עמוד הבית > פורומים > דיכאון וחרדה

פורום דיכאון וחרדה

גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים
הודעה
מחבר
תאריך / שעה
כאבי ראש וחזה אורי 06/03/2012 23:43
  • יש לי כאבי ראש כול יום לחצים ברקות כאבי עניים דקירות בראש לחצים בחזה ודפק מהיר ברגליים. ניסיתי דיקור לכאבי ראש לא עזר ולקחתי קלונקס וזה בסך הכול הרדים אותי.מה אני יכול לעשות ?והאם זה קשור בכלל לחרדה?תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 07/03/2012 21:12
  • שלום אורי, כאבים ותסמינים גופניים אחרים, במידה ולא נמצאה בעיה גופנית שמסבירה אותם, עלולים להיות חלק מדיכאון או הפרעת חרדה. במקרים אלו, טיפול בנוגד דיכאון יכול לעזור ולשפר את המצב.

  • + הוסף תגובה
08/03/2012 16:00
  • לקחתי קלונקס לא עזר לי כול כך רק החליש אותי.במה כדאי לי לישתמש איזה אפשרויות יש לי?

  • + הוסף תגובה
כאבי ראש וחזה 08/03/2012 16:07
  • לקחתי קלונקס לא עזר לי כול כך רק החליש אותי.במה כדאי לי לישתמש איזה אפשרויות יש לי?ולא יכול להיות שיש לי אולי קרישי דם או לעשות איזה בדיקות מסוימות עשיתי C.T ראש וא ק ג לחזה וצילום ולא היה כלום?אני בן 33 ועדין יש לי כאבים כול יום.תודה

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 11/03/2012 12:56
  • שלום רב, חשוב מאוד קודם כל לשלול בעיה גופנית שמסבירה את הכאב ולצורך זאת יש לעבור הערכה של רופא משפחה ו/או נוירולוג. במידה והערכתם לא תעלה ממצא שמחשיד לבעיה גופנית, קיימת סבירות גבוהה כי מדובר במצב נפשי. כדי להתאים טיפול, יש צורך בהערכת פסיכיאטר ולא ניתן להגיע לאבחנה וללת המלצות לטיפול ללא הבדיקה.

  • + הוסף תגובה
האם אבדה התיקווה?? אבודה 29/02/2012 23:21
  • שלום. אני בת 34 גרושה ואם לשניי בנים..לפני 14שנה עברתי משבר דכאוני..וטופלתי ברסיטל..מצבי היה מצוין והכול חלף.לפני שנה וחצי קבלתי שוב משבר דכאוני +חרדות..והפסיכאטר קבע שהרסיטל כבר לא משפיע עליי.ניסו לי מאז כמעט את כול הכדורים. ושום כדור לא משפיע עליי!! אני ממש מרגישה אבודה וחסרת אונים מה עושים?? אודה לתשובתך

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 07/03/2012 18:29
  • שלום רב, קודם כל, כדאי לבדוק האם התרופות שנטלת קיבלת במינונים המקסימליים ובמשך מספיק זמן, מאחר ולעיתים יש נטיה "לוותר" על התרופה מוקדם מידי. באופן כללי, כל נוגד דיכאון יש ליטול כחודשיים במינון המסימלי (במידה והמינון הנמוך יותר לא הועיל). בנוסף, חשוב שתשקלי גם טיפול פסיכולוגי ומסגרת שיקומית . במקרה של דיכאון עמיד , יש חשיבות לטיפול מערכתי, שמערב גם אנשי מקצוע נוספים ומאפשר התערבות רב-תחומית.

  • + הוסף תגובה
קינאה עמוס 04/03/2012 23:52
  • יש לי קינאה מאוד גדולה לפסיכולוג שלי שבגללה הפסקתי את הטיפול. זה מתבטא בכעס על כך שהוא בעצם מתפרנס רק מלדבר עם אנשים בעוד כולם קורעים את התחת כדי להתפרנס הפסיכולוגים בסך הכל יושבים ומדברים איתך. זה נכון שתקופת ההכשרה של פסיכולוגים ארוכה מאוד, אבל זה מאמץ שהיה בעבר ובהווה הפסיכולוג מתפרנס רק מלדבר איתך שזה כביכול הדבר הכיי בסיסי בעולם ''לדבר'' ועוד אסור לשכוח שפסיכולוגים פרטיים מתפרנסים יפה מה שמרגיז עוד יותר. מה אתם חושבים על הנושא הוא לא בעייתי?

  • + הוסף תגובה
מתי עדיף לקחת ציפרלקס ? YZ 29/02/2012 14:48
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 29/02/2012 21:01
  • שלום רב, זה לא משנה מבחינת היעילות. ההמלצה היחידה היא להיצמד לשעה פחות או יותר קבועה.

  • + הוסף תגובה
דיכאון רויטל 23/02/2012 17:18
  • שלום, אמי בת 68, מאז ומתמיד היתה מתלוננת ולא מרוצה מחייה. לפני כארבעה חודשים נפלה למצב דיכאוני וחרדתי שבגינו החלה לקחת ואבן 10 מ"ג ביום ובהמשך 20 מ"ג ביום, עם רצון לקחת אף יותר אך לא אפשרנו זאת. לאחר ייעוף פסיכיאטרי החלה לקחת ציפרלקס 10 מ"ג ביום (נוטלת אותו כבר חודש וחצי) בשילוב עם ואבן. בשל קשיי הירדמות נוטלת נוקטרונו 7.5 מ"ג מזה כשבוע וחצי. איננו רואים הטבה משמעותית במצבה, היא נוטה להתלונן ולבכות ולהגיד שמואסת בחייה. בנוסף, מתלוננת על כאבים גופניים שלדבריה נובעים מהחרדה והדיכאון. בדיקות הדם שעשתה הינן תקינות אך אינה רוצה לעבור בדיקות נוספות לבירור כאבים אלו. אימי אינה מוכנה לצאת להליכות, לעשות ספורט קל וכד'. שאלותיי הן: מהי התרשמותך ממצב זה? האם לשנות הטיפול? האם כאבים גופניים אלו מאפיינים מצב דיכאוני? תודה רבה, רויטל

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 26/02/2012 21:44
  • שלום רויטל, התסמינים הגופניים ועייפות עלולים אכן להיות תסמינים של דיכאון, אך לפני שמגיעים למסקנה זאת חשוב לשלול מחלה גופנית. התגובה לטיפול בנוגדי דיכאון מתחילה תוך 4-6 שבועות מתחילתו ולפעמים לוקח מספר חודשים עד שהמצב משתפר באופן משמעותי. כדי להעריך האם חל שיפור כלשהו במצבה של אימך מאז התחלת הטיפול, חשוב שתבדק ע"י איש מצקוע שהמליץ על הטיפול ויוכל להשוות את מצבה הנוכחי למצבה בעת התחלת הטיפול. במידה והתרופה הנוכחית לא הובילה לשינוי כלשהו, מומלץ לשקול החלפתה בתכשיר נוגד דיכאון אחר. לעומת זאת, אם חל שיפור חלקי (אפילו קטן), מומלץ לעלות מינון ולצפות לשיפור נוסף.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס 20/02/2012 17:28
  • הפסקתי לקחת על דעת עצמי ציפרלקס 20 מג לאחר שימוש של כ 8 חודשים. יש כי תופעות של סחרחורת מסויימות לעיתים מאד תכופות כל כ 10 דק רבע שעה. האם זה קשור לכך שהפסקתי בבת אחת את התרופה? מה כדאי לעשות עכשיו ?

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 26/02/2012 21:37
  • שלום רב, במידה והתופעה קשורה להפסקת ציפרלקס, סביר להניח שהיא תחלוף תוך יום ימיים ללא טיפול. יחד עם זאת, מאחר ולא ניתן לאבחן את המצב ללא בדיקה, כדאי שתבדקי ע"י רופא.

  • + הוסף תגובה
ציפרלקס ביחד עם קסנאגיס רמי 19/02/2012 15:57
  • שלום אני לוקח קסנאגיס שני כדורים של 0.5 מ"ג ליום .. לא כל כך עזר לחרדות ולכאבי שרירים ועייפות. היום הרופא (נוירולוג) נתן לי ציפרלקס. לקחתי את הכדור בבוקר ואני מרגיש על הפנים.. אני מרגיש שאני הולך אוטוטו לבית החולים. בחילה, סחרחורת, לחץ בראש, נמנום.. ומה לא. עוד מעט מתעלף! אני נמצא בתקופה קריטית בחיי (פיטורים מהעבודה וחיפוש עבודה חדשה) ולא כל כך מרשה לעצמי להרגיש כך ובטח לא חרדות. מה לעשות? להפסיק את הציפרלקס? הערה אני הרגשתי גם חרדות/ עייפות כרונית/ כאב שרירים לפני הציפרלקס.. אוליי גם בגלל ה קסנאגיס. אני בן 32 מה עליי לעשות

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 23/02/2012 21:07
  • שלום רמי, ציפרלקס היא תרופה טוב ויעילה לטיפול בתופעות חרדה ודיכאון. עם זאת, השפעתה מתחילה רק כעבור כ-3-4 שבועות מתחילת הטיפול (לפעמים קצת לפני), כאשר תופעות לוואי עלולות להופיע כבר ביום הראשון. מדובר בתופעות שבדרך כלל אינן קשות (אם כי יכולות להחוות כמאוד מציקות), לא מסוכנות והן צפויות לחלוף תוך שבוע. לא הייתי ממליצה לך להפסיק את התרופה כתוצאה מהן אלא לנסות להתגבר עליהן ע"י התחלת הטיפול ממינון נמוך ועליה הדרגתית עד למינון הטיפולי. כמו כן, מומלץ ליטות את הכדור אחרי אוכל.

  • + הוסף תגובה
תרופות לחץ דם ודכאון nice 15/02/2012 22:17
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 22/02/2012 14:38
  • שלום רב, בעבר תרופות מקבוצת חסמי בטא (כמו נורמיטן) "הואשמו" בכך שהם מעלים סיכוי לדיכאון, אך המידע היה חלקי ולא חד משמעי. נכון להיום, תרופות להורדת לחץ דם לא נחשבות לתרופות שמעלות סיכוי או גורמות לדיכאון.

  • + הוסף תגובה
הקשר בין תרופות ל״ד לדיכאון! nice 21/02/2012 12:52
  • לפי הכתבה באתר שלכם הוזכר שיש קשר בין נטילת תרופות לחץ דם לדיכאון - איזה תרופות מדובר ?

  • + הוסף תגובה
משבר אבודה 15/02/2012 17:40
  • אני בת 26,סטודנטית ומובטלת. אני מרגישה כבר זה זמן מה לא יציבה רגשית בכלל. יש תקופות שאני ממש שמחה ומרגישה שהכל קטן עלי ועושה כל מה שיש לעשות ופתאום יש תקופות בלי שינוי הנראה לעין שפשוט אין לי כוח לכלום ואני רוצה רק לישון,לא רוצה לקום ולא לדבר עם אף אחד ואז שוב,אני מחליטה שאני פשוט קמה ומתמודדת עם דברים ואז הכל טוב. קשה לי מאוד עם המצבי רוח האלו ואני לא מעוניינת ללכת לפסיכולוג,מה גם שאני לא יכולה להרשות לעצמי. כל פעם שאני חווה ירידה במצב רוח אני מגיעה למסקנה שהלימודים הללו לא בשבילי ושאני רוצה לעזוב אבל לא רואה שום כיוון אחר ללכת בו. במצב רגיל אני אדם מאוד שמח. מה עלי לעשות?האם יש פיתרון אחר שהוא לא ללכת לפסיכולוג? שכחתי לציין, אני הרבה פעמים מוציאה דברים מפורפורציות וכל פעם שקשה נשברת ורוצה לפרוש,להיעלם(בכל תחום בחיים) מה שפעם לא היה ואין לי מושג מה גרם לשינוי. לכן אני לא יודעת מתי עלי להילחם ושזה מתאים לי ואני סתם מרימה ידיים או מתי זה באמת לא מתאים.

  • + הוסף תגובה
משבר דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 15/02/2012 18:10
  • שלום רב, יתכן והמצוקה שאת חווה מעידה על קיומו של דיכאון ברקע. במקרה זה, סביר להניח שטיפול תרופתי בנוגדי דיכאון יעזור לך להתגבר. מאחר ולא ניתן לאבחן את המצב ללא בדיקה, מומלץ כי תפני להערכה ואבחון של איש מקצוע. טיפול פסיכולוגי הוא כמובן טיפול מומלץ, בייחוד אם חשוב לך להבין את עצמך יותר טוב. ניתן להגיע לטיפול פסיכולוגי בתשלם מופחת דרך חלק מקופות חולים או ללא תשלום במסגרת מרפאה ציבורית לבריאות הנפש.

  • + הוסף תגובה
אסיוול ומרסילון מילכה 05/02/2012 01:43
  • שלום, קבלתי מרשם לגלולות מסוג מרסילון. בנוסף, מידי פעם, בעת ביצוע בדיקה מסוימת אני אמורה ליטול אסיוול 5 מ"ג (אחד לפני הבדיקה). את הבדיקה הזו אני אמורה לעשות פעמים אחדות בחודשים הקרובים. האם יש בעיה עם שלוב התרופות? מהעלון לצרכן אני רואה שיש בעיה בשילוב מרסילון עם "תרופות הרגעה". האם יש בעיה בשילוב בין שתי התרופות שציינתי? אם כן, האם זה נכון גם לגבי שימוש נקודתי (לא כל יום)? אם יש בעיה- מה ההשלכות? האם שימוש בשתיהן בעצם יגרום לגלולה לא להשפיע (ואוכל להשתמש זמנית במניעת היריון מסוג אחר)? או שהשילוב יותר מסובך? האם שילוב של מרסילון עם תרופות הרגעה טבעיות כמו "רגיעון" או "רסקיו" גם הוא בעייתי? תודה,

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/02/2012 12:41
  • שלום רב, הגלולה עלולה לעכב פינוי של אסיוול מהגוף וע"י כך להאריך את תקופת השפעתו או להגביר את השפעתו. השילוב בין שתי התרופות לא פוגע ביעילותן של גלולות. כל עוד מודעים לאפשרויות אלו, ניתן להשתמש בשילוב. בכל מקרה, כדי להתייעץ גם עם הרופא שמכיר אותך (רופא משפחה, רופא מקצועי אחר).

  • + הוסף תגובה
דיכאון רוני 01/02/2012 04:56
  • אני בן 45 וכמעט שנתיים שאני לא מצליח למצוא עבודה(הייתי בתפקיד בכיר מאוד במקום העבודה הקודם), לפני כחודש התחלתי להרגיש לא טוב לא הצליחתי לישון בלילות, לא אכלתי ובעיקר בכיתי הרבה, ניסיתי לעבוד עם עצמי וב"ה הרגשתי הקלה מסויימת. כל התופעות הנ"ל חזרו בעוצמה לפני מס' ימים אני לא מצליח לישון אפילו קצת בלילות, אין לי תיאבון מצב רוחי ירוד ובנוסף אני מרגיש זרמי חום בגוף שזה ממש מלחיץ אותי, 1. האם זרמי החום קשורים לדיכאון? 2. האם ניתן לפתור את הבעיה ללא תרופות? 3. האם חזרת הדיכאון מהווה החרפת המחלה?.

  • + הוסף תגובה
דיכאון דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 05/02/2012 11:48
  • שלום רוני, תסמינים גופניים, כמו זרמים בגוף, כאבים, סחרחורות וכד', יכולים להיות חלק מהתסמינים של דיכאון אך לא בהכרח. קודם כל, כדאי לשלול בעיה גופנית ולהיבדק ע"י רופא משפחה. במידה ואכן, מדובר בבעיה נפשית, קיימת סבירות גבוהה לכך שהטיפול התרופתי יעזור לך. חשוב שתעבור הערכה פסיכיאטרית כדי להתאים את הטיפול ולקבוע תוכנית.

  • + הוסף תגובה
תגובות בין תרופותיות- אנא תשובתך בהקדם מיכל 12/01/2012 15:41
  • התחלתי לפני כודש וחצי לקחת ויפאקס. עכשיו אני מנסה להפסיק לעשן בעזרת זייבן. ובנוסף ניתן לי סירקדין להפרעות שינה.(שעוד לא התחלתי לקחת ) אני מבקשת לדעת אם ניתן לקחת את שלושת התרופות ביחד או שכדאי להפסיק לזמן מה עם ויפאקס. מודה מראש על עזרתך

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 12/01/2012 20:44
  • שלום מיכל, השילוב בין ויפאקס לזייבן אינו מומלץ. לאומת זאת, את סירקדין ניתן לשלב עם שתי התרופות. כדאי שתתיעצי עם הרופא המטפל שלך בנוגע לטיפול המומלץ עבורך.

