שאלה - ליפיטור וכאבי שרירים

השאלה:
אמי בת 75. היא הפסיקה להשתמש בתרופה Lipitor בשל כאבים ממושכים בשרירי הרגליים. באיזו תרופה עם פחות תופעות לוואי היא יכולה להשתמש במקומה?




תשובה:


לליפיטור, כמו גם לתרופות אחרות ממשפחת הסטאטינים, יש תופעת לוואי לא נדירה של כאבי שרירים. דווקא ליפיטור, בהשוואה לתרופות אחרות מאותה משפחה, בדרך כלל גורם פחות לתופעה זו. לא ניתן לצפות איזו מהתרופות במשפחה תגרום לאדם מסוים כאבי שרירים ואיזו לא תגרום. לכן המלצתי היא לפנות לרופא המשפחה ולנסות להחליף לתרופה אחרת מאותה משפחה, ולעקוב אחר תופעות הלוואי.

ישנה תרופה נוספת להורדת כולסטרול בשם אזטרול, אשר פועלת במנגנון שונה לחלוטין ממשפחת הסטאטינים ואינה מספיקה, בדרך כלל, בפני עצמה אלא רק בשילוב עם סטאטינים, ולפי רמת הכולסטרול ההתחלתית ושינויים אחרים שהאדם עושה באורח חייו ובתזונה כחלק מהטיפול להורדת רמת השומנים. ניתן לקבל אזטרול לבד אם אין ברירה, אך לא הייתי מוותרת על סטאטינים בקלות מבלי לנסות תרופה אחרת מהמשפחה.

ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר שירי שולמן ד"ר שירי שולמן
מומחית ברפואת עיניים ומנהלת מכון העיניים, אסותא... קרא עוד

בריאות זה אינפומד – אתר רפואה המקיף בישראל