שלום,
יש סיכון נמוך בדיקור בשבוע כזה ללידה מוקדמת שיכולה להתחיל בצירים, דימום , ירידת מים, הפרדות שליה או זהום.
בהצלחה
ד"ר יוסי הר-טוב
הוסף תגובה
מי שפיר ומידע משפחתי
אנונימית17/02/2021 | 22:24
בהנחה שאין לי מידע גנטי בכלל מצד אחד של המשפחה האם יש צורך בהדיקה מקיפה יותר במי שפיר, או האם הבדיקת מי שפיר שעושים בציפ גנטי זהה לכולם ונבדקם אותם דברים ללא קשר לעבר משפחתי?
קודם כל תודה
אני ובן זוגי עשינו שנינו סקר גנטי מורחב
אצלי נמצאה נשאות למספר דברים אבל אצלו לא נמצא כלום. האם בדיקת wes אם צריך זה משהו שידברו עליו בייעוץ גנטי?
שלום. בבדיקת מי שפיר מבצעים בדיקת חסרים ועודפים של חומר גנטי ע"י cma ("צ'יפ גנטי "). במידת הצורך אפשר להוסיף בדיקת ריצוף גנים שנקראת wes. יתכן שכדאי לשקול הרחבת הבדיקה או לחילופין לבצע בדיקת סקר גנטי מורחבת ע"י ריצוף גנטי להורה או הורים של העובר שניתן טכנית לבצע להו/להם בדיקה מקיפה יותר.
בברכה
ד"ר יוסי הר-טוב
הוסף תגובה
מי שפיר וחיסון לקורונה
שרון22/02/2021 | 11:04
שלום
אני בהריון שבוע 14 ,השבוע אמורה לעשות חיסון ראשון.
החיסון השני יוצא שבוע אחרי מי שפיר ,האם ההפרש הוא תקין (במיוחד שאצטרך לקבל אנטי d במי שפיר) ?
תודה
שלום,
לא מוכרת לי כל מניעה. אפשר.
בברכה ד"ר יוסי הר-טוב
הוסף תגובה
אי קבלת אנטי די
ורד14/02/2021 | 22:16
שלום
לפני כחודשיים עברתי הפלה יזומה בבית חולים ממשלתי ולא קיבלתי חיסון אנטי די. אחרי בדיקת דם נמצא בדמי נוגדנים, כלומר, העובר היה עם סוג דם חיובי. מבחינה רפואית מה המשמעות ו/או ההשלכות של מה שקרה? עכשיו ובהריונית עתידיים.. והאם זה נחשב לרשלנות רפואית