המשמעות של ערך גבוה מאוד של CPK
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 16 וחצי... עשיתי בדיקת דם לאחרונה וערך cpk שלי היה ברמה ממש גבוהה - בסביבות ה30 אלף!! אני לא עוסק בספורט הרבה זמן ושלושה ימים לפני הבדיקת דם עבדתי במכון כושר. עשיתי בדיקות נוספות לאחר יומים עקב בקשת הרופא, והערך עמד על 10 אלף. יש לציין שבעבר היה לי יחסית גבוה בסביבות ה- 500 עקב נטילת רואקוטן. עוד דבר שיש לצין הוא שיש לי איזושהי בעיה במבנה הלב, ששני העורקים יוצאים מאותו מקום (rld יוצא מ- sed, משהו כזה, לא יודע ממש איך לומר זאת). אני תוהה מה זה אומר ואשמח אם תוכלו לעזור לי ולדעת אם בימים הקרובים עלי לא לעסוק בספורט, גם כגון ריקוד במסיבה.

תשובה:
רמת CPK גבוהה מעידה על פגיעה שרירית. הערך שציינת מאוד גבוה, ויש לשלול מצב של פירוק שריר מסיבי שנקרא רבדומיוליזיס. מאמץ גופני קיצוני הוא אחד הגורמים לכך. יש לבדוק רמת מיוגלובין בשתן, וכן לבצע בדיקת לתפקוד כלייתי. מה שמעודד הוא שהערך במגמת ירידה ויש להמשיך במעקב עד חזרת ערך CPK לתחום הנורמה. עד אז מומלץ לא לעסוק בפעילויות אשר דורשות מאמץ גופני ניכר. לא אמורה להיות בעיה בריקוד במסיבה. תלוי גם איך אתה מרגיש מבחינה גופנית. ד"ר שירי אורי - אינפומד