שק הריון שאינו סדיר והסיכויים להפלה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/09/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע 6 + 5 ימים לפי גודל העובר (8 מ"מ) - יש דופק , הבעיה כי שק ההריון נראה לא סדיר (יש אזור של גוש לבן שבולט לתוכו כך שהוא לא עגול). הבנתי שזה יכול לרמז על הריון לא תקין . מה הסיכוי שזה יחזיק ?

תשובה:
הפלה טבעית קורית ב - 10-20% מההריונות מתחת לגיל 20 שבועות, כאשר 80% מההפלות קורות עד שבוע 12. אין דרך לדעת לאיזה כיוון יתפתח ההריון שלך חוץ מלחכות בסבלנות ולעקוב גם ע"י רמות BHCG וגם ע"י בדיקות US (אולטרסאונד).