם
רווית 29/08/2020 | 22:36אני מתקשרת לסניף כלשהו לוודא שיש ואם יש שמים לי בצדהוסף תגובה
רזין
דוד 24/08/2020 | 17:15היכן אפשר לקנות את רזין?הוסף תגובה
רזין
מור 21/07/2020 | 23:25כן, אני ביום השביעי גם מרגישה רעב. עדיף על בטן ריקההוסף תגובה
רזין
חגית 21/07/2020 | 23:19תגידו יש מצב שרזין לא משפיע עלי?? אני ביום השני ו..מרגישה רעב לא כמו בהתחלה אבל עדיין....לא כמו שציפיתי ועוד שאלה הרוקחת אמרה לי אחרי ארוחת בוקר ובהוראות כתוב על בטן ריקה מה באמת?הוסף תגובה
מור
מור 16/07/2020 | 08:04רק התחלתי, לפני יומיים. אתמול לא אכלתי כלום, פשוט לא התחשק לי.הוסף תגובה
רזין
רווית 16/07/2020 | 07:32היי לך אני שבועיים עם הכדור ירדתי 3.5 ק"ג מה איתך?הוסף תגובה
רזין
מור 16/07/2020 | 06:55אני גם נוטלת כרגע את התרופה, כמה ירדת?הוסף תגובה
רזין
רווית 01/07/2020 | 10:06הומלץ לי על רזין ע"י רופא משפחה. לוקחים כדור בבוקר על בטן ריקה. למשך 30 ימים. המקסימום שמותר הוא 3 חודשים. הכדור נקנה באופן פרטי אין השתתפות של הקופה. הכדור מעולה!! לא עשה לי שום תופעות לוואי, מה שכן אין שום צורך לאכול - כלום!! אני מתביישת לכתוב כמה ירדתי אבל ממש הרבה. טיפ למי שרוצה: למי שצריכה לרדת הרבה לא להפסיק אחרי הסבב הראשון כלומר אחרי שסיימה חפיסה של 30 ,לא לעשות הפסקה, להמשיך עד שמגיעים למשקל היעד. ברגע שתפסיקי ואחרי מספר שבועות/חודשים תרצי שוב, לא יהיה לו אותו אפקט חזק. מניסיון, בהצלחה!!!! המייל שלי למי שיש שאלה ravittt210@gmail.comהוסף תגובה
דיאטה
מאיה 01/01/2019 | 23:04האם זה נכון שחלבונים גורמים לבעיה בסירטונין מה שיוצר תגובה דכאונית? ואילו הפחמימות, שהן האוייהים המושבעים של כל דיאטה, הם אלה שדווקא משפרים את מצב הרוח? אני דואלת סאת כי אני סובלת מדיכאון ושוקלת לעדות דיאטת חלבונים...הוסף תגובה
זבל של כדור
MonsterMode 21/09/2018 | 14:46הירידה איתו מאוד מהירה כך גם העליה. כדור נוראי שהמון נשים סבלו מדיכאו וחרדות, הפרעות אכילה וכו... את סובלת מדימוי עצמי נמוך, ואת האויבת הכי גדולה לעצמך !!! לעשות כל מיני דיאטות ושיטות, דופקת לעצמך את החליוף החומרים לטווח הארוך לגבי אימונים את התשובה את יודעת בעצמך למה את לא מתמידה או מתאמנת באמת חזק כדי לתת לגוף שלך סיכוי להשתנות. העצה שלי אם את באמת רוצה לעשות את השינוי הזה במשקל תזונה בריאה תקינה של אדם נורמטיבי, בלי דיאטות חארטה כלשהן אימונים סדירים בהדרגה עד לעומס גבוה. אני לא יודע מה מצב הגוף שלך או לאיזה תוצאות את רוצה להגיע אבל את צריכה לבלות בשביל תוצאות דראסטיות 45-1:30 במכון במשך 5 פעמים בשבוע במקום להתעצל ולחפש ממריצים ומדכאי תיאבון. וכל שאר קיצורי הדרך את יכולה להיפגע ממה שאמרתי או שתתחילי לעשות שינוי אמיתי מעכשיו ותתמידי ואם תתמידי ותעמדי בזה, אני אשמח שתכתבי כאן בפורום לגבי המצב הנפשי והפיזי שלך. בהצלחההוסף תגובה
נטילת כדור רזין עם אלטרוקסין
אלטרוקסין 20/09/2018 | 16:56שלום, אני נוטלת באופן קבוע כדור אלטרוקסין איך ניתן לקחת את הכדור בצירוף?הוסף תגובה
פחמימה
רועי 01/06/2018 | 23:21פחימה מורכבת מסוכרים קשורים שנצברים בגוף בסתר ונעלמים מהמשקל 24שעות ומעוותים את המשקל לאחר ארוחה בכמה מספרים אם תאכלו חלבונים המשקל יעלה כמו מים לאכל לפי5מיליגרם כולסטרול הכל שם ןבלביק15%בחודשיים +ראזין כי הגוף נחלש לשקול פחות 90קילוהוסף תגובה
פחמימה
רועי 01/06/2018 | 23:20פחימה מורכבת מסוכרים קשורים שנצברים בגוף בסתר ונעלמים מהמשקל 24שעות ומעוותים את המשקל לאחר ארוחה בכמה מספרים אם תאכלו חלבונים המשקל יעלה כמו מים לאכל לפי5מיליגרם כולסטרול הכל שם ןבלביק15%בחודשיים +ראזין כי הגוף נחלש לשקול פחות 90קילוהוסף תגובה
רזין
טלי 30/08/2017 | 12:12האם ניתן לקחת רזין בזמן נטילת כדור breintalix לחרדה ודיכאוןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 01/10/2014 | 15:50לכל המדיינים על הדיאטות, הדרך הטובה ביותר לרדת במשקל היא לאכול הרבה חלבונים ופחות פחממות ולהקפיד שהפחממות יהיו בעלי ערך קליקמי נמוך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
לא בעיה
אני 25/09/2014 | 15:53קיימיות היום לחמניות של 78 קלוריות ופיתות של 65 קלוריות אפשר בקלות להעביר איתם יום של 500 קלוריות ולא להיות רעב יש מיונז של 35 קלוריות ל 100 גרםהוסף תגובה
דיאטות
ל"אני" 24/09/2014 | 17:39ואיך תצליח לאכול 500 קלוריות ביום בלי מדכא תיאבון מבלי לגווע ברעב? איך תצליח לישון רעב? איך תצליח לתפקד כשהרעב משגע אותך? ברור שתאכל יותר. עם מדכאי תיאבון ברור שאתה מרעיב את עצמך גם ככה, אבל אתה לא מרגיש את זה והרעב לא מציק לך. ברור שזאת טעות. את ההשלכות מרגישים אחר כך ומשלמים על הדיאטות האלה גם הרבה זמן אחרי.הוסף תגובה
זה ברור
