שאלה - ניקוב קרום הבתולים

השאלה:
עוד לא קיבלתי מחזור ואני בת 14. עשו לי אולטרסאונד, ויתכן שאצטרך לעבור ניתוח שבו מרדימים ועושים דקירה במקום שיוצא המחזור, ואני מפחדת. האם יש בעיות לאחר הניתוח? והאם יכול להיות שהוא יעשה חור יותר מדי גדול ויהיו לי בעיות בעתיד?




תשובה:


לא כתבת את הסיבה המדויקת לניתוח שאת צריכה לעבור, אבל על פי התיאור בשאלתך אני מתארת לי שמדובר בקרום בתולים שאינו מנוקב. כמעט אצל כל נערה ישנו חור קטן בקרום הבתולים שמאפשר את יציאת המחזור החודשי החוצה. כאשר אין חור כזה, המחזור החודשי אינו יכול לצאת, והוא נאסף ברחם. מצב זה מוביל לכאבי בטן כרוניים, ואינו תקין.

במצב כזה יש לבצע ניקוב של קרום הבתולים. זהו תהליך לא מסובך בדרך כלל שנעשה על ידי מומחים לדבר. החור שעושים הוא קטן, ואת לא אמורה להרגיש אותו כלל. אני מקווה שעניתי על שאלתך, ושלתופעה זו התכוונת בשאלתך.

בברכה,

ד"ר נעמה ורבין - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
ד"ר ראובן בן-טובים ד"ר ראובן בן-טובים
פרופ' חנן גוזנר-גור פרופ' חנן גוזנר-גור
מומחה בראומטולוגיה וברפואה פנימית קרא עוד
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