  • + הוסף תגובה
נרדיל זקוקה דחוף לתשובה galadler 01/01/2012 14:03
  • אני נוטלת נרדיל מזה חודש ,התחלתי במינון של 15 מג'' וכבר שבועיים ויומיים במינון של 60 מ''ג אין שום תזוזה במצבי אני בדיכאון קשה בנוסף אני נוטלת כבר שנים טופקס 200 מ''ג לאיזון ומכורה שנים לקלונקס 6 מ''ג כבר 5 ימים שהורדתי בבת אחת את הקלונקס ל3 מ''ג מדוע הנרדיל לא עוזר לי האם אני כבר צריכה להרגיש השפעה? בבקשה אני מיואשת כ''כ

  • + הוסף תגובה
נרדיל דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 01/01/2012 21:18
  • שלום רב, נרדיל היא תרופה נוגדת דיכאון יעילה. יש לצפות לשיפור במצב כעבור חודש-חודשיים של נטילתה במינון הטיפולי, כלומר, התקופה של עליה במינון לא נחשבת ולכן במקרה שלך אין להתייאש אלא להמשיך להמתין בסלבנות. בנוגע לקלונקס, כשמעוניינים לרדת במינון או להפסיק את התרופה, יש לעשות זאת באופן הדרגתי. הקצב המומלץ להורדת מינון הוא רבע מהמינון פעם בשבוע (במקרה שלך 1.5 מ"ג פעם בשבוע).

  • + הוסף תגובה
ocd גל 10/01/2012 12:47
  • בנוסף יש לי ocd מטורף וכול העור יבש לי האם התרופה עוזרת לכך ,אני נוטלת את מינונה המקסימלי 6 מ''ג כמעט חודש ועדיין כמעט ואין בכלל שיפור זה נורמלי???

  • + הוסף תגובה
פלוטין 20 פלוטין 01/01/2012 17:50
  • אני נוטלת פלוטין במשך 3 שבועות. ע"פ כל מה שקראתי על התרופה הבנתי שהיא מדכא מיניות. אבל אצלי המצב בדיוק הפוך! האם זה ייתכן?? שאלה נוספת,הבנתי מהפסיכיאטר שלי שהתרופה מתחילה להשפיע רק אחרי חודש בערך.. אם זה יתכן שהתחלתי להרגיש שיפור ממש אחרי מספר ימים, או שהשיפור נבע לא מהתרופה?

  • + הוסף תגובה
פלוטין דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 01/01/2012 21:24
  • שלום רב, לפעמים, השיפור במתסמיני דיכאון עם הטיפול בפלוטין (או תרופות אחרות מקבוצת SSRI), מתחיל לפני 4 שבועות, זה נדיר אך קורה. אמנם, הטיפול בפלוטין יכול לגרום לירידה בחשק מיני, זהו לא כלל ואצל חלק מן המטופלים, ודווקא שיפור בתסמיני דיכאון עשוי לשפר גם את התפקוד המיני ולגרום ליותר חשק.

  • + הוסף תגובה
התקפת חרדה חיים 28/12/2011 20:21
  • שלום רב אני בן 36 לפני כ-7 שנים הייתי סובל מהתקפות חרדה רציניות הייתי מוטופל בפרוקסטין במשך כ-3 שנים כיום אני כבר כמעט 3 שנים בלי טיפול לאחרונה התחלתי להרגיש לא טוב מדובר בתחושת חום פנימי במהלך היום , יובש בפה , מחשבות שהגרוע מכל יכול להיות לי ,תחושה שמחזירה אותי 6 שנים אחורה רציתי לציין שכל התופעות מתחילות לי בערך כשעה אחרי שאני מתעורר בבקר במהלך השינה אני מרגיש טוב האם לדעתך חוזר לי בעיית החרדות אנא עיזרי לי

  • + הוסף תגובה
התקפי חרדה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 29/12/2011 13:55
  • שלום חיים, יתכן והתופעות שאתה חווה מעידות על חרדה אך לא ניתן לקבוע זאת בודאות באמצעות הפורום וללא בדיקה. כמו כן, מאחר והתסמינים הם גופניים, מומלץ קודם כל לעבור בדיקה אצל רופא משפחה לשלילת מחלות גופניות שעלולות גם הן לגרום לתסמינים שתיארת.

  • + הוסף תגובה
אסטו ונטייה לקרישיות יתר אפרת 28/12/2011 20:07
  • שלום אני אובחנתי לאחרונה כחולת לופוס ובמסגרת המחלה אני סובלת מהתקפי חרדה. מתוצאות בדיקת קרישיות ורמת נתרן התקבלו המדדים הבאים - na sodium b - 137 cardiolipin igg ab - 10.5 cardiolipin igm ab - 49.1 beta 2 glycoprotein 1 igm - 56.6 האם יש מניעה ליטול אסטו עקב תוצאות אלו? תודה אפרת

  • + הוסף תגובה
תשובה דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 29/12/2011 13:52
  • שלום רב, למיטב ידיעתי אין התווית נגד לטיפול באסטו בחולים שסובלים מלופוס וקרישיות יתר. יחד עם זאת, מומלץ להיידע על הטיפול את הרופא המטפל ולקבל אישורו לטיפול זה.

