שאלה - קרע במניסקוס

השאלה:
אני בן 25. לפני כמה ימים, בעת משחק כדורגל, הברך הימנית שלי חטפה סיבוב והתנפחה. את הכאב הרגשתי בחלק התחתון של הברך מתחת לפיקה משני צידי הברך.
למחרת בבוקר פניתי לאורתופד, ובבדיקה שלו נאמר לי לנוח ולחזור בעוד כעשרה ימים, ליטול כדורי אתופאן ולהשתמש במשחה בשם דיקלופנאק. האבחנה שלו היתה קרע במניסקוס, וזאת ללא שום בדיקה מקיפה של או צילום רנטגן, בדיקת CT או בדיקת MRI. האורתופד גם הפנה אותי לפיזיותרפיה.

האם נכון מצד האורתופד לא לשלוח אותי לצילום או אבחון כלשהו? אשמח לקבל עוד מידע על קרע במניסקוס, כגון זמן ההחלמה ודרכי הטיפול. אני פעיל מאוד ספורטיבית, בעיקר משחק כדורגל, ורציתי לדעת כמה זמן יקח לי לחזור לכשירות ומה עלי לעשות על מנת להקטין את הסיכוי לחבלה נוספת.


תשובה:


בשלב המיידי שלאחר חבלה יש קושי להגיע לאבחנה של קרע רצועתי או מניסקאלי עקב הדימום והבצקת המקומיים. לכן נהוג להמתין כמה ימים עד שאלה ייספגו לפני שמבצעים בדיקה גופנית שמטרתה אבחון של קרעים. צילומים "מתקדמים" כגון CT או MRI פחות יעילים בשלב המיידי שלאחר הפציעה מאותן הסיבות. תקופת השיקום שלאחר פגיעה במניסקוס תלויה באופי הקרע, מיקומו והיקפו.

בברכת בריאות שלמה,

ד"ר רונן בלכר - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!