שלום
יש לי חשד ללופוס כבר 10 שנים. זה התבטא בעיקר בערכים במעבדה ana חיובי שהתגלו לאחר איזוע מתמשך של חום ופריחה בשנת 2010. הייתי מטופלת בפלקוויניל במשך 10 שנים לא היתה שום התפרצות של המחלה ,וגם הערכים החורגים במעבדה חזרו לנורמה. לבסוף החלטתי להפסיק עם הפלקוויניל ( שלא בהמלצת הרופא ).
כעת אני מתחילה טיפולי הסרת שיער בלייזר ושואלת את עצמי ואותכם המומחים. האם זה יכול לעורר את המחלה? תודה
רציתי גם לשאול
איפה אני יכולה להתייעץ עם מומחה לופוס
שלא במסגרת מכבי (הרופאה שמטפלת בי כעת לא זמינה וגם בא לי לקבל חוות דעת נוספת על המצב שלי)
יש אפשרות להגיע ליעוץ חד פעמי לבית חולים?
תודה
שלום ליאת.
הבשורה הטובה - היא שאין בעיה , גם לחולות הלופוס שלי אני "מרשה" לעשות לייזר (כולנו רוצות להיות יפות).
בדרך כלל אני ממליצה להתחיל במינון לייזר נמוך ולראות שאין תופעות לוואי בעור, ואם אין בעיה להמשיך כפי שדרוש לך.
חשוב לדעת מה מצב הנוגדנים לפני הטיפול - ולוודא שהמחלה רגועה בעיקר בעור, ובעיקר באיזור שאמור לעבור טיפול - אבל אני מניחה משאלתך שאצלך הכל טוב.
בהצלחה.
הוסף תגובה
לופוס והלבנת שיניים
אורית13/04/2021 | 10:29
שלום, אני מאובחנת מזה כשנתיים בלופוס מעבדתי בלבד (ככל ללא תסמינים כלל ) אך למטרת מניעה אני נוטלת פלקווניל.
לפני כחודשיים עשיתי הלבנת שיניים באופן ביתי , ההלבנה הניבה תוצאות יפות, השיניים נהיו בנות יותר אך תוך כשבוע וקצת הלובן השתנה, והתוצאה לא הייתה מספקת.
השיננית ורופא השיניים מה הסיבה. מקריאה על הנושא, יודעת שיש שהלופוס יכולה לפגוע בהיגניית הפה, למרות שאין לי שום כיבים ושום דבר שמורגש וגם מול הראמטולוגית הכל תקין. האם יכול להיות קשר? האם משהו ברוק יכול לגרום לזה?התרופה?
דבר נוסף, יש לי גם את הגן שאיתו אסור לי להיחשף לשמש ואני מקפידה על קרם הגנה על בסיס יומיומי. אני נורא רוצה להתחיל הזרקות של חומצה הילרואנית או טיפולי מיזותרפיה אצל קוסמטיקאית מוסמכת אך הראומטלוגית שלי מתנגדת בתוקף כי חוששת שלא יגרום למשהו. מה ניתן לעשות? אני סביב גיל 40 וגם המראה החיצוני מתחיל להראות אותותיו...אשמח לחוות דעת
שלום אורית
גם לופוס מעבדתי יכול להתבטא באופן תת-קליני אשר משפיע על בריאות השיניים - אז קודם כל חשוב ללכת לרופא שיניים/שיננית ולוודא שהכל "בסדר" כמות הרוק תקינה והגינת השיניים תקינה.
אינני יודעת על מגבלה בהלבנת שיניים בשל לופוס - אבל זה טיפול שהוא במקרים רבים זמני , ויתכן שזו הסיבה גם אצלך - בכל מקרה אם אין "אלרגיה" לחומרים הללו - אפשר לחזור על הטיפול.
לגבי חומצה היאלרונית וטיפולי מזותרפיה - אני פחות "נלהבת" - כי בהחלט יתכנו תופעות לוואי ובעיקר בנשים עם מחלות אוטואימוניות
ובכל זאת..... כולנו רוצות להיות יפות יותר, ואין תשובה אחת נכונה לכולן .
אז... חשובה הערכה אישית של פרופיל הנוגדנים שלך מידת הפעילות של המחלה ואז כמובן החלטה שלך האם לקחת סיכון (הסיכון קטן אבל קיים) , או ללכת לטיפולים אחרים (למשל בוטוקוס פחות בעייתי, וכמובן ישנם ניתוחים) והכי חשוב מה שלא תחליטי - את יפה כמו שאת.
אני חולת לופוס, סכרת נעורים וצליאק קיבלתי את החיסון לפני חודשיים, אני עדיין לא יודעת אם פיתחתי נוגדנים או לא, האם יש דרך לדעת זאת? ובכלל איך עליי להתנהל? בנתיים אני ממשיכה להישמר כמו לפני החיסון
שלום חן,
אני לא בטוחה שהבנתי את השאלה אבל אנסה
א. החיסון מצוין אבל הוא לא 100% - אז בהחלט אדם יכול להתחסן ולא להיות מחוסן (בערך 5-8% מהמחוסנים) ואלה חשופים כמו מי שלא התחסן.
ב. החיסון "דועך" - אנחנו לא יודעים בדיוק את הקצב אבל בהחלט רמת החיסון פוחתת עם הזמן - כמה חודשים - (יתכן שמה שנשאר מספיק להגן על המחוסן - ימים יגידו)
ג. גם מי שמחוסן ממש טוב, יכול להדבק ואולי גם להעביר את הנגיף - אבל הרבה הרבה פחות - ובעיקר תחלואה קשה (כזו שמתים ממנה בסוף) פוחתת באופן דרמטי - כמעט מלא במחוסנים.
במשפט אחד : ממש שווה - אבל לא מושלם.
הוסף תגובה
חיסון קורונה
חן12/04/2021 | 12:55
האם אדם שאינו מחוסן אפשרי להידבק מממנו גם אם מחוסנים?
הוסף תגובה
תשובת מומחה
איך מתנהלים לאחר חיסון קורונה - והאם את מחוסנת ?
שלום חן.
א. את מתנהגת "כמו כולם" לפי כללי משרד הבריאות - אינני יודעת איזה טיפול את מקבלת וכמה מחלתך פעילה אך בהנחה שהמחלה יציבה ואת מקבלת טיפול מתון את מתנהגת כמו כולם בזהירות אבל לפי ההנחיות לאחר חיסון שני.
ב. איך יודעים אם פיתחת נגדנים ? - אפשר לבדוק רמת נוגדנים לקורונה לאחר חיסון - בקופת חולים - ו/או במרכזים הרפואים בתשלום לא גדול (למשל בשיבא דרך מוקד "בירורי קורונה") . חשוב לציין כי רמת הנוגדנים אינה בהכרח משקפת את כל תגובת מערכת החיסון, כמו כן רמת הנוגדנים יורדת ככל שהזמן חולף מהחיסון ברוב המחוסנים.