שאלה - הטיפול ברמות גבוהות של פרולקטין

השאלה:
אני מטופלת בדוסטינקס מזה שנתיים בגלל רמות גבוהות של פרולקטין. הרמה עכשיו היא 850 ואני לוקחת גלולה פעם בשבוע. בדיקת CT שעברתי היתה תקינה ולא נמצא גידול בבלוטה. במקביל התחלתי לקחת קונצרטה לפי מרשם מנוירולוג. את הקונצרטה אני לא לוקחת על בסיס קבוע כי א




תשובה:


קונצרטה (מתילפנידאט), אמנם נחשב ל"ממריץ מערכת העצבים", אך תרופה זו עדיין חלשה ממרבית האמפטמינים, שהם ממריצים הידועים כגורמים להעלאת רמות הפרולקטין. על פי התוויית היצרן של קונצרטה, לא אמורה להיות לתרופה השפעה על רמות הפרולקטין.

בכל אופן, לגבי האינטרקציה הזו, אני ממליצה לך להיוועץ ברופא, אצלו את נמצאת במעקב עקב רמות הפרולקטין הגבוהות. לגבי דופאמין, המעביר העצבי הזה משמש דווקא כמדכא שחרור הפרולקטין מבלוטת יותרת המוח.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' אייל גור פרופ' אייל גור
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