אני 23/09/2014 | 15:21עם תרסיס או בלי תרסיס כל אחד שיאכל 500 קלוריות ביום יאבל כמויות גדולות של משקל בזמן קצר ולא בהכרח של שומןהוסף תגובה
בגלל זה כתבתי את המילה "גם"
ל"אני" 23/09/2014 | 02:21"תתרחקו גם מ..."הוסף תגובה
לא מדובר פה על תרסיס
אני 21/09/2014 | 17:28אלא על כדור מרץ שמגביר מטבוליזם וגם מוריד תאבוןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 18/09/2014 | 22:17לאני שלום, הצדק איתך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
בבקשה, לא לעשות את הטעות הזאת
בבקשה 11/09/2014 | 16:18תתרחקו גם מדיאטת התרסיס של ד"ר פישר ומכל מוצרי ההרזיה שלו. בין "תופעות הלוואי": חסרים תזונתיים קשים, חולשה קשה, אבדן שיער קשה, כאבים נוירולוגיים, הפרעת אכילה וכמיהה לפחמימות. אני שנה אחריה ועדיין הגוף לא מצליח להתאושש. הדיאטה הזאת הרסה לי את החיים.הוסף תגובה
כדור רזין הוא סם מרץ
אני 11/09/2014 | 15:10דומה מאוד לריטלין לפחות אצלי רטלין בהתחלה נותן אופוריה ושהרמה שלו יורדת בדם החרדות מתגברות מאוד והדכאון בשיאו מי שאין לו נטייה לדכאון פחות ירגיש את זה אם בכללהוסף תגובה
תיקון שגיאת הקלדה: שומרת נפשה* תירחק מהכדור רזין
אילת 11/09/2014 | 15:00בהמשך לתגובתי על הכדור ההרסני והפוגעני רזין של חברת כצטהוסף תגובה
שומרת נשפה תירחק מהכדור רזין
אילת 11/09/2014 | 14:58כמו שאמרו לי חברים קרובים: "צריך להסיר את הכדור רזין מהמדפים!" נוכח תופעות הלוואי הכל כך קשות שלו, שגם ממשיכות חודשים אחרי נטילות. ואני לקחתי פחות משתי חפיסות. אל תתקרבי אל הכדור המזעזע הזה!אני שוקלת להגיש תביעה נגד החברה היצרנית, שניסתה להתחמק גם כשניסיתי לדבר איתם בטלפון על תופעות לוואי קשות מאוד שהיו לי.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 17/06/2014 | 17:03ללידור שלום, "כמוסת הפלא" היא לתקופה קצרה בלבד. בין תופעות הלוואי מצויינות לגבי כמוסה זו מחד יכול להופיע דיכאון ומאידך יכולה להופיע אופוריה. אינני סבורה שזהו הפתרון מאחר וגם אם יורדים במשקל מהר הרי שמעלים זאת כמעט באותה מהירות. שינוי יכול להתמשך רק עם שינוי אורח החיים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
ציפרלקס (לת)
אורי 19/05/2022 | 16:24שלום אני נוטלת כמעט שנתיים ציפרלקס. העניין שמאוד השמנתי וגם זה מכניס לבאסה. בן אדם חרדתי מאוד באופן כללי. הפסקתי בבום דבר שהוא טעות ואני בהתקף חרדה מתמשך. יש כדור אחר שיכול להתאים לי ללא תופעות של השמנה/ הגברת תאבון?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
פבוקסיל, מירו, קלונקס וסטילנוקס
זהבית 22/10/2014 | 17:14שלום ד"ר יקרה, באיזה כדור הרגעה ניתן להחליף את הקלונקס במצב שלי? עברתי מלוריבן לקלונקס כי הלוריבן גרם לחולשה איומה וכבר הפסיק לעזור אחרי חצי שנה. כעת הקלונקס גורם לעייפות גם כל היום שאחרי נטילתו בלילה. אני צריכה כדור שניתן יהיה לקחתו באמצע הלילה כדי להמשיך לישון, שהשפעתו מיידית וניתן לקחתו בלי אוכל. השינה שלי לא רציפה, מלאה יקיצות, הסטילנוקס כבר לא מרדים אותי אז אני מחכה שעתיים ולוקחת את הקלונקס. האם יעזור במצבי לקחת ambien cr הכחול שזה אותו חומר כמו הסטילנוקס במינון קצת גבוה יותר וחלק ממנו בשחרור מושהה? בכללי, מצבי עולה ויורד, וכך גם הקפצת הרגל. בימים שאני קמה ערנית יותר אני בוכה פחות, מקפיצה פחות את הרגל והיום שלי הולך יותר טוב. כך גם אני מסוגלת לדחות את לקיחת המירו כמה שיותר קרוב לשינה והוא עוזר לי להתעורר פחות. אבל כל יום זה משהו אחר, אני לא יודעת איך אקום מחר, אני נתונה לחסדי הכדורים והמצב שלי עדיין לא יציב. אודה על עצתך. בחום, זהבית.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
האם אפשר לשלב תרופות שינה ונוגדות חרדה
שולי 18/05/2022 | 21:32שלום האם אני יכולה ליטול קלונקס 0.5 מ"ג במהלך היום+ סטילנוקס לשינה?הוסף תגובה
תודה רבה דוקטור
זהבית 30/10/2014 | 21:44אני מקבלת זריקות בדודקה אחת לחודש כעת (בתחילה קיבלתי פעם ביום לחמישה ימים, לאחר מכן פעם בשבוע לחמישה שבועות וכרגע פעם בחודש לשישה חודשים). אני אוכלת שלושה אגוזי מלך ביום. את מעודדת אותי מאוד ואני מודה לך על כל העזרה.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 21:30לזהבית שלום, ניתן לנסות חצי כדור קלונקס במקום כדור שלם או להחליפו בטרנקסל שגם הוא כדור ארוך פעולה. אינני מהחסידים הגדולים של אמביאן CR, מאחר ואחרי זמן מה הוא מפסיק לפעול בדיוק כמו הסטילנוקס ואז מאוד קשה להיגמל ממנו. נראה לי שמצבך ימשיך וישתפר ודרושה סבלנות וגם זה יסתדר. לפעמים עוזר לקחת ויטמין B12 ואומגה 3. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
האם מותר לקחת אנטיביוטיקה מסוג דוקסילין Doxylin עם התרופות הפסיכיאטריות שלי?
