שאלה - טיפול באנדומטרין במהלך IVF

השאלה:
אני בת 41. לאמי היה סרטן השד, ואני לא יודעת אם זה גנטי או לא. אני סובלת מציסטות בשדיים, וכעת יש לי גוש שאינו ברור: בממוגרפיה הוא לא נראה, ולכירורג השד זה לא נראה משהו מסוכן. עברתי היום שאיבה של ביצית, במהלך IVF עם מחזור טבעי, ללא הורמונים, וקיבלתי טבליות אנדומטרין (טבליות פרוגסטרון 100 מ"ג) לשימוש ממחר בבוקר, פעמיים ביום לפחות למשך השבועיים הקרובים, עד לתשובת ההריון.

האם זה מסכן אותי מבחינת סרטן השד? האם יש לזה תחליפים פחות מסוכנים?

בארבעת הימים האחרונים אני מטופלת במקרודנטין 100 מ"ג, 4 פעמים ביום, בגלל דלקת בשלפוחית השתן. קראתי בדף התרופה אנדומטרין שהיא מתנגשת עם בעיה בתפקוד מערכת השתן. אני לא יודעת מה לעשות.


תשובה:


שימוש ממושך באנדומטרין מעלה סיכון להופעת קרישי דם, שבץ, התקף לב ואף סרטן שד, ולכן השימוש בתרופה זו אסור אצל אוכלוסיות בסיכון, כגון נשים עם היסטוריה של שבץ או קרישי דם, נשים הסובלות מבעיות במחזוריות הדם או מבעיות כבד קשות, ונשים הסובלות מסרטן בהקשר הורמונלי (שד או רחם) ודימומים וגינליים לא מוסברים.

את נמצאת בקבוצת סיכון של סרטן שד במשפחה. ניתן לבצע בדיקות גנטיות להימצאות גנים מסוימים המקושרים לסרטן השד, ואם הם ישנם אצל אמך, עלייך להיבדק גם כן. אמליץ לך להתייעץ עם הגינקולוג המטפל לגבי נטילת הטיפול באנדומטרין ולציין את העובדה לגבי סרטן השד במשפחה.

לגבי השימוש באנטיביוטיקה, לא מצאתי מידע לגבי שימוש במאקרודנטין בשילוב עם אנדומטרין. תופעות הלוואי היכולות להיגרם כתוצאה משימוש באנדומטרין כוללות כאבי ראש, מלאות בחזה ועצירות. לא מצאתי מידע לגבי הקשר לשלפוחית השתן. גם במקרה זה אמליץ לך להתייעץ עם הגינקולוג המטפל ולשקול להמתין עם הטיפול באנדומטרין עד לסיום הטיפול האנטיביוטי.

כל טוב,

ד"ר קרן גלרון - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!