שאלה - כניסה להריון לאחר הפלה ובדיקת מי שפיר לעומת סיסי שליה

השאלה:
שלום רב, לפני כשבועיים עברתי בדיקת סיסי שליה (שבוע 12) ולמחרת עברתי הפלה (התעוררתי עם כאבים נוראים ובבי"ח הודיעו לי שהעובר ללא דופק) לאחר שבוע קיבלתי תשובה בעקבות בדיקת סיסי שליה שהעובר היה ללא מומים.
1. האם ניתן להכנס להריון לפני קבלת המחזור לאחר הפלה
2. האם מומלץ יותר לבצע בדיקת מי שפיר או שוב לעבור את בדיקת סיסי שליה ?


תשובה:

ראשית אני מצטערת על התוצאה הנוראית בעקבות הבדיקה שערכת.
1. ביוץ יכול לקרות כבר שבועיים לאחר הפלה בשליש ראשון. בד"כ ממליצים על מנוחה במשך שבועיים שבהם עדיף להימנע מקיום יחסי מין או שימוש בטמפונים.
ייתכן דימום וגינלי קל במשך שבועיים אחרי ההפלה, ווסת נורמלית חוזרת כעבור שישה שבועות. רופאים ממליצים בד"כ לדחות כניסה להריון לפחות חודשיים-שלושה לאחר ההפלה, אם כי, מחקרים שבוצעו, לא הראו אחוז גבוה יותר של סיבוכים כאשר המרווח בין ההריונות היה קצר יותר.

2. באופן כללי, בדיקת סיסי שליה ובדיקת מי שפיר נותנות את אותן תשובות. שתיהן משמשות לאבחון של בעיות גנטיות כמו תסמונת דאון, שנפוצה יותר כאשר גיל האם מתקדם יותר. היתרון בבדיקת סיסי שליה הוא שבדיקה זו יכולה להתבצע בשלב מוקדם יותר של ההריון, ניתן לקבל תוצאות מהר יותר לעומת דיקור מי שפיר ואפשר לקבל יותר כמות DNA בבדיקה זו לעומת דיקור מי שפיר.

דיקור מי שפיר יכול להיעשות במהלך שליש ראשון או בשליש שני. דיקור שנעשה לפני שבוע 15, לרוב לא יהיה מוצלח מבחינת חומר שהושג.

החסרון של בדיקת סיסי שליה הוא שהסיכון להפלה או למות העובר הוא גבוה יותר לעומת דיקור מי שפיר שנעשה בשליש השני. בדיקת סיסי שליה נמצאה בטוחה יותר לעומת דיקור מי שפיר מוקדם (בשליש ראשון).

אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך הן לגבי תזמון הכניסה להריון והן לגבי בחירת הפרוצדורה לאבחון גנטי בהריון הבא. אני מקווה שההריון הבא שלך יהיה מוצלח.





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!