זהבית 27/10/2014 | 20:08פבוקסיל, מירו, קלונקס וסטילנוקס? יש לציין שסיימתי אנטיביוטיקה לדלקת בשתן לפני שלושה ימים. תודה מקרב לב.הוסף תגובה
סכיזופרניה (לת)
א.ב 18/05/2022 | 11:07האם לחצים נפשיים מגבירים את המחלה? מדדוע לחולי סכיזופרניה אסור להיות בלחץ בעבודה ובכלל בחיים?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
קספליון
דוד 15/06/2016 | 19:42שלום רב האם יכל להיות שקספליון גורם לדיכאון בעקבות כך שהוא חוסם קולטני סרטונין ו דופמין? את יכולה לתת לי מידע כיצד הוא עובד? או שזה חוסם מעגלי סרטונין שלא קשורים לדיכאון?בכל מקרה הורדת הדופמין יוצרת דיכאון מסוים או שעודף דופמין גם קשור לדיכאון אני כבר מבולבל מכל המידע שיש לי תוכלי לעשות לי קצת סדר בעניין.. תודה ויום טובפתח בחלון חדשהוסף תגובה
קספליון
מונית 17/05/2022 | 17:26תוך כמה זמן הזריקה משפיעההוסף תגובה
לחסוי
גיל 21/02/2022 | 22:06רציתי לדעת אם את עדיין מתמודדת עם אותן תופעות שציינת כי גם אני סובלת מזההוסף תגובה
איך מפסיקים
גילי 06/02/2022 | 10:21איך מפסיקים את הזריקה בבת אחת או בהדרגההוסף תגובה
היי דוד
חסוי 13/07/2017 | 21:38היי דוד,רציתי להגיד לך שלקחתי את הזריקה כמה חודשים בגלל אבחון שגוי , ואני כרגע מרגישה כמעט כמוך,את התוצאה שזה חוסם את הדופמין וזה גורם לי להרגשה לא טובה. רציתי לשאול אותך הם הרגשת שזה עבר לך כבר אחרי כמה חודשים שהפסקת לקחת את הזריקה? או שעדיין אתה מרגיש את התחושות המוזרות האלה שהזריקה עושה? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 05/03/2017 | 19:05לדוד שלום, אני לא מבינה, היום אתה לא מטופל בשום דבר? או שמא אתה מטופל בסרוקל XR וטרזודיל? לא כתבת מדוע הוחל בכלל בטיפול ולכן לא ניתן לייעץ לך אם להמשיך בזריקה או לא. ככלל סרקול גורם לעלייה בתיאבון וגורם ע"י זה לעלייה במשקל ובוודאי לא לירידה במשקל. השילוב של סרקול עם טרזודון אינו מומלץ בגלל הסכנה להארכת קטע QT. אנא התייעץ עם הרופא או קבל חוות דעת נוספת לגבי החלפת אחת התרופות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
הפסקת זריקה
דוד 02/03/2017 | 22:40שלום ד"ר הפסקתי את הזריקה לפני כשלושה חודשים ואני לא מרגיש שום שינוי ביחס למה שהייתי עם הזריקה את הזריקה נטלתי שנתיים רצופות האם ייתכן והמח כבר התרגל לעבוד באותו האופן ולכן עם הזריקה ובלעדיה אני אותו הדבר?? הפסקתי את הזריקה מ3 סיבות שהעיקרית בהן הייתה עלייה במשקל ותאבון מוגבר כפי שניתן להבין המשקל לא יירד מאז שהפסקתי עם הזריקה אלא אף עלה קצת יותר וסיבה השנייה שהפסקתי היא ירידה בחשק המיני וחוסר חשק ופעילות מינית לפני הזריקה הייתי מאוד פעיל מינית אפילו בצורה אובססיבית קצת הייתי גם שומר על כושר ומצב גופי היה טוב לאחר כשנתיים עם הזריקה ושלא שמרתי על פעילות גופנית הגוף שלי קיבל צורה נהייתי מלא(עדיין לא שמן..)וירד לי החשק המיני יש לציין שעם הזריקה בדקתי רמות פרולקטין והם היו בסביבות 500 ומשהו שזה הרבה מעל הנורמה אך אצל הפסיכיאטר שטופלתי בו זה לא נקרא הרבה הוא רק הסכים להוריד לי מ100 מ"ג ל75 מ"ג קספליון מה שלא הוריד את הפרולקטין וכרגע אין לי מושג מה היא רמתו של הפרולקטין אך אני לא מפנטז על בחורות כמו פעם ואין לי כלכך חשק מיני אני לא יודע מה יחזיר לי את החשק המיני אני מקווה שהזמן..ככל שיחלוף מאז הפסקת הזריקה זה מה שייעזור בהקשר זה הסיבה השלישית שבגללה הפסקתי את הזריקה היא בעיות שינה מאז שקיבלתי את הזריקה היו לי בעיות של הירדמות וכן יקיצות כל חצי שעה שעה זאת אומרת שהשינה שלי לא הייתה טובה ורציפה לאחר תלונות חוזרות ונישנות בהקשר זה לפסיכאטר שטיפל בי הוא הוסיף לי סרוקאל 150xr(בעקבות מצב דיכאוני שהייתי בו בתקופת הטיפול בקספליון כלומר הוא עירבב לי קספליון וסרוקאל) ולאחר שטענתי שאני לא יישן טוב הוא הוסיף לי טרזודיל 100 מ"ג את הסרוקאל הוא הוסיף לי לאחר שאמרתי לו שהייתי איתו תקופה ארוכה ויישנתי איתו טוב אך מוזר שעכשיו אחרי שהחלתי לקחת אותה עם הקספליון היא לא מרדימה אותי כמו פעם ואני רק קצת מתעייף איתה לפעמים אך לא במצב שאני לא יכל לתפקד וחייב ללכת לישון (מה שהיה קורה לי איתה בעבר) בכל מקרה מאז שהפסקתי את הקספליון בעיות השינה נשארו אני עדיין מתקשה להירדם..כלל לא מרגיש עייף..וגם כשאני נרדם אני מתעורר בשתיים שלוש בלילה ועוד כמה פעמים אחרי אך יחד עם זאת מתקשה לקום בבוקר מהמיטה ומפספס ימי עבודה בין פעם לפעמיים בשבוע (יש לי מזל שזאת עבודה שהגעתי אליה דרך עובדת סוציאלית ולכן יודעים שאני מתמודד ולא מפטרים אותי ) אני יודע שאני צריך להיות עם הזריקה כל החיים או הרבה שנים טובות אך אני חושש מהמשקל וגם הזריקה לא מיטיבה עם השינה שלי ,על החשק המיני אני מוכן לוותר אם זה יעזור לי במקומות אחרים. מה דעתך מה עליי לעשות? לאחר שתיארתי לך את בעיותיי בפורטרוט האם לחזור לקבל את הזריקה?? או להחליף טיפול? או להישאר ללא טיפול ..טיפול חלקי ..כמו שאני כרגע..תודה על התייחסותך וסליחה על החפירההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 21:41ל123 שלום, אני יכולה לענות לך רק על הקליניקה. כאשר מפסיקים את הזריקה או את התרופה הקליניקה חוזרת לקדמותה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
שאלה שקשורה לשאלותיכם
