שאלה - תפקוד כליות לא תקין אצל אישה שנוטלת ליתיום

השאלה:
אני נוטלת כבר 9 שנים תרופות נגד מניה דפרסיה. בשנתיים האחרונות אני מקבלת ליתיום, כרגע 4 כדורים ליום, והרמה בדם היא 0.75, אך בבדיקת תפקודי כליות, ערך הקראטינין היה גבוה מידי, ורופא המשפחה ממליץ להפסיק את הליתיום. מעבר לכך, אני שותה ביממה קרוב ל-10 לי


תשובה:


ראשית, בנוסף לתפקוד הכליות, יש לבדוק גם את תפקוד בלוטת התריס, אשר עלול גם כן להיות מושפע מהטיפול בליתיום. אם יש פגיעה בתפקוד הכליות, וזו אולי הסיבה לריבוי השתייה שאת מתארת (ולריבוי מתן שתן), אכן כדאי להפסיק את הטיפול בליתיום.

הפסקת התרופה צריכה להיות הדרגתית ביותר, בליווי צמוד של פסיכיאטר, ותוך כדי החלפה לתכשיר אחר מקבוצת מייצבי מצב הרוח. קיים כיום מגוון של תכשירים מייצבי מצב רוח, והתאמת התכשיר עבורך צריכה להיעשות על ידי פסיכיאטר/ית שמכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך.

לא מומלץ להתמודד עם המצב על ידי שיחות בלבד! דווקא בתקופה כה חשובה בחיים, כשאת מטפלת בבתך הקטנה, חשוב מאד לשמור על איזון של מצב הרוח, והסיכון להחמרה ללא טיפול תרופתי הוא הרבה יותר גדול.

בברכת בריאות שלמה לך ולבתך,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!