שאלה - דימום מהאף אצל ילד שסובל מהמופיליה

השאלה:
יש לי 2 בנים שסובלים מהמופיליה A קשה מלידתם. הסב חולה והאם נשאית. אחד מהם מדמם לעיתים קרובות מהאף משני הכיוונים לסירוגין. האם טיפול צריבת רירית האף הגורמת לדימומים על ידי רופא אף-אוזן-גרון אינה עלולה לגרום לילד לאבד את חוש הריח? ומהם הסיכונים בטיפו




תשובה:


אחת מהדרכים היותר יעילות לטיפול בדימומי אף אצל אנשים עם בעיות קרישה היא על ידי צריבת האזורים המדממים ברירית האף. צריבתם לרוב אינה פוגעת בחוש הריח. זהו ניתוח פשוט יחסית, ולא ידוע לי על סיכונים מעבר לאפשרות של פגיעה ברקמות הסובבות, המתרחשת רק במקרים נדירים.

ניסיתי למצוא עוד מידע בנושא, אך לצערי לא הצלחתי. נסי לשאול את הרופא שיבצע את הניתוח.

ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