123 10/02/2017 | 20:17שלום האם אם מפסיקים את הזריקה המוח חוזר לעצמו לסיטואציה שהיה לפנייי שזה חסם לו את הדופמין ? ז"א האם המוח ממש חוזר לעצמו אם מפסיקים את הזריקההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 30/06/2016 | 22:31לדוד שלום, האינווגה והקספליון, שייכות לתרופות האנטי פסיכוטיות הלא טיפוסיות, הידועות גם בשם תרופות א-טיפיות או SDA - Serotonin Dopamin Antagonists הן תרופות שהן אנטגוניסטים של סרוטונין ודופמין ומשמשות לטיפול בהפרעות פסיכיאטריות שונות, בעיקרן סכיזופרניה, הפרעות נוספות הכוללות מצבי פסיכוזה, טיפול בהפרעות מצב רוח לרבות הפרעה דו קוטבית וכן התוויות נוספות. התרופות נוגדות פסיכוזה פעילות במערכת העצבים המרכזית ובולמות את הפעילות של הדופמין-Dopamine שמאוד חשוב לתפקוד של המוח. קיימות עדויות רבות שבסכיזופרניה הדופמין נמצא בערכים מוגברים במערכת המזולימבית-Mesolimbic system. האינווגה והקספליון הם חוסמים פוטנטיים של קולטנים של סרוטונין מסוג 5-HT2 וחוסמים חלקית או באופן חלש את הקולטנים של דופמין D2. משערים כי מדובר מברירנות גבוהה יותר לחלק מתת-הקולטנים לדופמין במסלול המזו-לימבי, מקישור חלש יותר לתת-הקולטן לדופמין הקשור בבקרת תנועה, ומנטייה פחותה לפעול במערכת הניגרו-סטריאטלית (האזור במוח הקשור בבקרת תנועה). מתברר, כי לצורך התפתחות תופעות לוואי תנועתיות יש צורך בחסימה של 80%-90% מהרצפטורים מסוג D2. לריספרידון יש קישור מוגבר יחסית לתת-קולטן זה ולכן יש לשמור על מינון נמוך כדי לשמר את תכונותיו הלא-טיפוסיות. העיכוב הפוטנטי של הקולטנים הסרוטונרגיים הוא אשר מקנה לתרופות אלה יעילות גבוהה יותר בטיפול בסימנים שליליים, ויעילות מסוימת ביחס לסימפטומים הקשורים למצב רוח וקוגניציה. במילים אחרות זה ההפך ממה שאתה סברת, המנגנון הוא כמו המנגנון של נוגדי דיכאון. יתכן והיעילות הנוספת של התרופות מהדור השני קשורה לעובדה שהן גם פועלות על אזוריים של המוח הקידמי-פרה פרונטליים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
קספליון ודיכאון
דוד 21/06/2016 | 13:57היי ד"ר קרני רובין תודה על התגובה האמת שהיא לא חידשה לי כי קראתי על זה גם מאתרי האינטרנט האחרים. את יכולה לתת לי יותר מידע כיצד המנגנון הפעולה של הקספליון עובד??האם זה שמורידים את רמת הסרטונין לא יכול לגרום לדיכאון והאם הוא רק מוריד דופמין או שהוא מעלה גם דופמין במקומות שצריך תודה והמשך יום טובהוסף תגובה
תשובה
דר' קרני רובין 20/06/2016 | 21:59לדוד שלום, קספליון (xeplion) היא זריקה חדשה, ארוכת טווח של תרופה בשם אינווגה (paliperidone). הזריקה ניתנת פעם בחודש, בד"כ במינון 75-150 מ"ג. היתרונות של הזריקה כוללים מתן רק פעם בחודש, מתן בכתף (ולא בישבן) . האינווגה היא מטבוליט פעיל של הריספרדל ולמעשה היא די דומה לה במדדים של יעילות ובפרופיל תופעות לוואי. תופעות לוואי שלפעמים רואים - אי שקט (שיכול להיות ביטוי של תופעה בשם "אקטיזיה"), עליה בפרולקטין שמצדו יכול להוביל להפרעות במחזור ו/או הפרעות בתפקוד מיני), ובמינונים גבוהים יותר תופעות של קשיון שרירים, איטיות ורעד. יצויין כי גם לרספרידל קונסטה תופעות דומות. אי השקט האמור לעיל יכול לגרום גם לבעיות שינה. לגבי אי השקט - בד"כ התופעה היא זמנית ובכל מקרה ניתן לתת תוספת של תרופות כגון דרלין או לוריוון שיכולות לעזור. מנגנון הפעולה של התרופה מתבסס על איזון רמות המתווכים העצביים דופמין וסרוטונין במוח, שמסייע לשלוט בתסמינים הפסיכיאטריים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
ציפרלקס (לת)
אליאן 17/05/2022 | 16:31נוטלת ציפרלקס כבר שלושה חודשים 10 מ״ג אבל לא באופן יומיומי , לפני שבוע העלתי למינון של 15 מ״ג מאז המצב רק החמיר חרדות ודאון ומחשבות נוראיות מרגישה אטומה רגשית לסיטואציות , אין לי חשק מיני ואני אישה נשואה …. מה שגורם לבעיות נוספות האם צריכה להחליף כדור ?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
שילוב ונזק (לת)
אובד עצות 16/05/2022 | 12:22היי, נטלתי ציפרלקס 20 מג כ15 שנה, לפני שנתיים למדתי למבחני לשכה ונעזרתי בקונצרטה, לקחתי קונצרטה לפי הצורך לא כל יום ולא מבוקר יום כן יום לא יום למה לא, לאחר חודשיים של שימוש הרגשתי שממש נעשה לי נזק במוח, הרגשתי פיצוצים במוח, ישר שייכתי את זה לערבוב של קונצרטה והציפרלקס, הפסקתי את הציפרלקס בהדרגה לא נכונה (של חודשיים) הרגשתי זוועה 8 חודשים, לפני 5 חודשים בתחלתי סימבלטה 60, עדיין לא מרגיש בשיא בכלל, חוסר איזון בגוף, מצבי רוח לא טובים, עליות ירידות , מתי הגוף מתאזן וחוזר לעצמו?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
ויויטרול 380 מ"ג
אלזה 24/11/2012 | 14:02אני מבקשת לדעת האם מישהו השתמש בתרופה שנקראת ויויטרול 380 מ"ג. אם כן איך התרופה השפיעה וכו' אודה לכם הקוראים על כל תשובה שתתנו לי בנושא זה.פתח בחלון חדשהוסף תגובה
ויויטרול
חיים 15/05/2022 | 20:37בעלי מכור לאלכוהול והוא מאוד רוצה להפסיק אך לא מצליח הוא שמע על זריקה ויוטרול למי הוא צריך לפנות בשביל לקבל אותההוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
דר' קרני רובין 30/11/2012 | 15:48לאלזה שלום, אני מתארת לעצמי שידוע לך שהתכשיר Vivitrol הינו בהזרקה בשחרור מבוקר, כאשר החומר הפעיל naltrexon משתחרר במשך חודש אל תוך הגוף ויוצר את הריכוז האפקטיבי לצורך אי תלות באופיאטים. תכשיר זה אינו רשום בפנקס התכשירים של מדינת ישראל ועל כן הוא דורש ייבוא אישי. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
ריספרדל ותאים במוח.
