הסבר לגבי ציסטות בכליה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בשבוע שעבר עברתי בדיקת אולטרסאונד של הבטן עליונה ושל הכליות. הממצאים הם שיש 2 ציסטות בכליה שמאלית בגודל 6 ס"מ כל ציסטה. מה זה אומר, מה אפשר לעשות לגבי זה, ולאיזה רופא צריך ללכת?

תשובה:
ציסטות בכליה הן ממצא שכיח למדי וחלקן לא מצריך אף התערבות. אם בדיקת האולטרסאונד מראה שהציסטה היא בציסטה פשוטה, אין צורך בטיפול, אך מומלץ להיות במעקב. אם ציסטה אינה פשוטה, יש להמשיך את הבירור (על ידי בדיקת CT) כדי לאפיין את הציסטות. מידע נוסף נמצא בתשובות הבאות: http://www.infomed.co.il/questions/q_101208_15.asp