//

שאלה - הבטיחות של שימוש ממושך בראניטידין

השאלה:
אני סובל מדלקת קיבה כרונית ויתר חומציות, אני משתמש בראניטידין במשך שנה באופן רצוף, 150 מ"ג. רציתי לשאול אם יש סיכון לכבד או לכליות כתוצאה מן השימוש הממושך. התרופה ממש עוזרת לי ורציתי לדעת אם אפשר להמשיך ליטול אותה בלא חשש. תודה.


תשובה:


אם התרופה עוזרת לך, אתה בהחלט יכול להמשיך לקחת אותה. יש סיבה לחשוש מפגיעה בכבד או בכליות רק אם ידוע על מחלה באיברים אלה לפני השימוש. אם אתה אדם בריא, אין כל חשש.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!