פריצת דיסק שהתגלתה בבדיקת MRI .
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 29/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

עקב כאבים עזים, הופניתי ל- MRI ולהלן תוצאותיו (התור לרופא הוא בעוד זמן רב, ולכן פנייתי): קשרי שמורל קטנים בחלק מהגבהים, כולל דורסלי תחתון. L1-2 בלט אנולוס דיפוסי משיק לשק התקאלי, ללא הדגמת לחץ שורשי L2-3 בלט אנולוס דיפוסי משיק לשק התקאלי, ללא הדגמת לחץ שורשי, מחיקת שומן סביב לשורש השמאלי L1-2 בלט אנולוס דיפוסי משיק לשק התקאלי, ללא הדגמת לחץ שורשי L4-5 היצרות / ניוון הדיסק עם שינויי אות ניווניים בלוחיות. פריצת דיסק מרכזית. אסיאלי T2, סריקה 10, היצרות דו"צ של הנקבים.

תשובה:
הממצאים מצביעים על מחלה ניוונית ודיסקלית במספר גבהים בעמוד שדרה מותני, כאשר המחלה הקשה ביותר היא בגובה חוליות L4- L5, שם יש פריצת דיסק של ממש ולא רק בלט, עם עדות למעורבות שורשי עצבים שיוצאים מחוט השדרה בגובה זה, דבר המסב כאבים ויכול גם לגרום לתופעות נוירולוגיות שונות כמו נימול, קושי בתנועה, ירידה בהחזרים. לעיתים מחלה דיסקלית מסתדרת שמרנית ולעיתים אין מנוס מניתוח, תלוי בחומרת הסימפטומים. רפואה שלמה