שאלה - האם יש קשר בין היצרות המסתם ושימוש באימוראן ופרדניזון

השאלה:
אני סובל מקרוהן ואאורטיק סטנוזיס מולד. נוטל אימוראן ופרדניזון. לפני שנתיים בוצע ניתוח להחלפת מסתם במסתם ביולוגי. כיום קיימת היצרות מואצת של המסתם החדש ויש צורך להחליפו. איש מהמומחים אינו יודע לענות לי אם יש קשר בין התרופות לטיפול בקרוהן לבין ההיצרו


תשובה:

אתה סובל משתי מחלות שונות: מחלה דלקתית של המעי (מחלת קרוהן) והיצרות מולדת של המסתם האאורטלי בלב. עברת ניתוח החלפת המסתם למסתם ביולוגי ולא מכאני, אנו מניחים על מנת להימנע מהצורך להשתמש בתרופות נוגדות קרישה כגון קומדין עקב הסכנה המוגברת לדימום ממערכת העיכול במחלת קרוהן. תרופות אלו ה"מדללות" את הדם חיוניות במושתל מסתם לב מכאני (אך לא ביולוגי), על מנת למנוע אירועים תסחיפיים ופגיעה במסתם המושתל עקב היווצרות קרישי דם.

לא ידוע על קשר בין היצרות מואצת של המסתם האאורטלי (או כל מסתם אחר) לבין שימוש בתרופות אימוראן ופרדניזון. גורמי סיכון ידועים להיצרות מואצת של מסתם ביולוגי הם מין נשי, עישון, סוכרת ורמות גבוהות של שומני הדם.

יתרונם של המסתמים המכאניים הוא עמידותם, ולכן אינם סובלים מתופעה של היצרות חוזרת. חסרונם הוא היותם תרומבוגנים - כלומר נוטים ליצור קרישי דם ולכן יש צורך בטיפול קבוע בתרופות נוגדות קרישה.

הטיפול בשילוב של שני מצבים רפואיים אלה דורש תיאום בין רופא קרדיולוג ורופא גסטרואנטרולוג.

אנו מאחלים לך הצלחה בניתוח החלפת המסתם החוזר ורפואה שלמה.






רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!