יעל 13/04/2016 | 13:27היי שמעתי שמוח רגיל שורף בממוצע 85 אלף תאים, האם אנשים שנוטלים כדורים פסיכאטרים כמו נוגדי דיכאון ואנטי פסיכו שורפים יותר תאים ביום? האם ריספרדל נחשבת כדור חזק?פתח בחלון חדשהוסף תגובה
רספירדל
.... 15/05/2022 | 15:08רספירדל לא מטפל בבעיה עצמה אלא בסממנים חיצוניים בלבד כמו לחיות עם פילטר של אינסטגרם כשלמעשה הבן אדם מכוער התרופה גורמת להחרפת הבעיות הנפשית במעטפת של נורמליות חיצונית במידת מה שכולנו יודעים שהדחקה שכזאתי רק גורמת להחרפת שבסופו של דבר תתפרץ החוצה בדרך כזאת או אחרת מי שלקח את התרופה יודע שמה שאתה עובר כאשר אתה לוקח אותה למעשה הוא סבל נפשי ומנטלי כמו התעללות בתוך המוח של עצמך ברמה כזאת שאתה נכנע אומר אני אעשה מה שאני יכול אני אוותר על עצמי על העקרונות החלומות על מי שאני רק שיסתיים הסבל הזה! התרופה גורמת לך לסתום ת'פה ולהגיד אמן לסביבה שלך ולרצות כל מי שעומד בפניך בסופו של דבר המוח שלך נכנע בתוך עצמו לריקבון הריקני שהתרופה מייצרת לך בתוך הראש וכמובן שתיכנע כי החומר יותר חזק ממך מהמוח שלך וממערכת העצבים הטבעית שלך חזקה ככל שתהיההוסף תגובה
ריספרדל זה כדור רע
אנונימי 06/05/2020 | 18:57וגם ריספרדל גורם לעלייה בשיעור התמותה אצל מי שלוכח את הכדור- פי שלושה מי מה שבדכ!הוסף תגובה
בקשר למה שנאמר פה למעלה
אנונימי 06/05/2020 | 16:49אני נטלתי ריספרדל כבר כמה שנים ואחרי שלקחתי כמה ימים ריטלין גמרתי בבית חולים אז העלו לי את המינון ל3 מד ריספרדל ולקחתי אותו בערך שנה, אני לא אוטיסט, בחיים לא שמעתי קולות או ראיתי דברים שלא קיימים ובקיצור אני רגיל לגמרי אבל דחפו לי את הכדור הזה במינון שמיועד כמעט לסכיזופרנים במשך שנה ועוד שנים של מינון אחר ועכשיו אני צריך לדאוג איך אני אגמל ממנו, חוץ מזה מאז שלקחתי את הכדור ניהייתי אדיש, סגור ומבולבל, והילדים בכיתה התרחקו ממני ולא אהבו אותי מרוב האדישות, וגם בבית חולים הפסיכיאטרי אחד מאלה שמחלקים תרופות צחק עליי ואמר לי שאני מאושפז בכפייה. קראתי המון מאמרים מדעיים שבהם מדובר על כך שיש ירידה משמעותית בנפח המוח אצל מי שלקח את הכדור ועכשיו אני צריך להיות מוטרד כבר שאין סיכוי לחזור מהפגיעה הזאת. ביום שלא קחתי ריספרדל פעם אחת הרגשתי מצויין, מלא באנרגיות וחיובי אבל לא יכלתי להמשיך שלא לקחת את הכדור כי הגוף שלי לא רגיל להיות בלעדיו. אני אומר בבירור כמה שאפשר: אני בן אדם רגיל לגמרי ובכל מקרה הייתי על ריספונד כמה שנים ועל ריספונד 3 מג שנה ויותר! עוד יותר מעבר גם כשהייתי בבית החולים סבלתי מרשלנות, מדי פעם החריכו אותי לקחת את התרופה ומידי פעם לא ונתנו לי פעם ריספונד ופעם ריספרדל ואימו עליי בזריקה. אני נגד כדורים לטיפול נפשי או לשיפור קוגנטיבי, לדעתי כל הנושא הזה שפסיכאטרים חושבים שאפשר לאבחן בן אדם במחלה נפשית בלי לעשות לו בדיקות mri או כל שהם אמצעים שיכולים להוכיח בבירור שמדובר במחלת מוח זה טעות רצינית! וחוץ מזה בכלל הרעיון המגוכך הזה שניתן לרפא מוח ממחלה בעזרת החדרת כימיקלים זרים למוח היא שגיאה הרסנית. מה ה"שיגעון" הזה של פסיכיאטרים שחושבים שהם פותרים בעיה? כשבכלל אף פעם לא ברור אם יש בעיה כלשהיא בכלל! ושהם לוקחים את התוצאות הלא ברורות האלה? בדכ מתבטעות באדישות, חוסר חיים, אפטיה וחוסר באנרגיה וככה הם פותרים בעיה של אגרסיה?! רשע!!! ועוד בכלל הייתי ילד רגיל מכל בחינה וגם מוכשר מתמטית. וגם לא תיערתי פה את כל מה שעבר עלי עם ה"תרופה" הזאת. תפסיקו עם האבחנות שלכם!הוסף תגובה
חוצפה!
