דלג לתוכן

אני מטופלת בתרופת LOSARTAN כבר כ 10 שנים. איני סובלת למיטב ידיעתי מתופע

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/02/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מטופלת בתרופת LOSARTAN כבר כ 10 שנים. איני סובלת למיטב ידיעתי מתופעות לוואי. כמו כן, אני לוקחת אומגה 3, אספירין 75 מיליגרם, חומצה פולית ותרופה סטטינית נגד כולסטרול. אני אדם בריא, פעילה, עוסקת בפעילות ספורטיבית . האם טוב לקחת את התרופות מעבר לתרופה נגד לחץ הדם , או שאין צורך ואני רק מעשירה את יצרני התרופות וקופות החולים וכל שאר הנהנים ?

תשובה:

כל התרופות שציינת למעשה אמורות למנוע ממך סיבוכים בעתיד של מחלות לב וטרשת עורקים, ונשמע שאת מטופלת היטב. תרופות ותוספים אלה ניתנים לאורך זמן, וטבעי שכאשר לא מרגישים ביעילות מיידית שלהם, תוהים אם הם אינם מיותרים. אך לא כן הדבר. הורדה של לחץ הדם לערכים תקינים, שמירה על פרופיל שומנים תקין, נטילת אספירין, וכן נטילת חומצה פולית וחומצות שומן מסוג אומגה 3 כולם דרכים מוכרות ויעילות, שהוכחו במחקרים מדעיים רבים למניעת מחלות לב.
רופאים בתחום
ד"ר אורי אלקן
ד"ר אורי אלקן אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר דפנה שלזינגר קשתי
ד"ר דפנה שלזינגר קשתי פסיכיאטריה
פרופ' דוד רוט
פרופ' דוד רוט קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו