שאלה - תת-פעילות בלוטת התריס בהריון

השאלה:
נכנסתי להריון כשבלוטת התריס היתה בתת-פעילות TSH 9.4 כשהמקסימום הוא כידוע 5. התחלתי לקחת כדורי אלטרוקסין ולאחר 3 שבועות תוצאות הבדיקה היו TSH 7. האם תת-פעילות בחודש ראשון להריון יכולה להזיק לעובר?


תשובה:


תת-פעילות כמו גם יתר פעילות עלולים להזיק למהלך התקין של ההריון ואף להשפיע על ההתפתחות התקינה של העובר, ועל כן חשוב מאוד להקפיד על איזון הבלוטה במהלך ההריון. במקרה שלך, טוב שהתחלת ליטול אלטרוקסין, מכיוון שמדובר בתקופה קריטית מאוד בהתפתחות העובר. בשלב זה אין סיבה להילחץ, וגם אין לדעת אם היתה איזושהי השפעה, ועל כן המלצתי היא להמשיך להיצמד לטיפול עם אלטרוקסין, להקפיד על איזון תפקודי הבלוטה, ולהיות במעקב של הרופא המטפל.

מידע נוסף תוכלי לקרוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_112907_4.asp




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!