דוראל אחיאל 11/03/2019 | 13:04קודם כל את מדבר שטויות דחפו לי ריספרדל מתוך הבחנה רפואית של התקף פסיכוטי רק בגלל שהשתמשתי בקנאביס,לאחר הטיפול שנמשך חודש וחצי של נטילת תרופות פסיכוטיות מתוכם תרופת הריספרדל,לאחר שסיימתי את הטיפול לא יכולתי לחזור לחיים אני מרגיש שריפות ברגליים עלייה החרדות, שיכחון רב, והכי חשוב שיתוק בצד השמאלי ביותר תפקודי חמישי של המוח, הסתדרתי בבית וכל רגע ורגע רק החריף את המצב, מיכאל הביא כאן את התגובה הרצויה של ד"ר כמוך שחושבים שלדחוף לאנשים תרופות פסיכוטיות זה הדרך הטובה ביותר לחזור לבריאות איתנה, אבל את טועה בגדול אנשים שנטלו את התרופות הללו לא רק שלא נכנסו לקו הבריאות, אלא הוציאו אותם לגמרי השיתוק מוחין מאוד חזק, אם לטענתך תרופה פסיכוטית שגורמת לתופעות לוואי מאוד מסוכנות פלוס נלחמת לשיתוק המוח ופעילותו, היא תרופה יעילה לבריאות הנפש אז את ממש לא ד"ר, הלוואי ויכניסו לך ולכל מי שחושב כמוך, את הכדורים האלו במשך חודשיים עד שישרה לכם בגוף ונראה איך תסתדרו אם היום יום, נכנסתי לטיפול בריא יצאתי חולה נפש!הוסף תגובה
דר' קרני רובין שלום, כשאת מכנה ריספרידל תרופה את מתכוונת שהחומר מצליח לרפא?
יחזקאל 30/11/2018 | 11:59מהניסיון שלך, כמה מטופלי ריספרידל את יכולה להצביע שנרפאו מהתופעות שבעטיין נרשם להם החומר? תוך כמה זמן זה קרה? ואם זה קרה מתוך כמה מטופלים?הוסף תגובה
היו לי פסיכוזות ונרפאתי מנטילת ה-מ-ו-ן ויטמינים
winner 07/06/2018 | 10:08שלום היו לי מספר פסיכוזות ונטלתי ריספונד. המצב שלי היה קטסטרופה. לא תפקדתי. הייתי מדוכאת. היו לי חרדת. החיים שלי היו בזבל. התחלתי ליטול המון ויטמינים בהמלצת רופא אורתומולקולרי. (10000 מ"ג ניאצין עם תופעת בעירה. coq10 400 מ"ג- 5 טבליות ביום. b12 10000 mc"g 5 טבליות ביום. וגם עוד 7 ויטמינים נוספים בכמויות שונות.) כיום אני לא נוטלת ריספונד ותרופות פסיכיאטריות. אני מרגישה מצויין. מאושרת. יציבה. ממליצה מאד לכל מי שאוהב את עצמו לפנות לרפואה "אורתומולקולרית"הוסף תגובה
אוסנת, מעולם לא הבנתי מה את רוצה
אני 25/04/2016 | 18:09מה לדעתך המצב האידיאלי? לא לאשפז אף אחד, לא לתת כדורים לאף אחד ולא לטפל באף אחד? להשאיר את כולם סובלים בגלל מבנה מוחם או בגלל סביבתם? מה אפשר לעשות נכון להיות, כשהעולם מדכא ורחוק ממושלם...(דווקא בעיקר בגלל הגישות הישנות והפרימיטיביות)... ואני לא אחת שמעודדת כדורים בכלל.הוסף תגובה
תודה לפסיכיאטריה ולחברות התרופות
אוסנת 25/04/2016 | 17:45שהחזירו את החולים לקהילה. שנותנים להם להסתובב חופשי עם התרופות המושלמות דור ראשון ודור שני. תודה לפסיכיאטרים שמאשרים יציאה מהמכלאות שלהם ומחזירים אנשים לקהילה, ואז מטפלים בהם באופן פרטי עם התרופות המושלמות. יש אפילו חולים שגם זוכים לקבל את התרופה בזריקות, שזה הכי שווה. הם גם מסדרים קיצבה לאנשים שלא יכולים בלי התרופות האלה, ומאפשרים להם להתמסטל עם התרופות בלי לעבוד. באמת כל הכבוד, ישר כח! בקיצור, חבל שיש כל כך הרבה רע במערכת שאמורה להיות בריאותית.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 18:45למיכאל שלום, מאז ומתמיד בדיכאון, הסכנה הייתה בזמן הכניסה לדיכאון כשיש עדיין מספיק אנרגיה ובזמן היציאה מהדיכאון וזאת ללא קשר לתרופות. עוד בתחילת לימודיי כאשר לא היו בכלל SSRI'S ו SNRI'S. אך היו אז כבר TCA, הדגישו את הסכנה בתקופות אלה. דומני שאין לנו ויכוח שבזמן דיכאון יש ירידה בתינגודת של הגוף ולכן הסכנה לזיהומים ולתאי סרטן. אשר לנוגדי הפסיכוזה, יש אכזבה קשה מתופעות הלוואי של הדור השני אשר כוללות את תופעות הלוואי שהזכרת. יחד עם האמור גם הדור הישן וגם הדור החדש רוקנו את בתי החולים הפסיכיאטריים והוציאו את מרבית החולים לקהילה. אני עוד ראיתי את החולים הכרוניים אשר דעכו בבתי החולים הפסיכיאטריים. נכון יש טרדיב דיסקינזיה וצריך להיות ער לתחילת הסימנים בכדי להפסיק בזמן את התרופות בתקופה שבה התופעה עדיין הפיכה. זה עדיין לא סיבה לא לטפל. יש רגישות יתר לפניצילין שהיא מסוכנת וגם רגישות יתר לשאר האנטביוטיקות. אם זו סיבה לא לתת אנטביוטיקה? וכך גם לגבי תרופות אחרות כמו תרופות אנטיאפילפטיות וכו'. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
אין הוכחה הגיונית
אוסנת 15/04/2016 | 11:36איך אפשר לדעת אם הכדורים עוזרים למערכת החיסון לתקוף תאים סרטניים? הרי לא ניתן לראות תא סרטני אלא אם כן הוא חלק מקבוצה של תאים סרטניים שניתן לראות בגלל הגודל. אם יש אנשים שהאמונה שלהם היא שהכדורים הפסיכיאטרים מזיקים לא צריך לתת אותם בכפייה. נתקלים בהרבה פסיכיאטרים אשר משתמשים בכל מיני שיטות על מנת ללחוץ על בן אדם לקחת כדורים, אפילו שהוא טוען שהכדורים לא עושים לו טוב. או במשפחות שמשתמשות בפסיכיאטרים ככלי נשק נגד בן משפחתם על מנת לכפות עליו את הדעה שלהם. הפסיכיאטריה מתנהגת כמו הדת. לדת אין שום הוכחה שקיים אלוהים, ועדיין הם כופים את דעתם על הציבור החילוני.הוסף תגובה
