שאלה - פריטוניטיס אחרי כריתת רחם

השאלה:
לפני כחודש עברתי כריתת רחם בלפרוסקופיה. במהלך האשפוז, לאחר בדיקת שתן בתרבית, התגלה אצלי פריטוניטיס. טופלתי באנטיביוטיקה משולשת לווריד. מה הסיכון בחיידק, ואיך אני יכולה להיות בטוחה שאכן אין לי יותר את החיידק?




תשובה:
פריטוניטיס (דלקת הצפק) הוא שם של מחלה ולא של חיידק, אך זו אומנם מחלה זיהומית. היא נגרמת בדרך כלל על ידי חיידקי מעי, בין השאר לאחר ניקוב של צינור המעי מסיבה כלשהי או לאחר ניתוח. לעיתים נדירות יותר מתרחשת דלקת עצמונית של הצפק. אם לאחר טיפול אנטיביוטי החלמת, רוב הסיכויים שההחלמה אכן היתה מלאה והסיכוי לחזרה של הדלקת קלוש. זה עלול להתרחש רק אם הפגם אשר הביא להיווצרות המחלה מלכתחילה לא תוקן.

בברכה,
ד"ר איציק לוי
מומחה במחלות זיהומיות




רופאים ומכונים בפוקוס
רופאים בתחום
פרופ' יהודה סקורניק פרופ' יהודה סקורניק
מומחה לכירורגיה קרא עוד
פרופ' (PhD) בנימין ברטוב פרופ' (PhD) בנימין ברטוב
מידע וכלים שימושיים

אינפומד בריאות דיגיטלית בע"מ