שאלה - השפעת מרקפטיזול או פעילות יתר של בלוטת התריס על התפקוד המיני

השאלה:
אני בן 35. לפני כ-5 שנים אובחנה אצלי פעילות יתר של בלוטת התריס. מאז אני מטופל במרקפטיזול, במינון משתנה. בתחילת הטיפול, לפני 5 שנים, לאחר האבחון, נטלתי שני כדורים של 20 מ"ג ביום, סך הכל 40 מ"ג ביום. במשך השנה האחרונה אני נוטל כדור וחצי בשבו


תשובה:


מרקפטיזול אינה גורמת לפגיעה בתפקוד המיני, אבל עודף פעילות בלוטת התריס יכול לגרום לפגיעה בליבידו (החשק המיני).

רמה גבוהה של פרולקטין, בגברים, גורמת גם היא לירידה בחשק המיני, כתוצאה מפגיעה בייצור הורמון המין, טסטוסטרון. אצלך רמת הטסטוסטרון תקינה, כפי שציינת, ובכל זאת רצוי לבדוק את רמת הפרולקטין לפי ההוראות, שעתיים לאחר יקיצה, כדי לוודא שהערך תקין.

תת-פעילות בלוטת התריס יכולה לגרום לרמה גבוהה של פרולקטין. אני מציעה שתבדוק את הדברים הבאים: איזון בלוטת התריס, באמצעות בדיקת TSH ובדיקת T4, ורמת פרולקטין שעתיים לאחר היקיצה, ושתמשיך את את הבירור כשבידיך התוצאות של בדיקות אלה.

בברכה,

ד"ר שירי אורי - אינפומד





רופאים ומכונים בפוקוס

הצטרפו לאינדקס הרופאים!