שאלה - לוסטראל וכאב ראש

השאלה:
אני מטופל בלוסטראל כ-6 שנים. במשך כל זמן הטיפול, עד היום, אני סובל מכאבי ראש (לעיתים אף סחרחורות) וישנוניות. בזמן האחרון כאבי הראש התחזקו והפכו לבלתי נסבלים. זה גרם לי להרהר אם יש תרופה אחרת, ללא תופעות הלוואי המוזכרות, שתוכל להתאים לי. האם אצטרך לי


תשובה:


בהחלט כדאי לשקול את החלפת התכשיר שבו אתה מטופל. ישנו מגוון תכשירים נוגדי דיכאון וחרדה. לוסטראל נחשב לאחד התכשירים עם מיעוט תופעות לוואי, אך הופעת תופעות לוואי היא אינדיבידואלית. בהתייעצות עם הפסיכיאטר/ית המטפל ודאי תוכלו להגיע לתכשיר אחר שיגרום פחות תופעות לוואי.

באשר לשאלתך אם תזדקק לטיפול כל החיים, התשובה תלויה במצבך ובסיבה שבעטיה אתה מטופל, ועל כך לא סיפרת.

בברכה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית




רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!