  • + הוסף תגובה
תגובות בין תרופתיות- חרדה ודיכאון ליאור 28/12/2011 17:12
  • שלום אני נוטלת כבר מס' שנים תרופת לשלפוחית השתן בשם לירינל 10 מ"ג וגאבפנטן 400מ"ג. ולכיב קיב לנטון או דומיו. לאחרונה אני סובלת מדכאון וחרדות וחוסר יכולת לישון. המליצו לי על תרופה בשם פריזמה פורטה. האם ניתן לקחת אותה ביחד עם כל התרופות שרשמתי לעיל? אילו תופעות לוואי יכולות להיות בגלל השילוב של התרופות. מה מידת התלות ? האם אפשר להפסיקה ללא בעיות אודה להתייחסותך

  • + הוסף תגובה
שילוב בין התרופות דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 29/12/2011 13:50
  • שלום רב, אין בעיה בשילוב בין התרופת הנ"ל ולא צפויות תופעות לוואי כתוצאה מהשילוב. בתחילת הטיפול, בייחוד בשבוע הראשון, פרימה עלולה לגרום לתופעות לוואי קלות כגון כאב בטן קל, הרגשת אי נוחות בקיבה ואי שקט. התופעות אינן מסוכנות ולא מעידות על חוסר יעילות של הטיפול. הן חולפות מעצמן ובדרך כלל לא דורשות התייחסות מיוחדת. פריזמה אינה תרופה ממכרת. במידה והיא עוזרת, מומלץ להמשיך טיפול לפחות חצי שנה כדי להוריד סיכוי לחזרתם של התסמינים בעתיד.

  • + הוסף תגובה
אסטו ונטייה לקרישיות יתר אפרת 28/12/2011 20:07
  • שלום אני אובחנתי לאחרונה כחולת לופוס ובמסגרת המחלה אני סובלת מהתקפי חרדה. מתוצאות בדיקת קרישיות ורמת נתרן התקבלו המדדים הבאים - na sodium b - 137 cardiolipin igg ab - 10.5 cardiolipin igm ab - 49.1 beta 2 glycoprotein 1 igm - 56.6 האם יש מניעה ליטול אסטו עקב תוצאות אלו? תודה אפרת

  • + הוסף תגובה
תחושת דכאון בגיל המעבר רינה 25/12/2011 23:10
  • אני כבר כשנה נמצאת בתקופת גיל המעבר ואני חשה שזה מתחיל להשפיע לי על המצב רוח. אני סובלת בעיקר משינויי מצבי רוח וגלי חום באים והולכים. אני מרגישה פחות יפה ופחות אישה, אני יודעת שזה בראש שלי אבל אשמח לקבל עצות בנושא תודה

  • + הוסף תגובה
עצה שלי תמנע 26/12/2011 21:11
  • קודם כל תזכרי שזה הכל בראש שלך. אף אחד מבחוץ לא יודע שאת בגיל המעבר ויש נשים שבכלל לא סובלות מתופעות לוואי של גיל המעבר, כל אחת חווה את זה באופן שונה בכל מקרה אני יכולה להגיד לך מה לי עזר. אני התחלתי לקחת לא מזמן פמארל שזה תוסף תזונה טבעי והוא מאוד עוזר לי, אני לוקחת אותו פעמיים ביום ואני לא צריכה לדאוג יותר כדאי לך לנסות גם

  • + הוסף תגובה
דיכאון בגיל המעבר דר' אירנה ספקטור סרבנוגור 27/12/2011 12:09
  • שלום רינה, שינויי מצב רוח תכופים ורגישות יתר אלו הן תופעות שכיחות בגיל המעבר. ברוב המקרים מדובר בתופעות קלות שחולפות עם הזמן ולא דורשות התייחסות מקצועית מיוחדת. עם זאת, במידה והתסמינים מחמירים, גורמים לפגיעה בתפקוד או מצוקה משמעותית, יש סיכוי שמדובר בדיכאון. במקרה זה, טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון עשוי לעזור ולשפר את המצב. כמו כן, טיפול הורמונאלי חלופי עשוי גם הוא להקל על התסמינים (גם אם לא מדובר בדיכאון של ממש).

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!