לדעתי כדאי להיזהר ממסקנות מחקרים כאלו
מיכאל 14/04/2016 | 17:48ד"ר קרני היקרה לדעתי כדאי לא למהר לאמץ מסקנות של מחקרים כאלו ולבדוק היטב מי מממן מחקרים כאלו. לא אתפלא אם מדובר ביצרני תרופות שמממנים מחקרים כאלו בתקופת שיווק התרופה, שבה היא מוגנת בפטנט ובעוד בעלי אינטרסים. על גבי התרופות "נוגדות הדיכאון" מצויה אזהרה לגבי סיכון מוגבר להתאבדות. הסיכון מצוי בעיקר בתחילת הטיפול, בעליה במינון, או בירידה במינון והפסקת התרופה (כתוצאה מגמילה). הדבר רשום לא מרצון טוב של היצרנים אלא כתוצאה ממקרים חמורים שקרו, ותביעות כנגד היצרנים הללו. חלק מהדברים שכתבת הם בהיפוך גמור למציאות: התרופות גורמות פעמים רבות להשמנה, הן "נוגדי הדיכאון" ובמיוחד "נוגדי הפסיכוזה", וזאת עקב תאבון מוגבר. העייפות שנגרמת מקשה על מטופלים לעסוק בפעילות גופנית ומטופלים הנוטלים תרופות אנטי פסיכוטיות נוטים לעשן בתדירות גבוהה על מנת לזרז פירוק התרופות בגוף (ההשפעה של התרופות לא נעימה עבורם). כן נצפים לרוב סוכרת, השמנה, וטוקסיות ללב בתרופות הנוירופלטיות בנוגדיד דיכאון גם יש השמנה וסוכרת. התרופות נוגדות פסיכוזה ניתנות כיום גם כתוספת בדיכאון, חרדה, אוסידי, נדודי שינה, בעיות התנהגות אצל ילדים ואי שקט אצל קשישים (בדמנציה). התרופות "נוגדי הדיכאון" גורמות לרוב בתחילה לאופוריה ולאחר מכן לרוב זו מתחלפת באדישות ואפתיה, והקהיית רגשות, ולא שיפור מצב רוח. אצל חלק מהמטופלים האופוריה מתפתחת למאניה של ממש ולהפחתת עכבות ומעצורים, מה שעלול כנראה לגרום להתאבדות או למקרי רצח המוניים (כפי שקורה לעתים בארהב שם יש זמינות של נשק וכן פסיכיאטריה מאוד מתקדמת שבה המון אנשים מטופלים במס' תרופות במקביל). המוח הוא איבר מאוד מורכב של אלפי שנות אבולוציה. יודעים עליו מעט מאוד היום, ולא הצליחו ממש לפענח אותו עד היום, וכנראה שגם לעולם לא יצליחו. בברכההוסף תגובה
כתבתי שיש הטוענים, לא שזה חקוק בסלע
מיכאל 14/04/2016 | 17:31לא כתבתי שאלה עובדות החקוקות בסלע, אלא שיש חוקרים הטוענים כך ומציגים מחקרים המאששים את דבריהם לגבי האטרופיה של המוח לאחר שימוש בתרופות אנטי פסיכוטיות. אני אינני בקיא עד הסוף בנושא (וגם אין לי מספיק זמן לעסוק ולהתעמק בכך), אז אני רושם מה שידוע לי ומסייג את דבריי. אם אינני טועה, אחד המחקרים בנושא נעשו על קופים ובו נתנו לקבוצה אחת הלידול וקבוצה שניה זיפרקסה, והתוצאה הייתה הקטנה של המוח בשתי הקבוצות, אבל בקבוצת הזיפרקסה ההתכווצות של המוח הייתה קטנה יותר (ייתכן בגלל מינונים יחסיים נמוכים יותר). למיטב זיכרוני המחקר מומן על ידי אליי לילי במטרה להראות עדיפות של זיפרקסה על הלידול. הטענה הדומיננטית שכנראה הופצה על ידי יצרני התרופות בזמן שהיה פטנט ושיווקו התרופות האנטיפסיכוטיות היה שהסכיזופרניה גורמת להתכווצות המוח ולנזק המוחי ושבעצם התרופות האנטיפסיכוטות כמו זיפרקסה מגנות על המוח ושהן בריאות למוח. כיום יש חוקרים (ובהם גם פסיכיאטרים) שמפקפקים בעניין ולטענתם התרופות גרמו להתכווצות המוח (הסריקות נעשו על חולי סכיזופרניה שנטלו התרופות אם ינני טועה), ומדובר על אנשים בעלי קומה, חלקם הי במינסטרים של הפסיכיאטריה והמחקר הפסיכיאטרי, ולא מדובר על סיינטולוגים. לגבי טרדיב דיסקינזיה, ידוע שזה נזק מוחי, וידוע שהתופעה פעמים רבות היא בלתי הפיכה, ויכולה גם לפגוע בצעירים (ולא רק בקשישים). (כך שלא ברור למשל אם התרופות בראות למוח ומגנות עליו אז כיצד הן גורמות למחלה כמו טרדיב דיסקינזיה?). אם אינני טועה אז בשנות ה-50 של המאה הקודמת, שהופיעו התסמינים של טרדיב דיסקינזיה לראשונה, פסיכיאטרים מובילים וידועים טענו שזה לא נגרם מהתרופות ושהתסמינים של דיסקינזיה נבעו כתוצאה מסכיזופרניה והיו קיימים אצל החולים עוד לפני נטילת התרופות. (וזה כנראה מדגים את אלמנט ההכחשה שקיים לעתים בתחום הפסיכיאטריה). אני באופן כללי חושב שהפציינטים צריכים לקבל את כל המידע לגבי התרופות והטיפולים, וזה כולל גם נזקים אפשריים וחסרונות אפשריים של טיפולים אלה, כמו על טרדיב דיסקינזיה, סוכרת, טוקסיות ללב, אפשרות לאטרופיה של המוח (atrophy(( ועוד. וזה כנראה דבר שלא נעשה מספיק (ולעתים קרובות לא נעשה בכלל). חוק זכויות החולה מחייב את הרופאים לכך ורופא שלא פועל כך חשוף לתביעות, זאת למרות שכנראה בארץ כמעט ולא תובעים רשלנות רפואית במקרים אלו (בארהב דווקא כן). גם המוסר האנושי מחייב זאת. אני מתאר לעצמי שבעבר טרם עידן האינטרנט אנשים כמעט ולא היו מצליחים להגיע למידע הזה, וזה לא היה נושא לשיחה בין מטופל לרופא.הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 14/04/2016 | 15:23למיכאל שלום, חבל שאתה כותב דברים שנויים במחלוקת כאילו אלו עובדות שחקוקות בסלע. יש הרבה עובדות שמדברות נגד הטיעונים שלך והייתי מצפה שגם אם אתה מתנג לתרופות, תכתוב את הדברים בפחות פסקנות בלתי מוצדקת. הדבר מסוכן כי אתה מטעה אנשים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
