שאלה - לחץ דם גבוה אחר הפריית מבחנה אני אחרי טיפול הפריית מבחנה, יש לי לחץ דם ג

השאלה:
לחץ דם גבוה אחר הפריית מבחנה אני אחרי טיפול הפריית מבחנה, יש לי לחץ דם גבוה בגלל מתח עצום. א. האם זה משפיע על התפתחות העובר (העוברים שהוחדרו היו במצב טוב). ב. האם מותר לקחת משהו להרגעה כגון: vaben


תשובה:

לחץ דם גבוה במיוחד אכן עשוי להשפיע על העובר ועל כן יש לטפל כאשר
לחץ הדם גבוה.

יש לפנות לרופא הגינקולוג על מנת שיבדוק את לחצי הדם בזמן רגיעה
ויחליט אם יש צורך בטיפול. פעמים רבות לחץ הדם גבוה רק בעת התרגשות
ולאחר רגיעה הוא יורד. כאשר לחץ הדם גבוה במיוחד עשוי הדבר לגרום
להפרעה בזרימת הדם לשיליה, ואז נהוג להוריד את לחץ הדם באמצעות
תרופות.

באשר לשאלתך השנייה: בנזודיאזפינים כמו ואבן (אוקסאזפאם) עלולים
לגרום למומים ביילוד אם נוטלים אותם בשליש הראשון להריון. מומלץ
להימנע. אם אין כל ברירה אחרת, יש להיוועץ בגינקולוג. אם ניתן
להירגע באמצעות שיחות, טיפול התנהגותי או שתיית משקאות מרגיעים כמו
תה צמחים או חלב (לא אלכוהול) - עדיף.

[03/03/2001]




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!