שאלה - פריחה לאחר נטילת חומצה פולית

השאלה:
התחלתי ליטול חומצה פולית לפני שבוע כהכנה להריון. הופיעה אצלי פריחה אדומה וגרד קל באיזור החזה. האם צריך להפסיק ליטול את התכשיר או להמשיך בכל מקרה?


תשובה:


רגישות לחומצה פולית היא נדירה מאד, הואיל ומדובר בחומר טבעי הנחוץ לגוף ואותו אנו מקבלים בתזונה הרגילה, לכן סביר להניח שאינך רגישה לחומצה הפולית אלא לתכשיר המכיל חומצה פולית אותו את נוטלת.

כדורי חומצה פולית קיימים במינוני 0.4 מ"ג ו-5 מ"ג, ויש חברות שונות המייצרות אותם. אף על פי שבכדור אמורה להיות רק חומצה פולית, למעשה קיימים חומרים אחרים נוספים חסרי השפעה רפואית (חומרים משמרים, חומרים מייצבים וכו'). ככל הנראה את רגישה לאחד ממרכיבים אלה הנמצאים בכדור.

נטילת חומצה פולית טרם הכניסה להריון היא חשובה מאד, הואיל והוכח כי היא מורידה משמעותית את ההסתברות לפגיעות במערכת העצבים של העובר המתפתח. אולם תזונה מגוונת המכילה הרבה ירקות, פירות ודגנים מספקת כמות בלתי מבוטלת של הוויטמין.

אם את מוצאת קשר ישיר בין נטילת החומצה הפולית להופעת התפרחת העורית, אני ממליץ לנסות תכשיר אחר של חומצה פולית, של חברה אחרת. אם גם לאחר נסיון זה תופיע תפרחת, נסי להעלות את כמות החומצה הפולית בתזונה.

ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!