עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
פאקסט אבי 13/09/2012 17:35
  • אני נוטל פאקסט כבר שנה אחרי שהיה לי פאניקה וחרדה .. 20 מ״ג אני נוטל זה מאוד עזר לי אני יצאתי מדיכאון ונעלמן לי סימני החרדה בחודש האחרון שכחתי פעמיים לקחת כדור ועכשיו אני מרגיש כמו לפני שנה הרבה מחשבות והתקפי פאניקה מה לעשות במצב כזה כשאני מפחד מאוד ??

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/09/2012 12:49
  • שלום רב, קודם כל לא סביר שהתסמינים שתיארת קשורים באופן ישיר לפספוס של שני כדורים במשך החודש. יתכן, שעצם העובדה ששכחת לקחת את כדורים, עורר אצלך חרדה. כמו כן, יתכן ויש סיבות אחרות לתסמינים כגון תקופת חיים לחוצה, מצב דחק איתו אתה מתמודד וכד'. כדי להבין יותר טוב את המצב ולהציע פתרונות, חשוב שקודם כל תעבור הערכה של איש מקצוע.

  • + הוסף תגובה
פוחדת לקחת כדורים נעמה 13/09/2012 09:59
  • אני סובלת מחרדה,פוחדת מהרבה דברים וכתוצאה מכך נמנעת מהם.. הפסיכיאטרית המליצה על 50 מ"ג של סרנדה.כמובן שלהתחיל בצורה הדרגתית. אני מאוד מאוד מאוד פוחדת לקחת את הכדור.מצד אני אני רוצה כי אני רוצה כבר לצאת מהתקיעות שבה אני נמצאת מצד שני אני מתה מפחד מהתופעות לוואי של הכדור,פוחדת שיהיה לי סיוטים בלילה,שאתחיל לרעוד ועוד כל מיני. אשמח לכל הרגעה בנושא. המון תודה!

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/09/2012 12:46
  • שלום רב, קודם כל הפחד שאת חווה בפני הכדורים הוא טבעי ואופייני להרבה מאוד אנשים, בייחוד לאלו שסובלים מחרדה. הדרך להתגבר היא ע"י תוספת זמנית של כדורי הרגעה: נהוג לשלב כדור הרגעה יחד עם נוגד דיכאון / חרדה למשך שבועיים שלושה.

  • + הוסף תגובה
חרדות.. סיון..... 11/09/2012 12:30
  • ברצוני לשאול אני סובלת כחצי שנה מתסמינים גופניים של חוסר שיווי משקל , אי יציבות, כאבי רגליים שרירם, כאבי גב , חולשה , עייפות , חוסר אנרגיה, תחושות עילפון, יש לציין שאני סובלת מתסמינים אלה על בסיס יום-יומיומי... הרופא נתן לי כדורי רמוטיב אך טרם לקחתי אותם. כל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות. אודה לכם על התשובה...

  • + הוסף תגובה
תושבה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 13/09/2012 13:59
  • שלום רב, אינני בטוחה שהבנתי את שאלתך. את מתארת תסמינים שעלולים להעיד על קיומה של חרדה ו/או דיכאון, במיוחד אם בבירור הגופני לא נמצאה סיבה לתסמינים האלו. הטיפול בנוגדי דיכאון (רמוטיב הוא אחד מהם) עשוי לשפר את המצב.

  • + הוסף תגובה
חרדות סיון... 13/09/2012 16:40
  • כןן הבת את שאלתי. אני מודה על התשובה אם כן תוך כמה זמן רמוטיב עשוי לשפר את המצב...?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 19/09/2012 12:44
רמוטיב 13/08/2012 09:55
  • היי אני שבוע ימים לוקחת את הרמוטיב ,והיום יש לי טיפול לייזר ואני לא יודעת אם זה אפשרי לבצע טיפול , אם הייתי יודעת הייתי יודעת הייתי מתחילה את הרמוטיב לאחר הטיפול כי טיפול הוא פעם בחודשיים מה לעשות? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 28/08/2012 21:53
  • שלום רב, אין שום בעיה בשילוב בין שני סוגי הטיפול.