תשובת מומחה תשובה
ד"ר קרני רובין 14/04/2016 | 15:20ליעל שלום, לגבי תרופות נוגדות דיכאון, מעבר לירידה באחוז המתאבדים, על פי מספר מחקרים, הן עשויות לעזור לגוף להילחם בסרטן. מחקרים אלו מצביעים על כך שתרופות נוגדות דיכאון עשויות לעזור למערכת החיסון להילחם בזיהום חמור. התרופות יכולות להגביר את פעילותם של תאים מסויימים, הנוטלים חלק מהמערכת החיסונית על ידי תקיפת תאים סרטניים, חיידקים ווירוסים. לסיכום, טיפול בדיכאון באמצעות תרופות נוגדות דיכאון יכול לעזור, במקביל לטיפול במצב הרוח, בחיזוק המערכת החיסונית. דיכאון מעורר דלקות, ותרופות נוגדות דיכאון עשויות לצנן את הדלקת. תרופות לטיפול בדיכאון בעלות יתרונות חיוביים אחרים שבעקיפין מסייעים לדלקת, כמו גם, כאשר אנשים מדוכאים שנתם טרודה יותר, הם נוטים לאכול תזונה עשירה בשומן, נמנעים פעילות גופנית, מעשנים ושותים יותר, כלומר מקיימים אורח חיים שעשוי לקדם התפתחות דלקתית. דלקת נקשרת למחלות תלויות גיל רבות, כמו מחלות לב ושבץ, ולכן טיפול בדכאון עשוי לקדם בריפוי הגוף. אשר לתרופות האנטי פסיכוטיות והאם הן גורמות לשריפת תאים מוגברת במוח, מחלת הסיכיזופרניה נקראה ולא בכדי דמנציה פרקוקס - דמנציה מוקדמת כי המחלה הורסת את המוח. התרופות מהדור השני כמו רספרידל אינן אידיאליות ועדין לא משקמות את ההרס הנ"ל אך לפחות הן מאפשרות לקורבנות המחלה הזו לצאת מכתלי בתי החולים הפסיכיאטריים. יש עבודות מעניינות ומחקרים רבים שנעשים כדי למצוא דור שלישי טוב יותר ולמצוא דרכים למנוע את פריצת המחלה. פרופ' וינר: "היום ידוע, משהפגיעה הגורמת למחלת הסכיזופרניה מתרחשת כבר אצל העובר ברחם, ככל הנראה בשל שילוב של גורמים גנטיים וסביבתיים במהלך ההיריון. עם זאת, תסמיני המחלה מופיעים רק שנים רבות לאחר מכן, על־פי־ רוב בגיל הנעורים או הבגרות המוקדמת. כלומר, קיים פרק זמן של 20-15 שנה, שבו הילד ואחר־כך הנער מתפקד לכאורה באופן תקין. מנסים כיום למצוא תרופות שישפיעו בתקופת הביניים וימנעו את התוצאות הרות האסון בשנות ה20. במילים אחרות זה ההפך ממה שאת טוענת. הרספרידל היא תרופה אנטי פסיכוטית, פוטנטית (חזקה, אפקטיבית) מהדור השני. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
יש טענה להתכווצות של רקמות במוח
מיכאל 13/04/2016 | 17:47יש הטוענים שתרופות אנטי פסיכוטיות גורמות תוך שנה להתכווצות של המוח, איבוד נפח ומשקל המוח. הדבר נקרא atrophy. בגדול, עדיין לא ברורה לחלוטין ההשפעה של הדבר הזה בפועל מבחינה קלינית על המטופלים, אבל כפי הנראה זהו לא דבר חיובי. בגדול, מדובר בחוקרים רציניים שמעלים טענה זו כגון joanna moncrieff, פסיכיאטרית בריטית מוערכת. בנוסף, פסיכיאטר אמריקאי בשם פיטר ברגין- peter breggin, העלה טענה זו של התכווצות המוח לפני שנים רבות ונתקל בזלזול. היום יודעים שכנראה הוא צדק והקדים את זמנו. דוגמה לנזק מוחי שעשוי להיות בלתי הפיך כתוצאה מתרופות אנטי פסיכוטיות הוא טרדיב דיסקינזיה, הפרעה של תנועות לא רצוניות, שמלווה בדרך כלל בפגיעה/ירידה קוגניטיבית. מדובר בנזק מוחי משום ההשפעה של התרופות הללו על האזור של מערכת התנועה (המוטורית) במוח. לצערנו, יש סוג של קשר שתיקה בעניין זה של נזק מוחי של תרופות אנטי פסיכוטיות (ושל נזק גופני גם כן), ופסיכיאטרים היום רושמים תרופות אלה גם לדיכאון, חרדה, נדודי שינה, בעיות התנהגות אצל ילדים, ואי שקט אצל קשישים עם דמנציה, מבלי להתריע, להזהיר או ליידע את המטופל לגבי נזק אפשרי.הוסף תגובה
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה נועד לענות על כל שאלותיכם/ן בנושא. שימו לב כי כל שאלה שאינה עוסקת ישירות בהריון ולידה, יש להפנות לפורום "גינקולוגיה" או פורום ספציפי אחר בקטגוריית "רפואת נשים" או "הריון ולידה", זאת כדי לאפשר מענה לכל שאלה רלוונטית בפורום עמוס ומבורך זה.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםאף אוזן גרון
בפורום אף אוזן גרון ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום אף אוזן גרוןפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים