שאלה - לאחרונה התברר לי שלחברתי אובחן בילדותה MVP. ראיתי את החומר שנמצא ברשותכ

השאלה:
לאחרונה התברר לי שלחברתי אובחן בילדותה MVP. ראיתי את החומר שנמצא ברשותכם והייתי רוצה להתעמק מעט על מנת לדעת למה לצפות. הרופא המטפל שלה המליץ לה להימנע מפעילות מאומצת. כמו כן לחץ הדם שלה נמוך ויש לה התקפי חולשה פתאומיים, בעיקר כתוצאה מהתרגשות יתר




תשובה:

צניחה של המסתם המיטרלי (mitral valve prolapse) נובעת מפגם קטן
באחד ממסתמי הלב. הפגם במסתם גורם לחלק מהדם לזרום אחורה במקום
קדימה.
הסיבה אינה ידועה, וכנראה הבסיס הוא תורשתי. מדובר בתופעה שכיחה
שקיימת ב- 5% מהאוכלוסייה.

ישנן דרגות שונות לחומרת הפגם, ובהתאם לכך לתסמינים הנלווים. כאשר
הפגם עצמו קטן, הביטוי היחיד יכול להיות אוושה חלשה שנשמעת מעל הלב
בבדיקה ע"י סטתוסקופ. האדם אינו חולה ולא יסבול מכך במשך כל חייו.
כאשר הפגם גדול יותר, הדליפה הנלווית גדולה יותר ועלולה לגרום לאי
ספיקה של המסתם המיטרלי ולאי ספיקת לב.

ברוב המקרים צניחה של המסתם המיטרלי אינה גורמת לשום תסמינים ואינה
מהווה בעיה בריאותית. ייתכנו תסמינים, כגון התקפות קצרות של קצב לב
מהיר או לא סדיר, כאב בחזה, סחרחורת, קוצר נשימה וחרדה.

הבדיקה האידאלית הינה אקו לב, באמצעותו ניתן להדגים את הדלף
ולהעריך את מידתו.

ברוב המכריע של המקרים אין צורך בטיפול רפואי. במקרה שיש אוושה מעל
הלב, או שבאקו לב יש עיוות ועיבוי של המסתם, יש לקחת אנטיביוטיקה
לפני טיפולי שיניים. זאת על מנת למנוע כניסת חיידקים לזרם הדם
שעלולים להתיישב ולזהם את המסתם הפגוע. חשוב לספר לרופא השיניים שלך
שאובחנה אצלך צניחה של המסתם המיטרלי ולבצע מעקב אצל רופא המשפחה
שלך או קרדיולוג.

חומר נוסף תמצא באתרים:

http://www.americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=4717




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
ד"ר גבריאל גרינברג ד"ר גבריאל גרינברג
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