שאלה - קצב גדילת היקף הראש אצל תינוק

השאלה:
בני בן חצי שנה. הוא נולד בשבוע ה-39, ההריון היה תקין למעט צירים מוקדמים שטופלו בשבוע ה-31. משקלו 6.55 ק"ג, גובהו 69 ס"מ והיקף הראש 41 ס"מ. בחודשיים האחרונים חלה ירידה בקצב גדילת היקף הראש. במקום 2 ס"מ לחודש כפי שהיה בהתחלה, כעת


תשובה:


לפי הנתונים שמסרת בשאלך, אינני רואה סיבה מיוחדת לדאגה כל עוד התפתחותו של הילד תקינה. אין משמעות מיוחדת לסגירה מוקדמת של המרפסים, אלא אם הילד מציג בעיות נוספות, נוירולוגיות או אחרות, שיכולות להתגלות בבדיקה פשוטה אצל רופא הילדים המטפל.

אין קשר בין היקף הראש או המרפסים לבין זיהום של חיידק הסטרפטוקוקוס או שעלת.

היקפי הראש משתנים לאורך זמן, ולכל תינוק יש קצב משלו. חשוב לראות את קצב צמיחת היקפי הראש לאורך זמן לפי טבלאות אשר נמצאות אצל רופא הילדים.

בברכה,

ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד

עוד באינפומד
מחשבון התפתחות התינוק




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!