  • + הוסף תגובה
עזרה דחופה 12/08/2012 12:20
  • שלום מזה כשלושה חודשים אני יושבת בבית עכב פיטורים ממקום העבודה (בעקבות צמצומים). אני נשואה ואם לילדה בת שנה. בעלי סטודנט ועליי בעצם נטל פרנסת הבית. אני אדם שאוהב מאוד לעבוד והשגרה של מקום עבודה מאוד חשובה לו. כך שברגע שהודיעו לי על ההחלטה לפטר אותי לקחתי את הבשורה מאוד מאוד קשה. אני ממש מתקשה לקום בבקרים (ואני חייבת כי יש לי ילדה קטנה, לארגן ולקחת לגן). כאשר אני לוקחת את ביתי לגן אני חשה בושה גדולה מאוד על כך שאני לא עובדת, זה משפיע עליי מאוד לרמה שאני ממש ממהרת לצאת משטח הגן כדי שלא אראה אנשים עובדים. אני חוזרת אחכ בדכ הביתה ומנסה למלא את היום בקפה עם חברות, נקיונות וכדומה, אך אני מרגישה שכל יום שעובר המצב שלי רק הולך ומחמיר. אני לא מצליחה להרדם בלילה עכב המצב הנוכחי, עד שאני כבר נרדמת הלחץ רודף אותי בחלומות, ומאז שאינני עובדת אני בכל פעם מתעוררת מסיוט חדש. אני לא מרוכזת, ודפקתי את הרכב כבר שלוש פעמים. אני שוכחת דברים חשובים, ומתעסקת בעיקר בתפל. אני מוצאת את עצמי בוכה רוב היום, ללא כל חשק לאכול, לצאת, לעשות פעילות ספורטיבית למשל או לפגוש חברות. אני מאוד מבולבלת כל היום ואני לא מצליחה לייצר לעצמי סדר יום בשום דרך. גם בסופי השבוע, אני לא מתכננת שום דבר. בעצם נותנת לימים לעבור. ותחושת החרדה, העצב והבדידות רק גוברת. מה אוכל לעשות במצב כזה? אין בי שום כוח שגורם לי לעשות דברים אחרת, אני מרגישה כבויה לגמרי ולא מצליחה לצאת מזה. אשמח אם תוכלו לעזור לי.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 20/08/2012 22:06
  • שלום רב, את מתארת מצוקה רבה בעקבות הפיטורים. אכן, קיומה של מסגרת מחייבת כגון עבודה היא גורם מאוד חשוב ובלעדיה, בייחוד במקרה כמו שלך, כשמדובר בשינוי חד ובלתי רצוי, עלול להופיע בלבלול וקושי להתארגן מחדש. במידה ואת חשה שכתוצאה ממצבך הנוכחי נפגע תפקודך ואת פחות יעילה כדאי לשקול הערכת מומחה וטיפול. בנוסף, חשוב מאוד, כמה שיותר מהר, למצוא מסגרת חילופית כגון עבודה חדשה, לימודים (אולי קורס הסבה או כל דבר אחר שמתאים ונכון עבורך).

  • + הוסף תגובה
שאלה גיל 12/09/2012 09:17
  • האם ניתן לקחת מירו אם אלפלריד והאם המירו מתאים לחולי סכרת אם הכדורים היום יומים

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 13/09/2012 14:07
  • שלום רב, גם מירו וגם אלפראלין הן תרופות בעלות השפעה מרדימה ולכן לא כדאי ליטול אותן ביחד באותו הזמן. אצל חלק מהמטופלים, מירו גורמת לעליה במשקל ולכן, בעקיפין, עלולה להשפיע לרעה על איזון הסכרת.

  • + הוסף תגובה
הפסקת לקיחת ציפרלקס אורית 11/09/2012 07:21
  • שלום רב, אני בת 60 . לפני כשנתיים התחלתי בלקיחת אסטו (ציפרלקס) עקב חרדות לפני ניתוח שהיה עלי לעבור. לאחרונה החלטתי להפסיק את התרופה ואכן עשיתי זאת בהדרגה במשך כחודש ימים. לאחר שהפסקתי התחלתי לחוש בדיכדוך ובחוסר מרץ ולכן לפני כשבוע התחלתי שוב עם האסטו. שאלתי: האם מיהרתי לחזור לתרופה?? (באופן כללי ברצוני להפסיק לקחתה) האם מדובר בתופעה חולפת?? או שעלי להמשיך לקחתה "לנצח"..מה לעשות???

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 13/09/2012 13:56
  • שלום רב, אני לא חושבת שיש פה תשובה חד משמעית. באופן כללי, מומלץ להפסיק טיפול בתרופה לאחר הערכת רופא פסיאטר ועדיף הפסיכיאטר שמכיר אותך. לפעמים הפסקת הטיפול כרוכה בחזרתם של אותם התסמינים של דיכאון ו/או חרדה. בחלק מהמקרים, השיפור בא גם ללא חזרה לטיפול ובחלק לא ויש צורך לחזור לתרופה.

  • + הוסף תגובה
שאלה גיל 12/09/2012 09:18
  • האם ניתן לקחת מירו אם אלפלריד והאם המירו מתאים לחולי סכרת אם הכדורים היום יומים

  • + הוסף תגובה
רסיטל לי 05/09/2012 09:17
  • שלום אני בת 32 התחלתי ליטול רסיטל לפני 3 שבועות, ניתנה לי ע"י רופאת משפחה. התרופה עוזרת קראתי מאמרים על סיכונים חמורים לתרופה (אי ספיקת לב וכדומה)כשהיתי ילדה בגילאי בית ספר יסודי איבחנו לי אוושה אך זה עבר. אני בלחץ ומפחדת, האם להפסיק אותה ולעבור לאחרת ? ( לדוגמא : אסטו) אני חשה תופעות לוואי של פיהוקים ועייפות, כאב בחזה כמו של שריר נתפס, וקצת קשה להירדם, אני מתעוררת מוקדם. חוץ מזה מרגישה יותר טוב מאז שאני לוקחת את התרופה.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/09/2012 14:26
  • שלום רב, רסיטל היא תרופה בטוחה לאורך זמן, היא לא אמורה לגרום לנזקים ארוכי טווח. אמנם, בשנה אחרונה פורסם מידע מחקרי אודות עליה מסויים בסיכוי לתחלואה לבבית בקרב אנשים שנטלו אותה במינונים גבוהים (60 מ"ג). כל עוד את נוטלת מינון נמוך והטיפול עוזר לך, אין סיבה להפסיקו. התופעות הלוואי שתיארת צפויות לחלוף תוך זמן יחסית קצר.

  • + הוסף תגובה
ריבוטריל גלית 04/09/2012 13:47
  • בתי בת 15 סובלת כשנה וחצי מהפרעת חרדה. מטופלת בפריזמה (כדור וחצי -30מ"ג ליום). כעת כשהתחילה שנה"ל ועברה לבי"ס חדש כתוצאה מהמתח והחרדה שהיתה שרויה בהם, נתתי לה בהמלצת הפסיכיאטרית ריבוטריל והיא לוקחת כבר שבוע פעם ביום או פעמיים 4 טיפות - לפני שנוסעת לביה"ס ולעיתים שוב בביה"ס. האם זה ממכר ברמת לקיחה כזו? כמה זמן היא יכולה להמשיך בלקיחת הריבוטריל מבלי לדאוג שתתמכר?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/09/2012 14:19
  • שלום רב, באופן כללי, כהתרופה ניתנת לטיפול בתסמיני חרדה חריפים, היא לא מביאה להתמכרות. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי זוהי תרופה שפועלת באופן נקודי והשפעתה מוגבלת למספר שעות בלבד, כך שחשוב שבמקביל אליה, ביתך תהיה מטופלת בנוגד חרדה שעם הזמן צפוי להביא לשיפור בתסמינים ולמנוע צורך בשימוש בריבוטריל.

  • + הוסף תגובה
התייעצות דחופה בבקשה עדן 02/09/2012 23:01
  • שלום אמא שלי בת 56 היא עברה הרבה רגעים קשים בחייה היא איבדה את בעלה ונשארה לבד בהריון לאחר מכן היתחתנה והביאה עוד ילדים חייה לא היו קלים, בתקופה האחרונה היא יורדת במשקל מצב הרוח שלה ירוד היר ממעיטה מערכה היא הייתה אישה בעלת שמחת חיים ועכשיו פניה נפולות האם יש תרופה שאת יכולה להמליץ לה אודה לך על תשובתך

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 03/09/2012 14:17
  • שלום רב, ירידה במשקל ומצב רוח ירוד יכולים להיות חלק ממחלה גופנית ולכן חשוב קודם כל שאימך תעבור הערכה רופאית של רופא משפחה ובדיקות בהתאם לצורך. במידה ולא תהיה עדות לבעיה רפואית, יש לפנות להערכה פסיכיאטרית. התסמינים שאתה מתאר יכולים להיות חלק מדיכאון ובמקרה זה, מומלץ על טיפול בנוגדי דיכאון כגון ציפרלקס, סרוקסט, פרוזאק ואחרות. חשוב עם תחילת הטיפול להיות במעקב של איש מקצוע כדי להעריך את התגובה ולהתאים את הטיפול, כך שיביא לשיפור במצבה.

  • + הוסף תגובה
שאלה לגבי xangis גל 02/09/2012 14:46
  • רשמו לי XANGIS לחרדות במקרה הצורך העניין הוא שאני רוצה להכנס להריון והבנתי שהוא מסוכן , וגם יש לי קשיי נשימה בעקבות חרדות והבנתי שהכדור גם לא טוב לקשיי נשימה... מה עושים? האם יש כדור דומה שכן בטוח בתכנון וכניסה להריון?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/09/2012 20:40
  • שלום רב, קסאנגיס היא תרופת הרגעה שבדרך כלל ניתנת כטיפול נקודתי וזמני לתופעות חרדה, זוהי לא תרופה נוגדת חרדה והשפעתה מוגבלת בזמן למספר שעות בלבד. במידה ואת סובלת מתסמיני חרדה לאורך זמן, חשוב שתעברי הערכה ע"י איש מקצוע, וזאת כדי לאבחן את הבעיה והתאים טיפול. נוגדי חרדה רבים ניתן לקחת גם בזמן ההיריון והם אמורים לשפר את איכות חייך ולהקבל על התקופה הלא פשוטה של היריון.

  • + הוסף תגובה
כדור EDRONAX וכדור VENLA ציקי 29/08/2012 18:23
  • הנני בת 65 סובלת מלחץ דם ולפעמים גם מדפיקות לב שקבלתי כדור קרדיולוק בשביל זה. הנני סובלת מעודף משקל והכדור ונילה גורם לי לתיאבון, הייתי אצל רופא פסיכולוגי והוא נתן לי לקחת ונילה 37.5 בבוקר וחצי כדור אדרונקס הכדור הוא של 4מג לשבוע אחד, ואם יהיה בסדר להגדיל לכדור שלם. אני מפחדת שיהיו לי תופעות לוואי מהכדור הזה, כגון נידודי שינה ודפיקות לב, כך אמר הרופא. האם יש כדור נוסף בלי התופעות, וגם שלא יגרום לי לתיאבון.מודה מראש על תשובתך. שנה טובה ומתוקה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/09/2012 14:34
  • שלום רב, ולנה ואדרונקס הן תרופות נוגדות דיכאון וחרדה שמשפיעות על מוליך העצבי - נוראדרנלין. כתוצאה מכך הן עלולות בתחילת הטיפול, לגרום לדפיקות לב מהירות יותר. במרבית המקרים מדובר בתופעה זמנית שלא מחייבת התערבות וחולפת מעצמה. נוגדי דיכאון וחרדה אחרים שלא משפיעים על נוראדרנלין, הן התרופות מקבוצת SSRI והמוכרות ביניהן הן ציפרלקס, סרוקסט, פרוזאק. גם תרופות אלו יכולות לגרום לתופעות לוואי בתחילת הטיפול. בכל מקרה, הייתי ממליצה לך לשתף את הרופאה המטפל שלך בחששותיך וביחד לשקול האם יש צורך בשינוי בטיפול.

