שאלה - נטילת אופטלגין למיגרנה בהריון

השאלה:
אני בשבוע ה-32 להריון, ואני סובלת ממיגרנות. בתחילת ההריון ניסיתי להימנע מאופטלגין, אך זה היה בלתי נסבל, ולאחר ביקור בבית החולים, אושר לי להשתמש באופטלגין. בזמן התקף אני לוקחת שניים ביחד, מפני שלאחד אין השפעה. דבר נוסף הוא שפעמיים חליתי בשפעת. רציתי ל


תשובה:


אופטלגין (או דיפירון), היא תרופה פופולרית במיוחד נגד כאבים והורדת חום. מנגנון הפעולה של התרופה לא הוכח חד-משמעית, אך היא שייכת לקבוצת נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים (כמו איבופרופן הידוע בשמו המסחרי נורופן ובשמות אחרים). בטיחות השימוש בהריון לא נקבעה, ועל כן מומלץ להימנע משימוש ממושך ובמינונים גבוהים במהלך הריון, בעיקר בחודשים הראשונים. עם זאת, רופאים רבים מאשרים ותומכים בשימוש באופטלגין גם בהריון, בעיקר כשמדובר בטרימסטר השני או השלישי.

לסיכום, את יכולה להיות שקטה. כל עוד אינך משתמשת בכדורים הללו מעבר למינון המקובל (לרוב בהריון ההתוויה היא עד 4 ביום), אין סיבה לדאגה.

לגבי השפעת - גם לאישה בהריון מותר לחלות. בזמן הריון הגוף רגיש וחשוף יותר למחלות נגיפיות, ולכן טבעי שזה קורה, ואין כל סיבה לדאגה.

המשך הריון בריא ולידה קלה בבוא העת!

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!