דלג לתוכן

שימוש במדבקות למניעת הריון בנוכחות כולסטרול גבוה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני שוקלת להתחיל להשתמש במדבקה למניעת הריון. בבדיקות דם שעשיתי בשבוע שעבר גיליתי שיש לי כולסטרול גבוה (250). בעבר, כשנטלתי גלולות למניעת הריון, הן גרמו לעליית הכולסטרול שלי. האם לא מומלץ לי להשתמש במדבקה עד שהכולסטרול שלי יאוזן? התחלתי דיאטה מתאימה.

תשובה:

מדבקות למניעת הריון מכילות פרוגסטרון ואסטרוגן, ולכן תופעות הלוואי דומות לאלו של גלולות משולבות. גם המדבקה יכולה לגרום לעלייה של הכולסטרול. התייעצי עם הרופא המטפל. אולי כדאי לך לשקול שימוש בגלולות למניעת הריון המכילות פרוגסטרון בלבד. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר האני ג'יריס
ד"ר האני ג'יריס עור ומין
ד"ר אליעזר אריעם
ד"ר אליעזר אריעם אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר נדים יוסף
ד"ר נדים יוסף רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו