שאלה - מחזור לא סדיר עם פרופיל הורמונלי תקין

השאלה:
המחזור שלי לא סדיר: אני מקבלת מחזור כל חודש וחצי או אפילו אחרי חודשיים. האם זה נחשב כמחזור לא סדיר, או שהוא עדיין בגדר הנורמה? אני יודעת שמחזור לא סדיר נחשב אם הוא מאחר ב-3 חודשים.

עשיתי פרופיל הורמונלי והוא היה תקין. מה יכולה להיות הסיבה למחזר הלא סדיר שלי? אני לא בהריון.


תשובה:


מחזור נחשב סדיר אם הווסת מגיעה בזמנים קבועים. אצל חלק מהנשים מגיע הדימום הווסתי כל 21 ימים ואצל אחרות כל 35 ימים ואף יותר, ובכל מקרה זה עדיין נחשב נורמלי ותקין לחלוטין.

בגיל הפוריות קורה שיש מחזורים לא סדירים, כך שהדימום הווסתי לא מגיע בזמנים קבועים ואחידים, וגם זה נחשב תקין.

בכל מקרה, אם הפרופיל ההורמונלי והבדיקות (כולל אולטרסאונד) תקינים, כרגע לא נראה שיש סיבה לדאגה. אם הנושא מטריד אותך, תוכלי להיוועץ ברופא וליטול גלולות למניעת הריון על מנת שתוכלי לחזות את זמן הווסת ביתר דיוק.

ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!