עייפות כתוצאה מאנמיה בזמן הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון בשבוע 21. יש לי אנמיה משבוע 7 (ומאז כבר התחלתי לקחת ברזל). ההמוגלובין ירד עד ל-9.2 בשבוע 18 ומאז לא עלה. אני גם כל הזמן ממש עייפה. הרופא בדק לי את כל המאגרים (ויטמין B12 , ברזל, פריטין) ואומר שאין משהו ריק ואין מה לעשות. לקחתי עד עכשיו ברזל סלו-פה שכנראה לא עזר והחליפו לי ל FERROGRAD FOLIC . כתוב בהוראות השימוש שהכדורים האלה הם לשימוש ומניעה של חוסר ברזל למבוגרים ולנשים לא הרות. האם הכדורים האלה באמת יעזרו לי? אני גם מפחדת שאולי זה פשוט לא מיועד לנשים הרות ויכול להזיק לעובר. ומה עוד אפשר לעשות עם האנמיה?

תשובה:
העייפות שלך הינה תוצאה ישירה של האנמיה. אם כל המאגרים שלך מלאים, והאנמיה שלך היא בעלת מאפיינים של חסר ברזל (לא ציינת את מאפייני האנמיה שמופיעים אף הם בבדיקת הדם) הדרך היחידה למלא את החסרים היא על- ידי נטילת ברזל. לא ציינת במשך כמה זמן נטלת את הברזל, בנשים הרות זמן ההתאוששות מאנמיה של חסר ברזל ארוך יותר מבאוכלוסיה הכללית. השם הספציפי שציינת אינו מוכר לי, ולכן אם כתוב שהוא מיועד לנשים לא הרות פני לרופא המטפל שלך עם התכשיר.