דלג לתוכן

תופעות המצביעות על היפרפרולקטינמיה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

לאחר בדיקת אולטרסאונד נמצא כי יש לי ציסטה בשד בגודל 5 ס"מ. כבר חודשיים וחצי מאחר לי המחזור. בבדיקות הורמונליות נמצאו הפרמטרים הבאים: TSH mU/L 2.86 5-0.50 T4- FREE pmol/L 16.4 20.0-10.3 ESTRADIOL (E-2) pmol/L 396.0 PROGESTERONE nmol/L 11.7 PROLACTIN mU/L 596.0 620-82

תשובה:

לאחר בדיקת אולטרסאונד נמצא כי יש לי ציסטה בשד בגודל 5 ס"מ. כבר חודשיים וחצי מאחר לי המחזור. בבדיקות הורמונליות נמצאו הפרמטרים הבאים: TSH mU/L 2.86 5-0.50 T4- FREE pmol/L 16.4 20.0-10.3 ESTRADIOL (E-2) pmol/L 396.0 PROGESTERONE nmol/L 11.7 PROLACTIN mU/L 596.0 620-82 האם הכל תקין? כמו כן יש לי גודש בחזה כמו לאחר לידה ויש לי הפרשות של חלב. התופעות שאת מתארת (גודש בשדיים, שינויים במחזור החודשי, הפרשות מהשדיים), מרמזים על תופעה שנקראת היפרפרולקטינמיה, כלומר רמות גבוהות של ההורמון פרולקטין בדם. על פי הבדיקות שערך לך הרופא המטפל, סביר להניח שגם הוא חשד בתופעה זו, ואכן רמת הפרולקטין בדמך נמצאת בגבול העליון, אך עדיין אינה חורגת מהנורמה. חשוב לדעת באיזה יום של המחזור התבצעו הבדיקות (אך כיוון שלא קיבלת מחזור לאחרונה, קשה לדעת). כמו כן אין די נתונים לגבי הציסטה שמצא אצלך הרופא. אני ממליצה לחזור לרופא המטפל עם תוצאות הבדיקה, כדי שיוכל להמליץ לך על המשך הטיפול. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד [23/08/2007]

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' מיכה פיינברג
פרופ' מיכה פיינברג קרדיולוגיה
ד"ר אלי אגרנט
ד"ר אלי אגרנט רפואת שיניים
ד"ר מיכאל טל
ד"ר מיכאל טל כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו