שאלה - האם ניתוח לכריתת שחלה אחת לא יפריע לי בעתיד להיכנס להריון?

השאלה:
האם ניתוח לכריתת שחלה אחת לא יפריע לי בעתיד להיכנס להריון?




תשובה:

בנשים ללא בעיות פריון, אשר מקבלות וסת באופן סדיר, לרוב לא אמורה להיות בעיה בכניסה להריון אצל נשים שעברו ניתוח לכריתת שחלה יחידה. השחלה הקיימת מתפקדת כרגיל, ובמידה וישנו ביוץ סדיר, אין מניעה מכניסה להריון או שמירה על ההיריון ברחם.
אולם, אצל נשים עם רקע של אי-פריון מסיבות שונות, יתכן כי כריתת שחלה תפריע מעט בכניסה עתידית להריון, ויהיה צורך בסיוע של הפריה חיצונית, או אמצעים אחרים לטיפול באי-פריון.






רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
ד"ר ניר נתנזון ד"ר ניר נתנזון
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