כאבים מתחת לברך לאחר ריצה ארוכה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 12/02/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני מספר ימים רצתי 5,000 מטר ויומיים אחרי הריצה התחילו לי כאבים חזקים בעצם הפנימית שמתחת לברך. הכאבים נמצאים כל הזמן, גם בזמן מנוחה, וכאשר אני נוגע בעצם זה כואב כמו מכה. אולי כדאי לציין שאני רוכב אופניים מקצועי ועשיתי אימון מקביל. עוד דבר, זה קרה לחבר שלי באותה ריצה באותו מקום, וגם הוא רוכב על אופניים!

תשובה:
אין מספיק פרטים בשאלתך לכוון אותי לבעיה מסוימת . ייתכן שפתחת שברי מאמץ הנובעים מהעמסה לא מדורגת מספיק . (האם אתה רץ בדרגת קושי עולה זמן רב או שבבת אחת התחלת ?) ייתכן שהכאב נובע מהשריר הטיביאלי הקדמי שנתפס בריצה הממושכת. (האם עשית מתיחות לפני ואחרי הריצה ?) לשבועיים הקרובים : - נסה לנוח והימנע מריצות ארוכות. - ניתן לקרר את מקום הכאב להורדת דלקת מקומית אם קיימת. לטווח ארוך יותר: בנה תוכנית אימון מסודרת עם עליית משך וקושי הריצה בצורה מוסדרת מדורגת. הקפד על נעלי ספורט בריאות ונוחות. הקפד על מתיחות ממושכות לפני ואחרי האימון . באם הכאב לא עובר וחוזר בריצה, גש למכון פיזיותרפיה לבדיקה מלאה . רפואה שלמה ירון טילינגר - פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שרותי בריאות