שאלה - שלשול לאחר אנטיביוטיקה

השאלה:
אני בן 59. לאחר טיפול שיניים מורכב (שתלים), רופא השינים נתן לי אנטיביוטיקה מסוג Dalacin C ל-6 ימים במינון 1200 מ"ג ליום. לאחר יום-יומיים התחלתי לשלשל, ולמרות שסיימתי את לקיחת האנטיביוטיקה לפני כשבועיים, השלשול לא עבר. האם עלי לקחת כדור נגד שלשו




תשובה:


טיפולים אנטיביוטיים רבים גורמים שלשול. לעיתים זוהי תופעת לוואי פשוטה של התרופה, אשר בדרך כלל חולפת לאחר הפסקת הטיפול. עם זאת, יש לעיתים שלשול שנגרם על ידי חיידק שגדל במעיים, ובמצב רגיל שומר על סטטוס קוו שקט עם חבריו החיידקים ה"ידידותיים", אך לאחר טיפול אנטיביוטי שמסלק את החיידקים הידידותיים, הוא מרים את הראש ועושה צרות. זה חיידק שנקרא קלוסטרידיום דיפיצילה וניתן לחפש בצואה חומר שהוא מפריש על מנת לאבחן את המחלה.

אני ממליצה בחום ללכת בהקדם לרופא המטפל ולבצע את בדיקת הצואה שהזכרתי, מכיוון שהמחלה הזו מצריכה טיפול באנטיביוטיקה אחרת שמתאימה לחיידק הזה.

ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