שאלה - הורדת מינון של תרופה ממשפחת SSRI

השאלה:
אני בן 53, מטופל ברסיטל 60 מ"ג ליום, ורציתי לחזור למינון הקודם של 40 מ"ג. את ה-60 לקחתי במשך שנה וחצי, ולאחר 3 חודשים של חזרה ל-40 יש לי כאב ברקות, עצבנות, חוסר סבלנות ומיחושים בבטן. האם אלו תופעות לוואי של התרופה?


תשובה:


לפי התיאור שלך, אלה לא תופעות לוואי של התרופה, אלא מינון של 40 מ"ג אינו מספיק על מנת לטפל בבעיה שלך. אם הבנתי נכון את הסיפור, הסתדרת במשך שנה וחצי עם מינון של 60 מ"ג, ולאחר שהמינון הופחת ל-40 מ"ג ליום, אתה חש בעצבנות גוברת, כאבי ראש, ומיחושים בבטן. לצערי, במקרה זה, על מנת לחוש הקלה, כנראה שלא יהיה מנוס מהעלאת המינון חזרה ל-60 מ"ג.

אם היתה סיבה לכך שרצית להוריד את המינון, אם משהו שהפריע לך, עליך לחזור אל הפסיכיאטר/ית המטפל ולהזכיר גם את העניין הזה, על מנת שתצליחו יחד להגיע להתאמת הטיפול הטוב ביותר עבורך: גם ללא תופעות חרדתיות (שמהן נראה שאתה סובל כעת) וגם ללא תופעות לוואי.

בהצלחה,

ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!