דלג לתוכן
ריח מוזר מהנרתיק והפסקה ממושכת של המחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/05/2006
2 דקות קריאה
שאלה:

1. ברצוני לדעת ממה נובע ריח "מוזר" מהפות. אין לי הגדרה איזה סוג ריח, אבל כבר חצי שנה יש ריח שלא היה בעבר וזה מטריד. אשמח לתשובה. 2. מחזור לא סדיר, בערך כל 50 יום, אבל המחזור האחרון פשוט לא מופיע. כבר יש איחור של חודשיים. אציין שאני לא לוקחת גלולות למניעת הריון ולא מקיימת יחסים, כך שאין חשש להריון. כבר נבדקתי אצל רופא נשים ונשלחתי ל CT של המוח וההיפופיזה, והרופא אמר שההורמונים תקינים. רציתי לדעת מה הבעיה.

תשובה:
לגבי שאלתך הראשונה, האם מלבד הריח קיימים סימפטומים נוספים, לדוגמה גרד או שינוי בצבע ובכמות ההפרשות? ייתכן מצב של פטרת בנרתיק, אך זה בדרך כלל מלווה בגרד. וגינוזיס חיידקית של הנרתיק (Bacterial Vaginosis) עלולה לגרום להפרשות בעלות ריח רע בלבד, ללא סימפטומים נוספים. מצב זה חולף עצמונית אצל כ- 1/3 מהנשים. יש צורך לטפל רק בנשים הסובלות מסימפטומים (כגון גרד או כאבים) או בנשים לפני ביצוע הפלה או ניתוח ברחם. מומלץ שתתייעצי עם הגינקולוג שלך. בכל מקרה, אם אין לך סימפוטומים נוספים סביר להניח שמדובר בוגינוזיס חיידקית (זו לא דלקת אלא רק שינוי של סוג אוכלוסיית החיידקים בנרתיק), וכאמור אם אין סימפטומים נוספים אין צורך בטיפול. לגבי שאלתך השניה, מצב שבו המחזור החודשי היה קיים ולפתע הוא נפסק נקרא אמנוריאה משנית (אל-וסת משנית). המחזור מושפע מגורמים חיצוניים, ולכן ייתכן מצב של "דילוג" על וסת אחת ללא כל משמעות רפואית. בניגוד לכך, הפסקה ממושכת של המחזור עלולה להיות סימן מקדים לבעיה רפואית. חלק מהגורמים האפשריים להפסקה משנית של המחזור: השכיחה ביותר היא הריון (כדאי לבדוק בכל מקרה) ירידה ברמת ההורמונים המשוחררים ע"י בלוטת יותרת המוח (היפותלמוס). גורמים אפשריים לכך: הפרעת אכילה כגון אנורקסיה, מאמץ פיזי משמעותי, מתח נפשי, אולם ייתכן גם ללא כל גורם ידוע. ילווה ברמת אסטרדיול נמוכה בסרום. כתוצאה מבעיה בבלוטה במוח (היפופיזה) האחראית על הפרשת פרולקטין (הורמון המווסת את הפרשת החלב מהשדיים בתקופת הנקה). לדוגמה, גידול המפריש פרולקטין ונקרא פרולקטינומה. יש לבדוק את רמת הפרולקטין בדם. כתוצאה מתת-תפקוד של בלוטת התריס - מצב של היפותירואידיזם. כתוצאה מבעיה בשחלות - בשל שינוי במאזן הורמונים נקביים - זכריים לטובת הזכריים, לדוגמה תסמונת השחלות הפוליציסטיות או התחלת מנופאוזה. אם בוצעו כל בדיקות המעבדה הנחוצות והן נמצאו תקינות, השלב הבא הוא אכן לבצע הדמיה של המוח (בדיקת CT או MRI). רק בסוף הבירור שאת נמצאת במהלכו כעת ניתן יהיה להגיע לאבחנה סופית. בהצלחה ורפואה שלמה.

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר תמיר וינברג
ד"ר תמיר וינברג עיניים
5.0
( 24 חוות דעת )
"לדר וינברג הגעתי במצב בעייתי של מספר 12 מינוס וקטרקט מתקדם לגילי. פגשתי רופא מקצועי מאוד, שירותי ורואה אותי ברמה האישית ברמת המתח והחרדה בה הייתי שרויה. לאחר בדיקות, חישובים והסבר מקצועי, עשה ניתוח מדהים. היום אני רואה בזכותו 6:6. מעריכה מאוד וממליצה בחום🌺"
ד"ר ירון ברין
ד"ר ירון ברין אורתופדיה
5.0
( 9 חוות דעת )
"טיפול מצוין.אדיבות.מאוד מומלצת.תודה"
ד"ר תמר פדות קלויזמן
ד"ר תמר פדות קלויזמן עיניים
4.9
( 39 חוות דעת )
"נותחתי ע"י ד"ר פדות, מרגע ההגעה קבלתי הסבר מקצועי על כל תהליך הקבלה הניתוח והשחרור וכן הסבר לאורך כל תהליך הניתוח, בגמר הניתוח המוצלח קבלתי הסבר מפורט על המשך הטיפול בבית כולל תאריך לביקורת."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו