דובדבנים: כל היתרונות הבריאותיים בפירות האדמדמים

דובדבנים ידועים בעיקר בשל צבעם המרהיב והטעם המתקתק. אך האם ידעתם שפירות האדמדמים הם פצצה בריאותית? אספנו עבורכם 6 יתרונות בריאותיים במיוחד בפירות הקיציים

כתבה פרסומית כתבת חסות


תאריך עדכון: 11/07/2018



הם קטנים ועגולים, בעלי צבע אדום עמוק וקיימים במאות סוגים שונים הבדלים זה מזה בגודל ובטעם. דובדבנים על כל הזנים והמינים מכילים מגוון יתרונות בריאותיים שיגרמו לכם להוסיף אותם לתפריט ללא כל היסוס. 

הדובדבנים מהווים מקור מצוין לסיבים תזונתיים, לוויטמינים ומינרלים, בניהם אשלגן, ויטמיןA  וחומצה פולית. הפירות האדמדמים ידועים גם בשל התכולה הגבוהה של אנטי- אוקסידנטים הקיימת בהם. אספנו עבורכם 6 יתרונות בריאותיים בפרי הקיצי



1. מסייעים בטיפול במצבי דלקת 

דובדבנים מלאים בנוגדי חמצון שונים, המסייעים בהורדת רמת החנקן החמצני (nitric oxide) בגוף. מרכיב זה נקשר להתפתחות מחלות כמו אוסטאוארתריטיס ודלקת מפרקים שגרונית.


מחקר שבוצע באוניברסיטת בוסטון בחן את הקשר שבין צריכת דובדבנים לבין הסיכון להתקפי דלקת מפרקים גאוטית, שיגדון (Gout) חוזרים בקרב 633 נבדקים הסובלים מהתקפים במשך שנה. תוצאות המחקר הראו כי אכילת דובדבנים פעמיים ביום מסייעת בהורדת הסיכון להתקפי דלקת המפרקים הכרונית בכ- 35% , זאת בהשוואה לנבדקים שלא צרכו כלל דובדבנים. 



קראו עוד: משמירה על העור ועד למניעת סרטן: 6 יתרונות בריאותיים באבטיח 



2. תורמים לאיזון רמות הסוכר בדם

דובדבנים מכילים אנתוציאנין, פיגמנט המקנה להם את צבעם האדום וטומן בחובו מגוון יתרונות בריאותיים. מחקרי מעבדה שבחנו תאי לבלב בבעלי החיים מצאו כי צריכה של אנתוציאנין הגבירה את ייצור האינסולין על ידי הלבלב ב-50%. המרכיב הצבעוני אמנם לא נבחן על בני אדם, אך עשוי לסייע לחולי סוכרת באיזון רמות הסוכר בדם. חוקרים ממליצים להימנע מצריכת דובדבנים מסוכרים המכילים כמויות סוכר גדולות. 




אנתוציאנין, הפיגמנט המקנה לדובדבנים את צבעם האדום עשוי לסייע באיזון רמות הסוכר בדם 



3. משפרים את כמות ואיכות השינה 

דובדבנים, ודובדבנים חמוצים במיוחד, הם מבין המזונות היחידים המהווים מקור מצוין למלטונין- ההורמון המסייע בוויסות מעגל השינה והערות. מחקר מסוים אשר בחן גברים ונשים הסובלים מנדודי שינה מצא כי צריכה יומית של 0.2 ליטרים של מיץ דובדבנים בשתי מנות – בבוקר ושעתיים טרם לשינה, יכולה לסייע בשיפור זמן השינה בכ-24 דקות. 



4. מסייעים במניעת סרטן

דובדבנים, אלה החמצמצים במיוחד, מכילים כמות גדולה של אנטי אוקסידנטים אשר נלחמים ברדיקלים חופשיים ומסייעים במניעת התפתחות מחלות ממאירות שונות. הרדיקלים החופשיים פוגמים בתהליך שכפול התאים וכך מהווים את אחד מהמקורות העיקריים להתפתחות מחלות סרטן שונות.



קראו עוד: לא רק טעים: 5 סגולות בריאותיות באננס 



5.  נשנוש בריא שתורם לדיאטה

עשרה דובדבנים מכילים כ- 70 קלוריות, ויכולים להוות נשנוש טעים, דיאטטי ובעיקר בריא מאוד.



6. תורמים להקלה על כאבי שרירים 

מיץ דובדבנים הוכח במחקרים כמסייע בהרגעת כאבי שרירים. שתייה של המיץ האדמדם לפני שעת הכושר, עשויה לסייע לכם לצלוח את המאמץ הגופני ואת כאבי השרירים הנלווים לו. 



פורומים, ניקוי רעלים ותזונה טבעית

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
האם שמן זית מטוגן מאבר את תכונותיו יון 13/11/2019 13:35
שמן זית דוד 07/12/2019 17:56
  • התשובה היא כן. כמה מאבד תלוי בחום ובזמן הטיגון. גרוע מזה, מחום מסויים השמן מתפרק ונוצרים רעלים שארגון הבריאות העולמי אומר שהם מסרטנים. לכן יש להימנע מלאכול מזונות מטוגנים בחוץ.

  • + הוסף תגובה
קולה פג תוקף Bar 22/05/2019 23:00
  • מה קורה ששותים קולה אחרי 7 חודשים מתאריך פג תוקף לא(הקולה לא הייתה במקרר)

  • + הוסף תגובה
קולה דוד 07/12/2019 17:52
  • גם 7 חודשים ל-פ-נ-י הפג תוקף היא לא היתה ראויה לשימוש

  • + הוסף תגובה
אכילת העצמות בריסוק מעבד מזון נוטי בר 27/09/2019 08:01
  • שלום. אני נוהג לאחר הבישול הממושך לרסק את העצמות ולטחון אותן דק לצורך אכילתן. האם יש פסול בכך או שזה מותר?

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!