כאבי ראש וגלי חום אחרי עישון קנביס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

חבר בן 24 עישן קנביס בצורה כמעט קבועה במשך כמה חודשים לפחות. כעת הוא סובל מכאבי ראש ומגלי חום בפרקי זמן משתנים, כאחת לחודש, ואז לפתע כמה פעמים בשבוע, בצורה אקראית. למי ניתן לפנות כדי לקבל אבחון מדוייק של הבעיה?

תשובה:
יכול להיות כי התסמינים שאתה מתאר קשורים להפסקת עישון הקנביס, אך חסרים לי נתונים כגון כמה הוא עישן כל יום, אם הוא בריא בדרך כלל, ואם הוא נוטל תרופות כלשהן באופן קבוע. תופעות הלוואי לטווח הארוך בשימוש בקנביס כוללות פגיעה בדרכי הנשימה, השפעות קוגנטיביות, העלאת סיכון להתפתחות מחלות פסיכיאטריות, סכנה בנהיגה והעלאת הסיכוי לגרימת תאונת דרכים. מידע מפורט יותר תוכל לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/news/n_020501_1.htm