  • + הוסף תגובה
OCD OCD 02/09/2012 02:02
  • אני סובלת מ-OCD ונוטלת לוסטרל 150 מ"ג ביום (כך טענה הפסיכיאטרית שלי שבהפרעה הזו מטפלים במינונים גבוהים ומטה}השאלה שלי אם אני יצטרך לקחת את זה כל החיים או שזה תקופה כמו שהיא טוענת...

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 02/09/2012 14:27
  • שלום רב, באופן כללי, במקרים של OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) ההמלצה היא לטיפול ארוך טווח, כאשר במקרים בהם במהלך מספר שנים לא הייתה עדות לתסמינים פעילים, ניתן לשקול הפסקת הטיפול. יש לקחת בחשבון, שבתקופות לחוצות, התסמינים של ההפרעה עלולים לחזור או להחמיר, כאשר הטיפול התרופתי עשוי למנוע את ההחמרות.

  • + הוסף תגובה
דיכאון וחרדות קובי 29/08/2012 08:02
  • שלום דוקטור לפני 3 חודשים הופיע אצלי הרגשת דיכאון בעיקר בשעות היום ,(לקראת הערב כבר היה בסדר) לאחר מספר ימים החלו גם חרדות מהם סבלתי בעבר הרחוק וטופלתי בסרוקסט אני מטופל כבר 3 חודשים בכדורי ציפרלקס כאשר בהתחלה מינון של 10 מ"ג ומלפני חודש בגלל שהתופעות לא עבור לגמרי הפסיכיאטר העלה לי את המינון ל 20 מ"ג כאשר אני לוקח גם כדורי קסנקס במינון של 0.5-1.5 ביום לפי הצורך כיום לאחר 3 חודשים המצב טוב יותר אבל עדיין יש ימים של דכאון וחרדות ( בדרך כלל קלים יותר) שאלותי הם: האם כדאי להמשיך בטיפול של הציפרלקס והמצב יכול להשתפר בהמשך? או שכדאי לעבור לתרופה אחרת? לעיתים אני לוקח כדור וחצי או שניים של קסנקס 0.5 ביחד כי כדור אחד לא משפיע כלכך, האם זה בסדר? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 29/08/2012 16:52
  • שלום רב, הייתי ממליצה להמשיך עם אותו הטיפול, מאחר ואתה מגיב לטיפול ועם הזמן יש סיכויים טובים לשיפור נוסף.

  • + הוסף תגובה
תודה קובי 02/09/2012 09:08
תרופה הפסיקה לעזור? דפי 28/08/2012 20:55
  • שלום רב, בעבר, עקב דכאונות, קיבלתי ציפרלקס ומינון של 10 מג הביא להטבה מספקת. בשנתיים האחרונות המשכתי לקחת 5 מג כדי לשמור על מינון מסוים ולאחרונה, עקב טריגר ידוע, שקעתי לדכאון והעליתי מינון מיד ל 10 מג אך ללא הטבה מזה כ 3 שבועות. שאלתי- היתכן שהתרופה כבר לא משפיעה עלי? מהו מינון מקסימלי של ציפרלקס? לציין שלקחתי למיקטל כשנתיים מסיבה אחרת והיתה הטבה נפשית רבה- האם ניתן לשלב ציפרלקס ולמיקטל? אני חוששת מאד ממעבר לתרופה לא מוכרת לי במצב כה רגיש. תודה מראש.

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 28/08/2012 21:52
  • שלום רב, על סמך התיאור שלך, סביר לשקול עליה במינון של ציפרלקס (עד 20 מ"ג שזהו המינון המקסימלי המומלץ) ורק במידה ותוך 4-6 שבועות זה יביא לשיפור הרצוי לשקול מעבר לתכשיר אחר.

  • + הוסף תגובה
רק אם יביא שיפור או לא? דפי 28/08/2012 23:05
  • במידה ויהיה שיפור- ניתן להמשיך עם ה 20 מג לאורך זמן רב ואז לרדת במינון?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 29/08/2012 16:52
  • מומלץ להמשיך עם המינון שהביא לשיפור למשך לפחות חצי שנה, ורק אז לשקול ירידה במינון.

  • + הוסף תגובה
האם מדובר ביסטרו/חרדה? רינת 28/08/2012 23:04
  • שלום רב, אני נוטלת 8 שנים פקסט 20 מג, בערב לפני השינה, ולאחרונה אלטרולט לטיפול במגרנה! (שלא כך עוזר) כל פעם שמנסה להפסיק פקסט ומורידה מינון לחצי מתחילה להרגיש עצבנית, האם לשייך זאת לתופעת גמילה, או לעובדה שהכדור ״מסדר״ אותי? בנוסף מדי פעם סובלת בקשיים בנשימה, בצורה כזו כאילו האוויר לא יוצא עד הסוף, וכשהוא כבר יוצא ישנה הקלה לכמה דק! זה מאוד לא נעים ומפריע לי במהלך היום!! האם זה תסמין של חרדה? כי אם כן, אז ייתכן והפקסט לא עוזר לי וכדאי להחליף לציפרלקס? ואם לא, אז מה זה? תודה רבה רינת

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 29/08/2012 16:49
  • שלום רב, התיאור שלך מתאים לתיאור של הפרעת חרדה, כולל קשיי הנשימה. כמובן, חשובה לעבור הערכה של רופא משפחה ולשלול בעיות גופניות. מאחר והתגובה שלך לפקסט טובה, אך חלקית, מומלץ קודם כל לעלות מינון ורק במידה ועליה במינון לא תביא לשיפור, לשנות את כדור. הפסקת פאקסט יכולה לעורר לפרק זמן מוגבל תופעות דמויי חרדה (אני קוראת להן תופעות לוואי של הפסקה ולא תופעות גמילה, כי לא באמת מדובר בגמילה). התופעות חולפות תוך מספר ימים ולא מעידות על התדרדרות במצב הנפשי. יחד עם זאת, עם הפסקת הטיפול יש סיכוי לחזרתם של תסמיני חרדה, אך זה בדרך כלל קורה כעבור חודש חודשיים ולא באופן מיידי.

  • + הוסף תגובה
איזון תרופתי ונפשי. אנונימי 24/08/2012 01:10
  • היי , ישנם סיבות רבות למצבים דיכאוניים וחרדתיים אך אפשר להודות כי יש קשר ביניהם לבין אירועים שעברנו בחיינו או הקשיים היום-יומיים והסיטואציות השונות אליהם אנו נחשפים, ידוע גם כי נוגדי דיכאון וחרדה הללו מעקבים קליטה מחדש של סרוטונין ובעצם דואגים שרמתו בסינפסה תהיה מאוזנת בכל רגע נתון . האם זה אומר שהטיפול בעצם מגן על המטופל ביום יום מכניסה למצב הדכאוני והחרדתי מחדש? יתרה מזאת, מה יקרה אילו המטופל יצא מהמצב הדכאוני והחרדתי תודות לטיפול, אך לפתע תוך כדי שהוא מאוזן, מתרחש אירוע קשה כלשהו לפתע שיכול לגרום למצבים אלו לחזור באופן מיידי, האם הטיפול התרופתי מאזן את המטופל בכל זמן נתון ובעצם לא מאפשר למצבים אלו לחזור ?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 28/08/2012 21:49
  • שלום רב, הטיפול בנוגדי דיכאון עשוי לטפל בתסמינים של דיכאון במידה וקיימים ולמנוע או לפחות להוריד סיכוי לדיכאון בעקבות מצבי דחק. התגובה לטיפול זה שונה אצל אנשים שונים, כך שלא כולם מגיבים לטיפול באותה מידה (וישנם כאלו שלא מגיבים כלל) ולא אצל כולם הטיפול עשוי למנוע דיכאון.

  • + הוסף תגובה
כדור במבי 24/08/2012 00:18
  • שלום אני בת 38, סובלת מחרדה משך 14 שנה. לערך בגיל 30 שינתה החרדה צורה ונוספה גם אגרופוביה. טופלתיי באינסוף טיפולים פסיכולוג, ביופידפק,ריברסינג ובשנים האחרונות טופלתי אצל פסיכוטרפיסטית ופסיכיאטרית שהמליצה על נטילת כדורי רסיטל. אכן הורגשה הקלה בשנים הראשונות אבל עדייו יש לי קשיים לנסוע מחוץ לעיר. תלוי ביעד. שאלתי היא האם נטילת וואליום או קלנקס יוכלו לעזור במקרה שלי למשך זמן הנסיעה (אני לא הנהגת) במידה וכן מתי עלי לקחת את הכדור ומה זמן השפעתו. אני מעוניינת להתמודד עם הנסיעה ללא הכדור אך ארצה לקחת ליתר בטחון כך שאם ההשפעה מיידית זה יעזור מאוד. האם יש התנגשות עם כדור רסיטל? ושאלה נוספת, שמעתי על טיפול במרכז אורה גולן האם יש אמת בטיפול? תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 28/08/2012 21:47
  • שלום רב, קלונקס היא תרופת הרגעה שמשפיעה מהר ומורידה רמת חרדה באופן משמעותי. השפעתה מוגבלת בזמן ונמשכת כ-6 שעות (יש הבדלים בין אדם לאדם). התרופה לא מונעת חרדה בעתיד ומומלץ להשתמש בה באופן נקודתי, בעת הצורך כטיפול SOS. השפעתה מתחילה כעבור 20-30 דקות לאחר נטילתה.

  • + הוסף תגובה
דיכאון נוקי 24/08/2012 14:21
  • אני בת 73 ומזה שנים רבות סובלת מדיכאון שמטופל בתרופות. ומזה כשלוש שנים אני גם בטיפול פסיכולוגי.כיום אני מטופלת בשתי תרופות אני דיכאוניות: סרוקסט 20 מ"ג בבוקר ומיטזרפין(מירו) בערב. מאז שהתחלתי לקבל את התרופות האלה עלה מאד משקלי כיום אני שוקלת 82 ק"ג וגובהי הוא 165מ' אני סובלת גם מיתר לחץ דם ואוסטאוארטריטיס. לחץ דם מטופל בוקטור 160 מ"ג ודיזוטיאזיד והוא מאוזן כמו כן אני מטופלת באלטרוקסין 100 מק"ג בכל ואני מאוזנת. מאד מפריע לי משקל היתר ואני מאד מרגישה צורך לאכול ממתקים בעיקר בערב אני תולה זאת בטיפול של המירו. לאחרונה המליצו לי להתעניין בטיפול גלים חשמליים לגירוי המוח ולאט להפחית את התרופות האנטי דיכאוניות. אשמח לקבל חוות דעתך

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 28/08/2012 21:43
  • שלום רב, באופן כללי, במידה ואת מרגישה טוב ולא סובלת מתסמיני דיכאון פעילים, ניתן לשקול הפסקת הטיפול באחת התרופות או בשתיהן, כמבון אך ורק לאחר התייעצות והערכה של הרופא המטפל. כל עוד מצבך יציב וטוב, אין צורך בטיפול חילופי במידה ומחליטים להפסיק את התרופות. עם זאת, חשוב לציין, שהפסקת הטיפול לא בהכרח תביא לירידה במשקל ובכל מקרה יהיה צורך בשינויים תזונתיים ודיאטה שדרך אגב, עשויים לתרום לירידה במשקל גם ללא הפסקת התרופות.

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!