שאלה - האם חולות לופוס יכולות ליטול גלולות למניעת הריון?

השאלה:
האם חולת לופוס יכולה ליטול גלולות למניעת הריון מסוג סרזט - גלולה שמכילה רק פרוגסטרון?




תשובה:


נטילת גלולות למניעת הריון אינה מומלצת לחולות לופוס כיוון שחלק מביטויי המחלה הם קרישיות יתר, וזו אחת מתופעות הלוואי של גלולות. כמו כן נמצא שאצל חולות לופוס עשויים להופיע נוגדנים לאסטרוגן, מה שמעלה את הסיכון לפקקת עורקים וליצירת קרישי דם. עם זאת, עדיין לא הוכח קשר ישיר בין נטילת גלולות לבין התלקחות המחלה, ועל כן יש לבחון כל מקרה לגופו.

לגבי נטילת גלולות המכילות רק פרוגסטרון, למרבית החולות מותר לקחת אותן, אבל אך ורק לאחר התייעצות עם הרופא המטפל שמכיר את ביטויי המחלה אצל כל חולה באופן אישי. מידע נוסף על אמצעי מניעה לחולות לופוס תוכלי למצוא כאן:

http://www.infomed.co.il/questions/q_082106_12.htm




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