דלג לתוכן

מוטיליום נגד בחילות בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/10/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בסוף השבוע ה-10 של ההריון. הגינקולוג נתן לי מרשם לכדורי מוטיליום, מכיוון שביקשתי ממנו משהו נגד בחילות. אני לא לוקחת את התרופה כל יום, ואם כן - לא יותר מ-1. קראתי באתר שלכם שכתוב בהזהרות: "עלול לגרום מומים בתינוק. יש להיוועץ ברופא". לפני שהתחלתי לקחת את התרופה שאלתי את הרופא אם זה בסדר, מכיוון שכתוב כך גם בעלון לצרכן שבאריזת התרופה והוא אמר לי שאין בעיה. אני קצת בלחץ. הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים.

תשובה:

מוטיליום היא באמת תרופה שלא נותנים בדרך כלל לנשים בהריון, מכיוון שלא נעשו מחקרים חד-משמעיים על בני אדם. נותנים אותה כאשר התועלת ממנה עולה בהרבה על הנזק שהיא עלולה לגרום. אבל ישנה תרופה אחרת נגד בחילות שנקראת פרמין, שידוע בוודאות שאינה גורמת לבעיות בהריון. אם לא ידוע על אלרגיה שלך לפרמין, הייתי ממליצה לנסות קודם את התרופה הזו. אם ישנה אלרגיה, את יכולה להשתמש במוטיליום. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר עמית עזריאל
ד"ר עמית עזריאל נוירוכירורגיה
ד"ר נירית אבירן
ד"ר נירית אבירן אנדוקרינולוגיה
פרופ' אמיר קוגלמן
פרופ' אמיר קוגלמן ילדים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו