שאלה - שיבוש במחזור לאחר שימוש בהתקן תוך-רחמי

השאלה:
ארבע שנים השתמשתי בהתקן מירנה. לפני כשבעה חודשים החלטנו להרחיב את המשפחה והסרתי אותו. לצערי הרב, אינני מצליחה להיכנס להריון. בשני ההריונות הקודמים התעברתי תוך חודש.
תופעה נוספת היא שאני מקבלת מחזורים פעמיים בחודש. פעם אחת שלושה ימים, וזה נפסק לשבוע, ואחרי זה 5 ימי מחזור ואז הפסקה לחודש. מדובר בריטואל שנמשך שישה חודשים. האם משהו השתבש אצלי?
האם ייתכן שהמירנה פגעה בפוריות שלי?
האם זה זמן שמצדיק פנייה לרופא?





תשובה:
מירנה לא פוגעת בפוריות. בהחלט הגיע הזמן לגשת לרופא להיבדק.





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